Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Ţâroiu se dă bine cu cine trebuie. Din bugetul pe 2019, dă bani pentru Ziua Internaţională a Justiţiei

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1497

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Aprilie_2379_Clipboard06.jpgToate evenimentele artistice, de divertisment şi culturale organizate de Primărie, în cursul acestui an, sunt comparabile, ca valoare, cu programul lejer, dar costisitor pentru bugetul comunităţii, propus de Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”. Amintim că directorul Liviu Cioacă şi ai săi şi-ar fi dorit să consume, în 2019, 405.000 lei, ca să justifice existenţa instituţiei ai cărei angajaţi joacă, pictează şi cântă şi în deplasare. Dacă Executivul ar fi plecat urechea la cererile acestora, cu salarii şi evenimente, cei şapte angajaţi ar fi beneficiat de aproximativ 650.000 lei din banul public, o sumă enormă, care nu-şi are corespondent în nivelul de cultură al municipiului. Altfel spus, acţiunile lor au efect aproape zero în municipiu, din cauza incapacităţii de a organiza acţiuni atractive pentru publicul tânăr şi adult. Probabil, acesta este unul dintre motivele pentru care alocarea Primăriei s-a oprit la un sfert din ce i s-a cerut, fiind de acoperit şi alte nevoi de acest tip ale autorităţilor şi asociaţilor lor. Revenind la programul municipalităţii, din care s-au consumat deja mai multe acţiuni în trimestrul fără buget, costurile estimate pentru susţinerea lui se ridică la 430.000 lei. Cu o completare de 330.000 lei (faţă de 325.000 lei, în 2018), pe care îi vor primi cei admişi în programul de finanţări nerambursabile, alocate de la bugetul local persoanelor şi asociaţiilor care organizează acţiuni sportive, culturale, sociale şi de tineret. Repartizarea pe domenii de activitate s-a realizat în funcţie de solicitările existente în cei doi ani, de când funcţionează şi la Câmpulung acest program: Sport - 275.000 lei; Cultură - 32.000 lei; Social - 20.000 lei; Tineret - 3.000 lei. 

Din calendarul de evenimente al Primăriei, până în acest moment, s-au derulat: aniversarea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie, de Valentine’s Day; activităţi de Mărţişor şi dedicate Zilei Femeii - 8 Martie; Ziua Internaţională a Protecţiei Consumatorilor şi Târgul de Florii. Urmează: 

=Festivalul Naţional de interpretare a cântecului popular „Sus la munte, la Muscel”;

=Ziua Veteranilor de Război; 

=Festivalul Internaţional de muzică uşoară pentru copii şi tineret „Stars of Song”;

=Ziua Internaţională a Copilului - 1 Iunie; 

=Atelier de Arhitectură; 

=Evenimentul „Împreună pentru Câmpulung” - Zilele Municipiului Câmpulung, ediţia XXI;      

=Tabăra de Matematică; 

=Concursul Naţional al Rezolvitorilor din Gazeta Matematică;

=Tabăra Internaţională de Pictură;   

=Festivalul Internaţional de Folclor „Carpaţi 2019”, ediţia a XXXVI-a, în cadrul Zilelor Argeşului şi Muscelului; 

=Festivalul de Muzică Rock „Posada”;

=Festivalul Naţional de Romanţe şi Poezie „Rapsodii de Toamnă - Nae Leonard”;

=Festivalul de umor „Tudor Muşatescu”;  

=Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice; 

=Ziua Internaţională a Justiţiei;

=Focul lui Sumedru;  

=Festivalul „Toamna Musceleană”;  

=Ziua Naţională a României - 1 Decembrie; 

=Sărbători de Iarnă - Târg de Crăciun. 

Pe tot parcursul anului, Primăria şi-a propus să susţină cheltuieli pentru participarea unor elevi, sportivi, grupuri la diverse competiţii, festivaluri, concursuri naţionale şi internaţionale. Programul enumerat presupune costuri estimate la 430.000 lei, mai puţine faţă de cel din anul precedent, pentru care autorităţile s-au pregătit cu 500.000 lei, fiind Anul Centenar. Premiera calendarului pe 2019 o constituie Focul lui Sumedru organizat de Primărie, care, deşi e specific zonei noastre, lipsea taman din „inima” Muscelului, Câmpulung. Ziua Internaţională a Justiţiei, la care autorităţile participă în calitate de co-organizator, figurează în program pentru al doilea an consecutiv, deşi, anul trecut, n-am sesizat vreo acţiune în oraş dedicată acestei sărbători.                

Câteva cheltuieli prilejuite de susţinerea unor acţiuni în cadrul Zilelor Municipiului s-au conturat încă de pe acum: 

=4.000 lei pentru editarea publicaţiei „Cultură, istorie şi societate”; 

=6.000 lei pentru continuarea proiectului-simpozion „Slove Muscelene”; 

=4.000 lei pentru organizarea „Şcolii de Vară”, în parteneriat cu Universitatea din Piteşti, Facultatea de Litere, Teologie, Istorie şi Arte.

 

The most visited gambling websites in The UK