Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

În porţiunile de drum lăsate, pe Lunca Gârtii, se circulă pe un singur sens

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 428

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Iunie_2396_Clipboard16.jpg

Acum o săptămână, vă informam că şoseaua care leagă comuna Stoeneşti de Dragoslavele a început să alunece spre Râul Dâmboviţa. Asta, după ce, în toamna anului trecut, a fost inaugurată, chiar dacă lucrările de reabilitare nu erau terminate şi recepţia finală nu era făcută. 

Istoria reabilitării acestui drum a început în 2015, iniţial lucrările fiind programate să fie finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL 1), dar, după ce constructorul nu s-a ţinut de treabă, Consiliul Judeţean a repornit investiţia cu fonduri proprii. Aşa că au fost asfaltaţi 3,8 kilometri de drum şi au fost realizate drumuri laterale, rigole, podeţe, parapete, etc. Astfel, au fost executate nouă podeţe tubulare (patru cu diametrul de 600 mm şi cinci cu diametrul de 1.000 mm); lucrări de suprastructură (asfalt), în două straturi, unul de legătură şi unul de uzură; 11 ziduri de sprijin. Iar valoarea totală a investiţiei a fost de 5.935.000 lei (59 miliarde lei vechi).

Anul trecut, la momentul când s-a perindat alaiul de la judeţ, şoseaua arăta bine. Rămăseseră de făcut nişte lucrări mai mărunte, adică vreo 1.400 de metri liniari de lise (adică pe tot ce înseamnă ziduri de beton să se monteze parapete tip lisă), încă 800 de metri liniari de şanţuri pereate, 600 de metri liniari de şanţuri de pământ şi 400 de metri de rigole carosabile, estimate a fi terminate până la 1 ianuarie 2019.

Dar, cu ele sau fără ele, pe la mijlocul distanţei dintre cele două comune din Muscel, un perete de sprijin a cedat, iar asfaltul a luat-o la vale, spre Râul Dâmboviţa. Se pare că fundaţia şoselei nu a fost foarte bine tasată, iar ploile din ultima perioadă s-au infiltrat, au slăbit pământul şi astfel a ajuns de s-a lăsat în câteva locuri.

Până la remediere, în zonele afectate se circulă alternativ pe un singur sens. Autorităţile locale din comuna Stoeneşti, pe raza căreia se află tronsonul de drum, speră ca reabilitarea lui să se facă în cel mai scurt timp, până la recepţia finală, şi să fie predat aşa cum trebuie circulaţiei publice, porţiunea fiind una intens circulată. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK