Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Sănătatea şi Cultura, priorităţile mandatului Consiliului Judeţean Argeş

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 694

Reabilitarea de drumuri, construcţia şi modernizarea şcolilor, dotarea spitalelor cu toate cele necesare, introducerea utilităţilor necesare, toate acestea au fost şi sunt permanent în atenţia autorităţilor din Argeş. Totuşi, nu a fost uitată nici cultura, pentru că la fel de importantă pentru oameni este şi hrana pentru spirit. Investiţiile în domeniul culturii în Argeş au fost diverse, de la reabilitarea şi modernizarea căminelor culturale, până la reabilitarea unor clădiri importante şi monumente. 

De exemplu, în Argeş a început implementarea unor proiecte cu finanţare europeană care privesc reabilitarea clădirilor Muzeului Judeţean, Galeriei de Artă din Piteşti şi a Cetăţii Poenari. Dar nu sunt singurele măsuri luate în plan cultural. „În oferta electorală, cu care ne-am prezentat în faţa argeşenilor, în 2016, şi care a fost votată de aceştia, motiv pentru care le mulţumesc şi acum, Sănătatea şi Cultura reprezintă priorităţile acestui mandat. De altfel, oferta electorală a PSD Argeş a fost realizată în urma unui sondaj realizat în rândul argeşenilor şi are la bază dorinţele acestora. Astfel, în domeniul sănătăţii, pe lângă proiectele de reabilitare, extindere, modernizare şi dotare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, Spitalului de Pediatrie şi a celorlalte unităţi medicale aflate în subordine, s-a investit foarte mult şi în dispensare. Au fost alocaţi bani de la Consiliul Judeţean Argeş, dar au fost accesate şi fonduri importante prin programul guvernamental PNDL II şi prin proiectele europene. În ceea ce priveşte Cultura, din prima zi a mandatului, s-a făcut tot ceea ce a fost necesar ca Vila „Florica” să rămână în patrimoniul judeţului. Efortul depus de echipa de parlamentari şi de consilieri argeşeni a avut rezultat, Ministerul Culturii achiziţionând acest bun de patrimoniu naţional şi acordându-ne în continuare administrarea sa. „Grădina de Vară”, reabilitată şi modernizată, a fost redată, după zeci de ani, argeşenilor. La începutul lunii mai, prin reabilitarea fostului Cinematograf „Lumina”, actualul sediu al Centrului Cultural Judeţean Argeş, aici va fi deschis un Centru Cultural Multifuncţional. Totodată, au fost demarate proiecte noi, de suflet pentru orice argeşean mândru de originile sale - „Respect pentru Valorile Naţionale”, „Fabricat în Argeş”, „Chemarea de la Goleşti” - proiecte prin care ne-am propus să aducem în faţa întregii lumi recunoaşterea şi recunoştinţa tuturor celor care au contribuit la promovarea şi dezvoltarea judeţului Argeş, a celor care au adus României plus valoare la nivel naţional şi internaţional.”, a declarat Dan Manu, vicepreşedinte PSD Argeş.

PNDL, un program de succes în Argeş

Programul Naţional de Dezvoltare Locală, derulat până acum în două etape - I şi II -, este un succes în judeţul Argeş. Conform vicepremierului Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin PNDL I şi PNDL II s-au alocat pentru 232 de proiecte din judeţul Argeş sume totale de 1,3 miliarde de lei, de 10 ori mai mult decât toate programele guvernamentale la un loc derulate până în 2012 în acest judeţ. „Sute de mii de locuitori ai judeţului nostru vor beneficia de condiţii mai bune de educaţie şi de viaţă cotidiană, odată cu finalizarea lucrărilor, urmare a faptului că banii alocaţi vizează cu prioritate rezolvarea nevoilor comunităţilor privind construcţia şi modernizarea de creşe şi şcoli, alimentarea cu apă, reţeaua de canalizare, construcţia, amenajarea ori modernizarea drumurilor. Pentru prima dată, fondurile de dezvoltare sunt distribuite pe baza unei formule matematice echilibrate, nepartizane politic, care a luat în calcul, în primă etapă, alocarea fondurilor pe judeţe şi apoi repartizarea în interiorul judeţelor. Judeţele au primit bani după criterii obiective raportate la indicatori privind structura demografică şi administrativă şi capacitatea financiară a acestora. Astfel, în PNDL II, raportul dintre judeţul care primeşte cei mai mulţi bani şi judeţul care primeşte cei mai puţini este de 2,4, realitate care demonstrează asigurarea unei finanţări echilibrate la nivelul întregii ţări, în beneficiul tuturor cetăţenilor.”, a declarat senatorul Şerban Valeca, preşedintele PSD Argeş.

Infrastructura rutieră, în atenţia Consiliului Judeţean

De curând, la Consiliul Judeţean Argeş a avut loc semnarea a patru proiecte de mare importanţă pentru dezvoltarea judeţului, unul dintre acestea vizând infrastructura rutieră. Conform preşedintelui Consiliului Judeţean, Dan Manu, vicepreşedinte al PSD Argeş, este cel mai mare proiect din Argeş din perioada post-decembristă, cu o valoare de aproape 100 de milioane de lei. Este vorba despre modernizarea DJ 503, de la limita judeţului Dâmboviţa până la autostrada Bucureşti-Piteşti, pe un traseu de 42,034 kilometri, pe ruta Slobozia - Rociu - Oarja - Cătanele. Acest proiect este finanţat cu fonduri europene şi de la bugetul naţional şi judeţean. Nu este, însă, singurul. Un alt drum important, DJ 504, va intra, de asemenea, în reabilitare şi modernizare cu bani europeni, iar cu fonduri de la bugetul de stat şi judeţean a început derularea sau sunt în curs de implementare proiecte importante pe drumuri şi poduri care au nevoie de reparaţii. „Aceasta este dovada că pentru administraţia centrală - Guvernul, cât şi pentru administraţia locală - Consiliul Judeţean, primăriile, prioritară este dezvoltarea satului românesc, modernizarea şi reabilitarea lui, fie prin PNDL, fonduri europene sau fonduri judeţene. Cred că suntem singura administraţie care nu dă bani pe criterii de coloratură politică, ne-am maturizat, suntem într-o echipă puternică şi oferim satului românesc ceea ce trebuie pentru locuitorii României moderne. Pentru noi, coloratura politică nu a contat, a contat doar interesul cetăţeanului şi a satului românesc.”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu.

În judeţul Argeş, numai prin PNDL II, cu sprijin de la Consiliul Judeţean, a început implementarea a 48 de proiecte pentru drumuri şi 25 pentru poduri. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK