Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Parcare cu fonduri europene la Curtea lui „Mareş Băjescu”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 346

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_August_2407_Clipboard18.jpgCătălin Victor Turturică, primarul de la Bălileşti, a parcurs una dintre etapele premergătoare punerii în valoare a unuia dintre edificiile reprezentative pentru localitate. Administraţia publică locală de la margine de Muscel a reuşit includerea obiectivului „Infrastructura de acces la Monumentul Istoric „Mareş Băjescu” într-un proiect finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Contractul cu finanţare nerambursabilă s-a încheiat pe 2 iulie 2019 şi cuprinde lucrări de amenajare a unei parcări în incinta acestui obiectiv. Dar până la punerea în practică a investiţiei, autorităţile locale de la Bălileşti au nevoie de studiile prevăzute de lege, precum şi de un specialist care să asigure consultanţa pe parcursul derulării proiectului. Prin urmare, vineri, 2 august 2019, primarul Turturică a purces la cumpărături on-line, încredinţând direct unei firme din Piteşti contractul având ca obiect servicii de proiectare tehnică - proiect tehnic, detalii de execuţie şi caiet de sarcini -, plus asistenţa tehnică din partea proiectantului pe durata execuţiei lucrărilor la parcare. SC Proiect Infra 2005 SRL va colabora cu autorităţile muscelene, contra unui preţ de 13.500 lei.

Potrivit portalului Primăriei Bălileşti, „comuna se mândreşte cu un minunat ansamblu arhitectural, reprezentat de Curtea lui Mareş Băjescu, ce datează din secolul al XVII-lea, aflat în satul Băjeşti şi format din câteva elemente spectaculoase de arhitectură: Biserica „Adormirea Maicii Domnului” (1666), ruinele casei, ruinele povernei, grajdul şi zidul de incintă cu turnuri. De asemenea, tot de interes naţional este şi o cruce de piatră din 1662, aflată la 300 m Sud-Vest de aceeaşi biserică şi clasificată ca monument memorial sau funerar.” “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK