Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Încă un primar muscelean apelează la un împrumut din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii Investiţiile anunţate de Hristu Dică, un pod şi canalizarea în trei sate, privite cu scepticism de cetăţeni

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 563

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Iunie_2392_Clipboard05.jpgMarţi dimineaţă, primarul Cristian Hristu Dică a anunţat, pe pagina personală de Facebook, cele mai importante investiţii pregătite pentru comuna Vlădeşti. Două aşezări în care se introduce reţeaua de canalizare şi construcţia unui pod dau greutate agendei de lucrări, apreciate de unii, contestate de alţii, care nu mai au încredere că se va produce dezvoltarea localităţii, din cauza lentorii cu care înaintează proiectele. Chiar şi aşa, edilul nu e descurajat şi preferă să nu intre în polemică cu „necredincioşii” care l-au înghesuit cu argumentele legate de apropierea alegerilor locale. De aceea, primarul ar ieşi în faţă, împărţind vestea despre şantierele pe cale să se desfăşoare la Vlădeşti.

Soluţia de finanţare: un împrumut cu dobândă mică, pe termen lung   

„În orice localitate, infrastructura nu e doar o necesitate, ci şi o dovadă a evoluţiei evidente. Canalizarea pentru Coteasca şi podul ce uneşte Coteasca cu Malul Gârlei sunt proiectele în desfăşurare, pentru care am reluat demersurile necesare obţinerii finanţării şi demarării lucrărilor, în contextul în care 14 luni am fost suspendat! De asemenea, şi canalizarea pentru Vlădeşti Centru este o investiţie în curs. Cu paşi mici şi siguri, vom face din comuna noastră o mândrie pentru noi, pentru copii şi nepoţi!”, se exprimă optimist Cristian Hristu Dică. Anunţul acestuia este susţinut de cele două adrese înaintate de edilul muscelean către Fondul de Dezvoltare şi Investiţii - Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, prin care acesta solicită finanţare pentru investiţiile propuse. Şi anume „Modernizarea drumului de interes local strada Malul Gârlei şi construirea podului între satele Vlădeşti şi Coteasca” şi „Sistem centralizat de canalizare în satele Coteasca, Drăghescu şi Putina”, prima documentaţie conţinând 75 de pagini, a doua, 100 de pagini. Astfel, după primarul Bogdan Florin Proca, de la Berevoeşti, care a apelat la Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, pentru a accesa un împrumut cu dobândă mică, pe o perioadă lungă, necesar realizării reţelei de gaz în comună, colegul de la Vlădeşti a procedat la fel, pentru proiectele lipsite de finanţare.                            

Vlădeştenii cer canalizare în toată comuna 

Ritmul „paşilor mici” n-a fost pe placul unor consăteni, la fel selecţia zonelor canalizate. „Canalizare trebuie în toată comuna, scrie Leo Vasiloiu, dacă se face aşa, pe porţiuni, ajungem în 2030 să avem canalizare.” Comentariul acestuia le-a făcut şi altora poftă să-şi manifeste scepticismul în privinţa modernizării Vlădeştiului, prin crearea pe întregul său teritoriu a reţelelor de utilităţi, într-un viitor cât mai apropiat. „Bravo, trebuie să spunem lucrurilor pe nume, nu doar când vin alegerile ne mai gândim şi noi că avem proiecte.”, îl susţine pe antevorbitor sau „antescriitor” Crina Gancea. „A mai promis o dată, până în alegerile locale, şi a rămas în faza de proiect. Se apropie alegerile, de aceea.”, adaugă Marius Irinel Badea, secondat de Cătălin Chira: „De canalizare are nevoie toată comuna, nu doar anumite cartiere!”

Lista scepticilor ceva mai toleranţi continuă cu remarca lui Cornel Cornică: „Adevărul constă în fapte! Mult succes!” Moment în care intervine şi cel vizat de replicile mai puţin flatante ale consătenilor. „Ceea ce vezi mai sus - adresele oficiale ataşate mesajului său - înseamnă tot fapte. Orice investiţie necesită multe etape preliminare.”, îşi apără lucrările şeful Executivului. Lucrări care presupun o procedură birocratică, de foarte lungă durată, care i-a împuţinat, după cum se vede treaba, susţinătorii.          

Cum i-a fost “norocul” lui Hristu, căci parcă au fost pe fază doar cei care se îndoiesc de reuşita planurilor sale. „Tocmai etapele astea preliminare trag investiţiile înapoi!”, revine în discuţia on-line Cornel Cornică, iar după el, Crina Gancea: „Aşa s-a promis cu podul de vreo patru-cinci ani, dacă nu mai mult, totul a fost doar proiect. Acum, că se apropie alegerile cu paşi repezi, trebuie să convingem prostimea să ne voteze din nou, dar nu ştiu dacă mai merge. Oamenii s-au cam săturat de vorbe goale, faptele vorbesc. Noi, Coteasca, nu am prea avut aşa facilităţi, doar vorbe şi atât.” „Suntem toţi la fel în această comună. Avem drepturi toţi cetăţenii, dar nu se face ceea ce se promite.”, se alătură părerilor defavorabile Elena Teodorescu. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK