Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primarul Toader pregăteşte asfaltarea drumului betonat care duce la fabrica Greiner

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 947

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Mai_2382_Clipboard14.jpg

Una dintre investiţiile în infrastructura rutieră cuprinse de programul pe 2019 constă în asfaltarea unui drum betonat în prezent, care duce la cea mai mare societate din Lereşti, fosta Amplast, actuala Greiner Assistec. Deocamdată, primarul Marian Toader a contractat firma de proiectare, care va realiza studiile premergătoare execuţiei reabilitării stradale pe o arteră importantă din localitate, cu o fluenţă a traficului constantă şi ridicată, datorită fabricii amplasate în această parte a comunei. Pe 3 mai 2019, P.FA. Diniaş Ionel a obţinut contractul de proiectare, în baza căruia vor fi întocmite proiectul tehnic şi detaliile de execuţie, la preţul de 9.282 lei. Proiectantul va oferi asistenţă tehnică, plus documentaţia tehnică în vederea obţinerii avizelor, pentru obiectivul „Asfaltare drum betonat, strada Moraru, punct Greiner, comuna Lereşti”. Potrivit ofertei câştigătorului, preţul include ridicări topografice, studiu geotehnic, proiectare tehnică de specialitate şi verificarea tehnică autorizată.

În afara acestei achiziţii, în cele patru luni scurse din 2019, la Lereşti, n-au mai existat decât două contracte cu încredinţare directă. Unul atribuit pe 17 aprilie unei firme din Sibiu, Romstema Art, care, la un preţ de 5.831 lei, va realiza stema şi drapelul heraldic, conform prevederilor H.G. nr.25/2003 şi Legii nr.141/2015. Contractul de servicii va cuprinde toate procedurile necesare pentru obţinerea avizelor, până la aprobare prin Hotărâre de Guvern şi publicare în Monitorul Oficial al României. Al doilea are ca obiect procurarea a patru panouri publicitare, la un preţ de 714 lei bucata, în total 2.856 lei, pentru promovarea unor investiţii PNDL, derulate la Lereşti. De confecţionarea lor se ocupă o firmă locală, Compania de Investiţii Stikarom.

 

O firmă din Braşov, asociată cu una din Piteşti, pentru extinderea canalizării la Davideşti

În lipsa concurenţei, o firmă din Braşov, asociată cu una din Piteşti, a câştigat fără probleme, la licitaţie, serviciile de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţia lucrărilor la investiţia planificată de autorităţile de la Davideşti, de extindere a reţelei de canalizare menajeră, DC 85, etapa a doua. Relatăm despre un contract estimat la 667.804,20 lei (proiect tehnic şi detalii de execuţie - 9.282 lei; asistenţa tehnică din partea proiectantului - 3173,73 lei; construcţii şi instalaţii - 649.398,47 lei; lucrări de construcţii (organizare de şantier) - 5.950 lei). Punerea în practică a proiectului îi va reveni societăţii Top Line Construct SRL, din Braşov, reprezentată prin Elena Ungureanu, liderul asocierii care a avut în componenţă o firmă din Piteşti, Sega Proiect 2008 SRL, reprezentată tot de o doamnă, Gabriela Şerban. Preţul la care asociatele au adjudecat lucrarea de la Davideşti s-a cifrat la 667.336,42 lei, foarte apropiat de estimarea autorităţii contractante. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK