Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Aviz de la Distrigaz pentru o zonă lipsită complet de gaze naturale

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 314

 

Finalul şedinţei de Consiliu, din luna iunie, i-a aparţinut primarului Tudorel Vasile Miriţă, care, după epuizarea subiectelor ordinii de zi, mai cu seamă că a fost una nesolicitantă pentru legiuitorii locali, a făcut ce ar trebui să facă şi Liviu Ţâroiu pentru aleşii şi cetăţenii Câmpulungului: o prezentare a stadiului investiţiilor aflate în derulare şi a intenţiilor de lucrări pentru perioada apropiată. Astfel, „Diversele” au fost deschise cu acest rezumat al şefului Executivului, care a adus la cunoştinţa publică unde se lucrează, ce se lucrează şi cât mai durează modernizarea ori construcţia obiectivelor propuse în 2019. 

=CANALIZAREA. În privinţa investiţiei „cap de afiş” a agendei acestui an, ca valoare şi amploare a intervenţiilor desfăşurate de şantierul firmelor asociate, primarul Miriţă spunea că a fost decontată prima tranşă de plată. „Se merge foarte repede, se verifică şi, în termen de 20 de zile, banii de la M.D.R.A.P. (n.r. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice) intră în contul constructorului. Liderul asocierii de constructori pentru canalizare va începe execuţia de lucrări de la Lăzăreşti, de la strada Gării. Se vor efectua, evident, şi lucrările de refacere a trotuarului acolo unde acesta va fi afectat de reţeaua de canalizare care se va încorpora.”, a anunţat şeful autorităţii contractante. 

=CĂMINUL CULTURAL SCHITU GOLEŞTI. Luna trecută, lucrările derulate în cadrul proiectului de modernizare a edificiului fuseseră sistate, conform comunicării şefului Executivului, pentru adoptarea soluţiei de drenare a apei care se acumulează în fundaţie. „În opinia noastră, provine exclusiv din nivelul ridicat al pânzei de apă freatică, pe fondul unui an cu precipitaţii abundente. S-a mers cu documentaţia pentru suplimentarea manoperei la AFIR Târgovişte. Oricum, suma ofertată de constructor este sub valoarea contractului de finanţare care a fost aprobat.”, mai spunea Tudorel Vasile Miriţă. 

=PODUL DE LA VALEA PECHII. O lucrare al cărei final este estimat de şeful administraţiei publice locale a se produce în lunile septembrie-octombrie, conform contractului de execuţie şi graficului de lucrări, este podul peste pârâul Poienari, în satul Valea Pechii. „Sunt şi grinzile executate, pentru că firma constructoare este şi producătoare de grinzi şi alte elemente din beton. Urmează să fie transportate spre a fi montate.”, a continuat informarea edilului şef. 

=REŢEAUA DE APĂ ÎN LOTURI. Nici până la jumătatea anului, nu începuse lucrarea de racordare a satului Loturi la reţeaua magistrală de apă potabilă a Câmpulungului. În ziua şedinţei de Consiliu, 26 iunie 2019, a fost depusă la Consiliul Judeţean Argeş documentaţia pentru emiterea autorizaţiei de construire. „După obţinerea acesteia, vom începe lucrările de execuţie. S-a întârziat foarte mult cu obţinerea avizelor. În total, au fost necesare 26 de avize şi studii, iar pentru unele dintre ele, spre exemplu Distrigaz sau Transgaz, s-a emis doar negaţie, întrucât în zona Pescăreasa din Câmpulung nu există reţea de distribuţie a gazelor naturale, iar conducta magistrală a Transgaz-ului se află la o distanţă foarte mare de amplasamentul investiţiei noastre.”, a punctat primarul impedimentele care au ţinut pe loc, luni bune, o lucrare care are finanţarea asigurată şi permisiunea Câmpulungului. 

=PROIECTE NOI: REŢELELE DE GAZ ŞI CANALIZARE, ETAPA A II-A. Tudorel Vasile Miriţă le-a adus la cunoştinţa consilierilor locali depunerea a două proiecte, graţie posibilităţii de a accede la obţinerea altor finanţări nerambursabile. Pe 10 iunie 2019, a fost înaintat autorităţii finanţatoare proiectul „Extinderea reţelei de gaze naturale pe Valea Neagră şi în satul Loturi din comuna Schitu Goleşti”, cu o valoare eligibilă de 638.908,92 lei, iar pe 21 iunie, proiectul „Reţea de canalizare menajeră în satele Schitu Goleşti şi Lăzăreşti - etapa a II-a”, pentru încă 8 kilometri de reţea de canalizare, cu o valoare eligibilă de 8.664.083,58 lei. “E.M.”                 

 

The most visited gambling websites in The UK