Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Cei 50.000 de lei puşi de-o parte în buget, împărţiţi tuturor preoţilor, ortodocşi sau nu, din Schitu Goleşti

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 528

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Iunie_2391_Clipboard14.jpg

Aleşii locali la Schitu Goleşti au împărţit banii prevăzuţi în bugetul acestui an parohiilor de pe teritoriul comunei, împăcând toate cultele care au adepţi în localitate, aşa cum au procedat an de an. Primăria vecină şi-a permis o alocare în vederea susţinerii bisericilor de 50.000 lei, distribuiţi preoţilor parohi în funcţie de lucrările şi dotările programate în acest an. Cel mai consistent ajutor îl regăsim în dreptul Bisericii Lăzăreşti, al cărei conducător trăgea nădejde, după cum v-am prezentat într-o relatare anterioară, să obţină o suprafaţă de 138 de metri pătraţi din intravilanul localităţii. Bucata de teren amplasată în Târgul săptămânal Lăzăreşti îi este necesară pentru a-şi amenaja o trapeză - o sală de mese cu bucătărie - pentru enoriaşii parohiei. În aprilie, consilierii locali au amânat solicitarea părintelui de a primi parcela din domeniul public, până când conducătorul parohiei îi va lămuri dacă viitoarea construcţie va fi prevăzută şi cu o cameră mortuară. Asta pentru că imobilul solicitat era suficient pentru toate anexele bisericeşti, numai că spaţiul destinat capelei necesită avize speciale. Prin urmare, a rămas ca la următoarea şedinţă de Consiliu, care s-a consumat pe 28 mai, autorul cererii să prezinte schiţa viitoarei amenajări a sălii de mese, care, obligatoriu, era separată de încăperea mortuară, altfel obţinerea aprobării pentru funcţionare era exclusă. Probabil, preotul n-a fost gata cu documentul aşteptat de Consiliul Local, de vreme ce doleanţa acestuia privind terenul din târg a sărit dezbaterea lunii mai. Dar, prevăzători şi grijulii cu planurile părintelui, oamenii primarului Vasile Tudorel Miriţă au rezervat Parohiei Lăzăreşti cea mai mare sumă din cele rezultate la împărţeala Primăriei.     

Iată în continuare cum se prezintă repartiţia fondurilor, în funcţie de nevoile bisericeşti: 

=16.000 lei pentru Biserica Ortodoxă Lăzăreşti; 

=14.500 lei pentru Biserica Ortodoxă Valea Pechii;

=3.000 lei pentru Biserica Ortodoxă Schitu Goleşti;

=6.000 lei pentru Biserica Ortodoxă Loturi;

=3.500 lei pentru Biserica Evanghelică Schitu Goleşti; 

=3.500 lei pentru Biserica Penticostală;

=3.500 lei pentru Evangheliştii Lăzăreşti. 

Hotărârea adoptată pe 28 mai 2019 mai prevede că achiziţia lucrărilor şi a serviciilor pentru culte şi plata acestora se vor derula prin Compartimentele Achiziţii şi Contabilitate ale Primăriei.

The most visited gambling websites in The UK