Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Un nou scandal cu iz penal la TBC Concursul pentru postul de fochist, anchetat de DNA

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 473

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Iunie_2390_Clipboard05.jpgLa cinci ani după ce două angajate au fost implicate în escrocherii finaciar-bancare, un nou scandal, cu iz penal, a zguduit Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung. De această dată, aşa după cum informează şi săptămânalul argeşean „Jurnalul de Argeş”, un concurs pentru angajare a intrat în atenţia anchetatorilor de la Direcţia Naţională Anticorupţie, după ce aceasta a fost sesizată de cel care s-a considerat nedreptăţit în urma procedurii de angajare ca muncitor IV - fochist. Bărbatul consideră că a fost nedreptăţit, aşa cum se întâmplă de obicei la concursurile pentru angajarea „frumoasă” la stat, şi şi-a cerut dreptatea în instanţă.

Intră cine poate, rămâne cine trebuie

La concursul pentru ocuparea postului de fochist s-au înscris trei pretendenţi: Nicolae Ferigeanu, Radu Gabriel Tănăsoiu şi Cornel Vasile. Nu au contat, însă, decât primii doi, ultimul fiind respins în urma selecţiei dosarelor. Pe 8 ianuarie 2019 s-au aflat rezultatele la proba scrisă: Ferigeanu, 75 de puncte - admis, Tănăsoiu, 100 de puncte - admis. După interviu, a fost admis doar Nicolae Ferigeanu, cu 78,33 puncte, iar Radu Gabriel Tănăsoiu, respins cu 43,66 puncte. Radu Gabriel Tănăsoiu nu a fost de acord cu verdictul, aşa că a făcut contestaţie. „Consider că trebuia să obţin peste 60 de puncte, dar aveam nevoie doar de 51 pentru a promova concursul. De aceea am contestat rezultatul, iar acest lucru a dus la exercitarea de presiuni asupra mea pentru a renunţa la contestaţie. Inclusiv directoarea Spitalului a încercat să mă determine să-mi retrag cererea de reanalizare a rezultatelor.”, spune Tănăsoiu. Până la urmă, contestaţia şi-a urmat cursul, însă cu un alt rezultat în defavoarea petentului. A rămas cu 46,33 puncte, astfel că celălalt candidat a fost declarat admis. Doar că omul nu s-a dat bătut şi s-a adresat celor de la DNA. Cazul lui a fost înregistrat la Direcţia Generală a Parchetului, apoi a fost direcţionată către structura teritorială a DNA Piteşti. Acuzaţiile: trafic de influenţă şi luare de mită. „Am sesizat acest lucru, fiindcă nu este normal să fiu tratat astfel, să fiu umilit după ce am învăţat, am cheltuit bani să obţin atestatul şi timp ca să încerc să mă angajez în mod corect.”, a declarat Radu Gabriel Tănăsoiu pentru Jurnalul de Argeş. Bărbatul a fost chemat de câteva ori să dea declaraţii, a oferit anchetatorilor şi o înregistrare audio, a fost anunţat că a început cercetarea penală, apoi a picat decizia: dosarul a fost clasat. Numai că Tănăsoiu nu a renunţat la caz. A apelat la un avocat cu experienţă şi a contestat ordonanţa procurorilor. Acum aşteaptă rezultatul.

Înregistrări compromiţătoare

Jurnalul de Argeş a intrat şi în posesia unor înregistrări audio, care demonstrează că acest concurs a fost unul cu „dus şi-ntors”, dar pe bune pentru „oficiali”, exact ca-n societatea românească. Adică trebuie să câştige cel ales. Nu de rigorile concursului, ci de un anumit sistem. „Când va veni comisia de contestaţii, eu o să le povestesc tot ce s-a întâmplat... Omul ăsta e venit de undeva. O să le spun: Dacă voi vă asumaţi răspunderea să mergeţi mai departe şi ăla să fie promovat şi să meargă mai departe ăla, bine! Dacă nu vă asumaţi răspunderea şi consideraţi că băiatul ăsta trebuia să ia notă mai mare şi a fost defavorizat, daţi-i notă mai mare! Dar eu îţi garantez că din treaba asta tot spitalul va avea de suferit”. „Eu, de unde am plecat director, sunt în suspendare pe trei ani, cât am mandat aici. Şi mai am un an mandat aici. Mi se rupe de tot spitalul ăsta la un moment dat! Ce am făcut şi ce m-am zbătut şi cu bani din buzunarul meu... Până la urmă, le-am făcut să ridic spitalul ăsta. Dar ascultă ce-ţi spun: din treaba asta şi dacă comisia îţi dă câştig de cauză, spitalul ăsta nu va mai fi spital până în septembrie”. „Dacă vrei contestaţia să fie pe bune, probabil că o să-ţi dea câştig de cauză. Dacă ţie îţi dă câştig de cauză, ăla mie-mi dă-n cap. Punct!”, sunt câteva discuţii pe care Radu Gabriel Tănăsoiu le-a avut cu managerul Dună în perioada derulării fazelor concursului de angajare. Contactată telefonic de „Jurnalul de Argeş”, Ionela Costinela Dună, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Câmpulung, a declarat: „Nu e OK să comentez, mai ales că eu nici măcar nu am făcut parte din comisia de examinare. Cel mai bine ar fi să reveniţi cu un telefon, deocamdată e un proces, nu are rost să comentez!”.

În 2014, două salariate acuzate de escrocherii financiare

În 2014, două angajate ale Spitalului TBC Câmpulung au ajuns în atenţia anchetatorilor după ce împotriva lor au fost lansate acuzaţii grave care fac referire la comiterea unor fraude financiar-bancare de proporţii. Surse din cadrul spitalului ne-au dezvăluit atunci faptul că cele două angajate, care aveau rude apropiate în Poliţie, s-au folosit de persoane de condiţie modestă pentru a obţine în mod fraudulos credite cu multe zerouri, de la o anumită bancă. Contractarea împrumuturilor se făcea în baza unor documente false, procurate pe diferite căi, numai de ele ştiute, cu complicitatea unui salariat al instituţiei bancare. Toate aceste escrocherii financiar-bancare pare-se că au avut la bază o metodă destul de des folosită în zilele noastre de cei care dau astfel de „tunuri”: „Suveica”. Adică, mai pe-nţeles, faci un credit iniţial şi apoi, ca să-l acoperi, te împrumuţi din nou, iar apoi continui tot aşa până când, la un moment dat, laţul se strânge şi nu mai ai de unde acoperi paguba. Atunci ies la iveală faptele. În cazul nostru, mai multe persoane s-au trezit datoare la bancă, deşi ele ştiau că nu au făcut nici un împrumut, printre păgubiţi fiind, se pare, şi un bolnav internat la TBC, căruia i s-ar fi sustras cartea de identitate pentru a fi folosită în operaţiunile financiar-bancare. Mai mult, cele două angajate s-ar fi folosit pentru falsificarea unor documente chiar de ştampila unităţii medicale, la care nu are acces oricine. Conducerea Spitalul TBC s-a autosesizat şi, pe 10 februarie 2014, a formulat o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung pentru comiterea infracţiunilor de fals, uz de fals şi înşelăciune. Nu ştim ce s-a întâmplat în final, dar, cu siguranţă, cele două femei nu au de ce să se plângă. Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK