Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Internet gratuit pentru locuitorii din Mioveni

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 347

 

Cetăţenii oraşului Mioveni, turiştii şi toţi cei care se află în tranzit vor beneficia de acces gratuit la internet WiFi în spaţiile publice, prin intermediul proiectului cu finanţare europeană, nerambursabilă, WiFi4EU, informează primarul Ion Georgescu, secretar executiv PSD Argeş. Achiziţia şi instalarea echipamentelor necesare realizării reţelei de internet wirless vor demarate în cel mai scurt timp, urmând ca proiectul să fie operaţional în doar câteva luni.

Reţele finanţate prin WiFi4EU sunt gratuite, fără publicitate şi nu vor colecta date cu caracter personal. Finanţarea este acordată numai reţelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente şi cu o calitate similară în acelaşi spaţiu public. Costurile pentru întreţinerea reţelei vor fi acoperite de administraţia locală.

Din România, au fost selectate 248 de localităţi printre care şi oraşul Mioveni, din cele peste 10.000 de localităţi europene, care s-au înscris la cea de a doua etapă a programului, desfăşurată în perioada 4-5 aprilie, în timp ce în prima etapă, cea din 2018, au primit finanţare 224 de localităţi din ţară din cei peste 13.000 de solicitanţi la nivel european. Acest proiect se adresează doar organismelor din sectorul public din toate statele membre ale Uniunii Europene şi din ţările Spaţiului Economic European participante, Norvegia şi Islanda.

Până în 2020, sunt puse la dispoziţie 120 de milioane euro din bugetul UE pentru finanţarea echipamentelor necesare în scopul de a furniza servicii Wi-Fi publice gratuite în aproximativ 8.000 de localităţi din toate statele membre, precum şi în Norvegia şi Islanda.

 

The most visited gambling websites in The UK