Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Fosta Şcoală V-VIII Lăzăreşti devine, cu bani europeni, clădire socio-culturală, cu multiple funcţionalităţi

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 435

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Mai_2385_Clipboard10.jpg

Cu o zi înaintea şedinţei ordinare a Consiliului Local, subalternii primarului Vasile Tudorel Miriţă au pregătit documentaţia unui proiect de hotărâre introdus în dezbaterea aleşilor în regim de urgenţă. Şeful Executivului le propunea componenţilor Legislativului local să aprobe schimbarea destinaţiei imobilului situat peste drum de Primărie, Şcoala cu clasele V-VIII, din satul Lăzăreşti, nr.1A, într-o clădire social-culturală, cu activităţi multiple. Scopul transformării vizate: finanţarea din fonduri nerambursabile a proiectului intitulat „Reabilitarea şi modernizarea clădirii social-culturale din satul Lăzăreşti”, repunându-se astfel în funcţiune un local de şcoală, care, după reparaţiile capitale prin care va trece, va avea funcţionalităţi multiple. Imobilului aflat în domeniul public al comunei şi în administrarea Şcolii Gimnaziale nr.1 i se schimbă destinaţia pe un termen maxim de 25 de ani. Caracteristicile conţinute de hotărârea proaspăt votată se prezintă astfel: suprafaţă construită la sol - 727 mp; suprafaţă construită desfăşurată - 727 mp; suprafaţă utilă - 599,77 mp; regim de înălţime - parter.  

Urgenţa adoptării hotărârii a avut la bază informaţiile suplimentare solicitate de finanţator, Agenţia de Finanţare a Investiţiilor Rurale - Centrul Regional 3 Târgovişte, pe marginea cererii înaintate de administraţia de la Schitu Goleşti, care intenţionează să folosească fondurile europene pentru renovarea unei construcţii fără utilitate. Care este păcat să fie lăsată în paragină dacă tot există o oportunitate de salvare a ei cu ajutorul banilor europeni. Mentalitate care nu există, din păcate, la Câmpulung, deţinătorul atâtor edificii foste şcolare ori culturale, care se degradează din cauză că locuitorii aşează în fruntea lor indivizi fără dram de respect pentru trecut şi adevăraţii ctitori ai oraşului. 

Primarul de la Schitu, în schimb, luptă să obţină fondurile UE, cu ajutorul cărora să pună în valoare imobilul de învăţământ aflat în centrul localităţii, gazdă a Zilei Comunei. „S-au cerut clarificări privind apartenenţa sau non-apartenenţa clădirii la baza materială a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat. În acest sens, este necesar avizul conform al Ministerului Educaţiei Naţionale pentru schimbarea destinaţiei clădirii sau confirmarea non-apartenenţei la baza materială a unităţilor de învăţământ. Termenul acordat pentru clarificarea subiectelor enumerate în fişa de solicitare a informaţiilor emisă de Centrul Regional de Finanţare a Investiţiilor Rurale Târgovişte este unul foarte scurt. De aceea, noi suntem nevoiţi să adoptăm, în regim de urgenţă, o hotărâre (...), pentru a obţine eligibilitatea cererii de finanţare depusă în cadrul PNDR, prin GAL Muscel, Măsura 5 - „Investiţii pentru protejarea patrimoniului cultural şi a moştenirii locale”, pentru obiectivul amintit.”, i-a informat pe consilieri primarul Vasile Tudorel Miriţă înainte de a obţine un vot în unanimitate favorabil. 

 

The most visited gambling websites in The UK