Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Guvernul a anunţat că va sprijini cetăţenii afectaţi de inundaţii

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 260

 

Guvernul a anunţat duminică, 2 iunie, că va lua măsuri urgente pentru sprijinirea cetăţenilor afectaţi de inundaţii, pe baza unui raport care a fost solicitat Ministerului Afacerilor Interne (MAI). „Premierul Viorica Dăncilă a cerut Ministerului Afacerilor Interne un raport detaliat cu privire la efectele inundaţiilor şi fenomenelor meteorologice periculoase produse în ultimele zile. Pe baza acestei analize, Guvernul va lua măsuri urgente pentru sprijinirea oamenilor şi a comunităţilor care au avut de suferit şi ale căror obiective sociale sau drumuri, poduri şi podeţe au fost afectate.”, se precizează într-un comunicat al Executivului.

Conform aceleiaşi surse, prim-ministrul a cerut Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale să propună cât mai urgent ajutoare financiare pentru familia din localitatea Jugureni, judeţul Prahova, ai cărei copii au fost luaţi de o viitură. „Am primit cu profundă tristeţe vestea teribilă despre tragedia produsă în comuna prahoveană Jugureni, unde trei copii şi-au pierdut viaţa, iar al patrulea este dat dispărut. Pentru un părinte nu există durere mai mare. Transmit întreaga compasiune familiei îndurerate şi o asigur de tot sprijinul în aceste clipe de grea încercare.”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă, potrivit comunicatului.

Pe 4 iunie, în Monitorul Oficial al României a fost deja publicată Hotărârea Guvernului, privind acordarea de ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea familiilor afectate de inundaţii în cursul anului 2019. Astfel, a fost aprobat un ajutor de urgenţă, în limita sumei de 5.000.000 lei, din creditele bugetare aprobate cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale pentru anul 2019. Ajutoarele de urgenţă se acordă familiilor sau persoanelor singure, afectate de inundaţii, astfel:

-câte 3.000 de lei, pentru cei ale căror locuinţele şi/sau bunurile de folosinţă îndelungată au fost afectate în proporţie de 90%;

-câte 2.000 de lei, pentru cei ale căror locuinţele şi/sau bunurile de folosinţă îndelungată au fost afectate în proporţie cuprinsă între 50% şi 90%;

-câte 1.500 de lei, pentru cei ale căror locuinţele şi/sau bunurile de folosinţă îndelungată au fost afectate în proporţie de până la 50% inclusiv.

În cazul în care s-au înregistrat pierderi de vieţi omeneşti, familia persoanei decedate beneficiază suplimentar de suma de 5.000 de lei, indiferent de numărul victimelor.

The most visited gambling websites in The UK