Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Liviu Ţâroiu pregăteşte investiţia de reabilitare termică a blocurilor de nevoiaşi, reali ori închipuiţi, 9, 10 şi 17

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 580

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_August_2407_Clipboard16.jpg

La sfârşitul săptămânii trecute, Liviu Ţâroiu şi-a găsit alt colaborator din Târgovişte pentru una dintre lucrările programate. Ca o paranteză, tot în municipiul Târgovişte îşi are sediul social şi firma care a câştigat licitaţia pentru amenajarea Bulevardului „Pardon”. De data aceasta, nu este vorba despre un constructor, ci despre un proiectant, care va furniza Primăriei Câmpulung studiul de care are nevoie pentru a pune în operă una dintre componentele proiectului menit să reducă sărăcia în oraş. „Schimbă-ţi viitorul!”, spaima nevoiaşilor târâţi la muncă, în caz că-i pişcă necuratul să se înscrie la cursurile de calificare plătite de UE - pentru parcurgerea cărora sunt plătiţi şi cursanţii şi, totodată, trataţi cu masă caldă, cafea şi răcoritoare -, conţine posibilitatea unei investiţii extraordinar de bune pentru oricare dintre blocurile câmpulungene, care suferă la capitolele aspect şi instalaţii sanitare interioare, comune proprietarilor de apartamente. Primarul le-a ales pe cele care se înscriu specificului proiectului, al cărui grup ţintă este constituit din persoane marginalizate social, material, profesional: blocurile 9, 10 şi 17, în care se concentrează locuinţele sociale ale Primăriei. 

Acestea vor beneficia de lucrări de reabilitare termică, graţie unei finanţări de aproximativ 400.000 de euro, acordată prin programul „Schimbă-ţi viitorul”. Din cele 4 milioane de euro destinate susţinerii serviciilor sociale, medicale, educaţionale şi profesionale şi înfiinţării şi dotării unui Centru Comunitar Multifuncţional, s-a dirijat o mică parte din bani şi către infrastructura de locuit. Mai precis, locuinţele Primăriei vor beneficia de intervenţii menite să le sporească confortul termic, dar şi să le îmbunătăţească imaginea. Care, în cazul blocului 17, cel puţin, este de groază. Însă nici 9 şi 10 nu mai arată bine, chit că au fost construite din temelii mai aproape de prezent, deteriorându-se în decursul celor două decenii trecute de la edificarea lor. 

Iniţial, Liviu Ţâroiu a ţintit blocurile ARO, pentru includerea lor în proiect, cu efectul schimbării radicale a aspectului înfiorător şi a instalaţiilor interioare. Dar aici locuiesc cei mai îndărătnici câmpulungeni când vine vorba despre a se lăsa convinşi să înveţe o meserie - dintre cele de care este nevoie în prezent pe piaţa muncii din oraş - şi să se angajeze. Aşa că şeful Primăriei şi-a schimbat opţiunea, orientându-se către imobilele precizate, care, cel mai probabil, i-au oferit „materie primă” pentru grupul-ţintă, în care nu voia să intre mai nimeni.

Vineri, 2 august 2019, Primăria Câmpulung a întreprins achiziţia directă a serviciilor proiectantului care va întocmi D.A.L.I.-ul investiţiei de „Reabilitare termică a blocurilor 17, 9 şi 10”. Documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie va fi realizată de o firmă din Târgovişte, OPM New Exclusive Group SRL, cu care Liviu Ţâroiu nu se află la prima colaborare. SRL-ul dâmboviţean, care a obţinut contractul despre care relatăm, este proiectantul general al D.A.L.I.-ului investiţiei de amenajare a Pieţei Primăriei. Serviciile sale de proiectare, în cazul celor trei imobile de locuinţe, costă bugetul local 99.960 lei. Intră în proiectul de reabilitare toate cele trei scări ale blocului 17, A, B şi C, scara A a blocului 9 şi scara B a blocului 10. Aşadar, doar scările pe care Primăria are locuinţe, pe seama cărora încasează chirie. Magda BĂNCESCU

The most visited gambling websites in The UK