Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Întrucât risca să fie distrus cu utilajele de lucru, Managerul firmei Sercop a cerut mutarea locului de joacă din curtea Căminului Cultural

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 269

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_August_2407_Clipboard02.jpgPentru desfăşurarea în bune condiţii a şantierului Sercop, dislocat la Căminul Cultural Schitu Goleşti, al cărui edificiu va fi modernizat cu fonduri europene, aleşii au fost solicitaţi să degajeze incinta de locul de joacă. Până la urmă, este vorba şi despre protejarea aparatelor destinate distracţiei celor mici, ce pot fi deteriorate în timpul lucrărilor de amploare întreprinse de firma câmpulungeană. La o dezbatere recentă, în plen, consilierii de la Schitu Goleşti au aprobat dezafectarea şi depozitarea echipamentelor de agrement - mobilier specific parcurilor de joacă - din spaţiul de joacă pentru copii amenajat la Căminul Cultural. Şi aşa vor rămâne până când li se va găsi alt amplasament. Viceprimarul Iulian Duţă a primit de la colegi această însărcinare ajunsă pe masa de lucru a reprezentanţilor comunităţii la solicitarea omului de afaceri Ion Pătrăşcan. 

Înainte de a obţine votul necesar pentru a ridica aparatele din curtea imobilului aflat în lucrări, vicele le-a explicat membrilor Consiliului ce a generat proiectul de hotărâre: „După cum ştiţi, se lucrează la Căminul Cultural din satul Schitu Goleşti. Acolo este organizat şantier. Am primit o adresă din partea constructorului, prin care ne solicită să eliberăm toată zona din vecinătatea obiectivului supus lucrărilor de reabilitare. Trebuie să stabilim ce vom face cu acel parc de joacă pentru copii.”

Soluţia pentru care urmau să opteze componenţii Legislativului localităţii învecinate va fi una temporară, a precizat primarul Tudorel Vasile Miriţă. „În momentul de faţă, acel parc de joacă nu poate rămâne acolo. Vor intra cu utilaje, cu maşini de betoane şi tot spaţiul de joacă pentru copii va fi distrus.”, a precizat şeful Executivului. 

Amintim că licitaţia pentru reabilitarea edificiului cu specific cultural a dat drept câştigătoare a unei lucrări estimate la 2.207.026,94 lei firma câmpulungeană Sercop ADN, care a ofertat cu 365.000 lei mai puţin. Astfel, în luna aprilie a acestui an, societatea patronată de omul de afaceri Ion Pătrăşcan a obţinut execuţia investiţiei la edificiul cultural la preţul de 1.842.112,95 lei. Ion Pătrăşcan, managerul societăţii Sercop ADN, a avut concurente la adjudecarea acestui contract, firmele And Secom Intexim, deţinută de omul de afaceri Ion Cotescu, şi Pot Construct Project Management SRL, reprezentată de Cornelia Medelet, participantă la licitaţie împreună cu Nemo Projekt SRL (subcontractant 40%), reprezentată de Cosmin Purcărescu. La o lună distanţă de momentul parafării documentelor cu autoritatea contractantă, pe 10 aprilie 2019, aleşii de la Schitu Goleşti au revenit asupra proiectului, adoptând o hotărâre care pune în aplicare prevederile Instrucţiunii ANAP nr.1/2019. Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice a modificat în acest an precedenta normă referitoare la ajustarea preţului contractelor încheiate de primării, conform salariului minim de economie, de 3.000 de lei, plătit în activitatea de construcţii. 

De la 1.842.112,96 lei, valoarea ofertată, s-a ajuns la 2.168.794,19 lei, conform propunerii ANAP, cu o diferenţă de 326.681,24 lei plătită constructorului, care şi-a justificat cererea de creştere a preţului manoperei cu detalierea costurilor pe fiecare categorie de intervenţie în cadrul proiectului. La şedinţa din 28 mai 2019, în cadrul căreia li s-au supus atenţiei noile cifre comunicate de constructorul Sercop, aleşii de la Schitu Goleşti n-au avut de ales decât să le aprobe. Astfel, Consiliul Local a fost de acord cu totalul de 2.168.794 lei, aproximativ 490.000 euro. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK