Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Găsit incompatibil, viceprimarul Câmpulungului a contestat în instanţă raportul ANI

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 563

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Mai_2386_Clipboard18.jpgLuna trecută, viceprimarul municipiului Câmpulung, Şerban Mărgărin Blidaru, a fost găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, după ce, timp de un an, ar fi ocupat în acelaşi timp funcţia de viceprimar şi cea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii de Muzică Câmpulung. Edilul muscelean are dreptul la apărare şi a contestat recent decizia în instanţă.      

În comunicatul emis de ANI se arată, printre altele, că Mărgărin Blidaru, în perioada 24 iunie 2016 - 28 septembrie 2017, a deţinut şi exercitat simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local al Consiliului de Administraţie al Şcolii de Muzică Câmpulung, încălcând astfel prevederile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003. Starea de incompatibilitate a vicelui din Câmpulung a ieşit la iveală încă de acum doi ani, după ce, practic, Blidaru a oferit ocazia pe tavă. Astfel, în şedinţa ordinară a Consiliului Local din septembrie 2017 a fost prezentat un proiect de hotărâre, prin care însuşi viceprimarul solicita înlocuirea sa din Consiliul de Administraţie al Şcolii de Muzică, funcţie pe care o deţinea din iulie 2016, atunci când toţi consilierii au intrat în Consiliile de Administraţie ale şcolilor, liceelor şi grădiniţelor. Locul lui Blidaru a fost luat la vremea respectivă de colegul său din PSD, Marin Stanciu. Viceprimarul municipiului Câmpulung a declarat, luna trecută, că îşi va exercita dreptul la apărare, urmând calea legală pentru lămurirea situaţiei sale. Acest lucru s-a întâmplat recent, Şerban Mărgărin Blidaru contestând la Curtea de Apel Piteşti decizia Agenţiei Naţionale de Integritate. Prin acţiunea deschisă, vicele a solicitat instanţei de judecată anularea raportului de evaluare. Nu s-a stabilit încă un prim termen de judecată. Cazul viceprimarului nu este singular la Câmpulung. Pe când era viceprimar, actualul primar Liviu Ţâroiu era prezent la şedinţele AGA de la Edilul CGA, societate aflată în subordinea Consiliului Local, iar mai apoi Primăria a derulat relaţii de natură patrimonială cu o firmă la care acesta este acţionar. Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK