Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Tuburi noi de beton pentru prevenirea inundaţiilor pe Ştefan cel Mare

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 241

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_August_2408_Clipboard01.jpgSăptămâna trecută, judeţul Argeş s-a aflat din nou sub „cod galben” de ploi şi vijelii, iar natura dezlănţuită a lovit şi municipiul Câmpulung, provocând inundaţii în mai multe gospodării situate la periferie, la limita cu comuna Valea Mare Pravăţ. Necazul a venit nu numai de la ploile abundente, ci şi din cauza unui şanţ colmatat.

Zona cu pricina se află la intersecţia străzii Ştefan cel Mare cu DN 73. De fiecare dată când era o „rupere” de nori, apa năvălea în gospodăriile mai multor localnici şi făcea prăpăd. „În curţi, apa venea la aproape o jumătate de metru! Ne-a intrat în beciuri, chiar şi în case, ne-a distrus grădinile...De fiecare dată când ploua mai tare, asta se întâmpla!”, ne-a declarat un bărbat care locuieşte în zonă. Totul se datorează unui pârâiaş, inofensiv la prima vedere, dar care face ravagii atunci când natura se dezlănţuie. Asta şi cu ajutorul şanţului colmatat, care nu mai face faţă şuvoiului de apă şi care a fost lăsat de izbelişte.  Vinerea trecută, muncitori din cadrul ADP Câmpulung şi de la Edilul CGA, au început lucrările pentru remedierea problemei. Au fost extrase tuburile vechi, subdimensionate, care permiteau un debit mai mic şi înlocuite cu altele de mari dimensiuni, care să  preia apele pluviale fără probleme. Această lucrare, spun cei din zonă, trebuia făcută cu mult timp înainte, însă, de partea cealaltă, reprezentanţii ADP susţin că s-au lovit de refuzul localnicilor, care nu ar fi vrut să se înlocuiască tuburile pe motiv că li se vor strica podeţele de la porţi! Alex BARBU   

 

The most visited gambling websites in The UK