Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Uşoară dispută între fostul şi actualul primar pe tema veselei care lipseşte Căminului Cultural Lăzăreşti, dotat cu maşină de spălat vase

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 329

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Mai_2387_Clipboard02.jpg

Preocupări la nivelul Consiliului Local al localităţii vecine despre edificiile care servesc unei destinaţii cultural-artistice. Studiind un raport al actualului Executiv liberal despre „starea naţiei” la Schitu Goleşti, fostul primar, rămas simplu consilier local de opoziţie, l-a chestionat pe fostul subordonat în legătură cu o dotare care lipseşte Căminului Cultural din satul Lăzăreşti. Curiozitatea lui Marciel Palaghiu a privit ceea ce pare o omisiune de a achiziţiona veselă pentru mesele organizate cu ocazia evenimentelor găzduite de acest aşezământ reabilitat, care din exterior arată bine. „Este posibil să folosim maşina de spălat vase fără a avea vesela în dotare?”, a întrebat, cu o uşoară tentă peiorativă, fostul şef al Executivului, pe care ex-secretarul Miriţă, promovat de săteni ca primar al comunei, nu l-a lăsat mult timp în aşteptarea unui răspuns. „Vesela care se foloseşte acolo nu este din dotarea căminului. Nu s-a achiziţionat încă vesela necesară, deşi aveam bani. O să rezolvăm şi acest aspect. Dar problema responsabilităţii pentru căminele culturale se va rezolva, după ce se va finaliza şi Căminul Cultural de la Schitu Goleşti, când responsabilul de cămin nu va presta activitate voluntară, iar atunci va fi angajat un director de cămin cu atribuţii clare atât în gestionarea patrimoniului, dar mai ales în organizarea de evenimente culturale, impuse, obligatorii în cadrul contractului de finanţare europeană, post execuţie.”, a susţinut în plen primarul Vasile Tudorel Miriţă.

Amintim că bugetul local al acestui an cuprinde două alocări financiare pentru tot atâtea investiţii de renovare a stabilimentelor culturale ale localităţii: reabilitarea Căminului Cultural al comunei, cu o valoare de 8.262.600 lei, şi modernizarea clădirii social-culturale Lăzăreşti, în care se va transforma fosta şcoală. Intrarea în şantier a Căminului Cultural Schitu Goleşti a impus modificarea amplasamentului uneia dintre secţiile de votare la alegerile europarlamentare, cumulate cu referendumul din 26 mai 2019. S-a renunţat la cea care funcţiona în cadrul acestei clădiri şi s-a înfiinţat una nouă la Grădiniţa Valea Pechii. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK