Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

P.N.D.L. nu acoperă costurile branşamentelor la reţeaua de apă şi ale racordurilor la canalizare Investiţia de 8,5 milioane lei, în apă şi canalizare la Stoeneşti, are lucrări suplimentare, plătite din bugetul comunei

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 352

În această primăvară, ne informam cititorii despre un contract uriaş, ca valoare şi amploare a intervenţiilor desfăşurate în comuna Stoeneşti, care intenţionează să-şi pună la punct reţelele de utilităţi. „Reabilitarea reţelei de alimentare cu apă şi înfiinţarea sistemului de canalizare menajeră şi staţie de epurare, sat Stoeneşti, comuna Stoeneşti” este titulatura investiţiei care aduce în contul firmei din Târgovişte Conteh Barengott 8.448.583,44 lei. Acesta este preţul cu care a câştigat lucrarea una dintre firmele familiei Răuţoiu, care are de amenajat şi Bulevardul „Pardon”, la Câmpulung, şi câţiva kilometri de drumuri din Lereşti de asfaltat. Ultimele două obligaţii aproape că pălesc pe lângă angajamentul de la Stoeneşti, care include şi proiectul tehnic şi asistenţa tehnică din partea proiectantului pe durata execuţiei lucrărilor de reabilitare a reţelei de alimentare cu apă şi înfiinţarea sistemului de canalizare menajeră, cu staţia de epurare aferentă, în satul Stoeneşti. S-au luptat pentru acest contract puţin spus atractiv trei asocieri de firme. Prima formată din Zeus SA, reprezentată prin Gheorghe Marica, şi Sega Proiect 2008 SRL, prin Gabriela Şerban; a doua, din Building Construction MEA SRL, reprezentată prin Magdalena Emilia Alexandru, şi Building Design 2000 Top, prin Magdalena Alexandru; a treia asociere constituită din Conteh Barengott SRL (lider), reprezentată prin Elena Cristina Păduraru, Donau Garten SRL (asociat), reprezentată prin Cristian Stoicescu, şi Saltus Provia 2012 SRL (asociat), prin Daniela Neacşu. 

Sarcinile constructorului Conteh Barengott  

Ultima a fost declarată câştigătoarea lucrării care constă în „executarea unei reţele noi de distribuţie a apei din conductă de polietilenă de înaltă densitate PEHD 100 Pn 6, executarea unei gospodării de apă, în care se vor amplasa un rezervor de înmagazinare metalic, suprateran, cu capacitatea de 250 mc, şi o staţie de clorinare a apei, reabilitarea captării existente, ce va presupune reabilitarea căminului de captare şi înlocuirea conductei de aducţiune din oţel cu conductă din polietilenă de înaltă densitate PEHD 100.” Asta pe partea de alimentare cu apă, o lucrare care conţine conducte pe o lungime de 9.344 m, conducta de aducţiune a apei, subtraversări ale drumului naţional DN 72A şi drumului judeţean DJ 725 cu conducte de apă, pe o lungime de 56 m, subtraversări ale pârâului Stoeneasca cu conducte de apă, pe o lungime de 130 m, 20 de cămine pentru vane (de linie, golire, aerisire) din beton, 13 hidranţi de incendiu subterani.

În ceea ce priveşte „înfiinţarea sistemului de canalizare menajeră şi staţie de epurare”, lucrarea presupune: 8.916 m de conducte de canalizare menajeră, 327 de cămine de vizitare din beton, subtraversări ale DN 72A şi DJ 725 cu conducte de canalizare, pe o lungime de 40 m, subtraversarea pârâului Stoeneasca cu conducte de canalizare, pe o lungime de 22 m, subtraversarea pârâului Stoeneasca cu conducte de refulare, lungime 87 m, staţie de pompare a apelor uzate, conducte de refulare a apelor uzate şi staţie de epurare a apelor uzate cu capacitatea de 1000 LE. 

700.000 lei se consumă din economiile anilor trecuţi 

Suplimentar acestor intervenţii a căror punere în operă pică în sarcina executantului Conteh Barengott, s-a ivit o investiţie legată de proiectul mare, ale cărei costuri vor trebui suportate de către Primăria Stoeneşti. Pentru recenta şedinţă a Consiliului Local, consumată pe 1 iulie 2019, primarul Paul Ion Marin a pregătit o notă de fundamentare, în care explică cheltuiala ce revine administraţiei publice locale, în completarea finanţării asigurate de Ministerul Dezvoltării Regionale, gestionarul P.N.D.L., în baza căruia se va derula lucrarea de apă şi canalizare. Şeful Executivului le-a solicitat aleşilor comunali să-i aprobe nota de fundamentare şi indicatorii tehnico-economici ai intervenţiilor plătite de Stoeneşti, din excedentul bugetar al anului 2018. Este vorba despre branşamente de apă şi racorduri de canalizare, care reprezintă obligaţia comunei. 

„În proiectul scos la licitaţie şi achiziţionat nu au fost cuprinse racorduri la canalizare şi branşamente la reţeaua de apă, pentru că acestea nu erau eligibile la finanţare prin P.N.D.L. Lucrările propuse, dacă nu ar fi executate odată cu investiţia, ar însemna noi autorizaţii de construire şi avize, deci, costuri suplimentare, stricarea din nou a terasamentului.”, îşi argumentează primarul Marin propunerea de executare a acestor lucrări din fonduri proprii - excedentul local -, prin achiziţie, conform legii. De unde înţelegem că urmează altă licitaţie, de fapt, atribuire directă a contractului, dată fiind valoarea mai redusă, care permite această posibilitate. „Fără aceste lucrări, proiectul „Reabilitarea reţelei de alimentare cu apă şi înfiinţarea sistemului de canalizare menajeră şi staţie de epurare, în satul Stoeneşti” nu ar avea finalitate”, îşi susţine cauza edilul, care a primit aprobarea solicitată pentru a cheltui din bugetul comunei 694.977 lei, valoarea estimată a branşamentelor şi racordurilor. M.B.

 

The most visited gambling websites in The UK