Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Eugen Teodorovici: „Până la finalul lunii mai, ANAF trebuie „să se dea peste cap” să restituie sumele aferente taxei auto”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 713

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Aprilie_2378_Clipboard17.jpgMinistrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că până la sfârşitul lunii aprilie, toate deciziile de impunere în ceea ce priveşte restituirea taxei auto trebuie să fie emise, iar până la finalul lunii mai, toţi cei care au plătit aceste taxe vor avea banii în cont. 

Ministrul spune că ANAF trebuie „să se dea peste cap” să rezolve situaţia, altfel vor fi demiteri. „Am spus foarte clar că, până la final de aprilie, toate deciziile de impunere care mai sunt încă de emis de către ANAF trebuie să se emită. Dacă nu se emit aceste decizii, acele persoane pleacă din funcţii, oricine ar fi, pleacă din funcţii. Acesta este primul pas. Al doilea pas este simplificarea modului în care trebuie să plătim omului acea sumă. Din păcate, astăzi mai este o aşa, o întreagă birocraţie pe acest subiect şi la fel, am spus clar: ANAF-ul trebuie „să se dea peste cap”, eu am să sprijin „datul peste cap” de mai multe ori dacă este cazul, până la final de mai să plătească sumele aferente acestei taxe. Acum suntem în luna aprilie, iar până la final de mai trebuie să se găsească orice fel de soluţie, plata sumelor pe care noi le asigurăm de la buget, iar dânşii trebuie să plătească şi să îmi spună ce trebuie să modificăm legal ca să facem acest pas şi să plătească contribuabililor acea sumă şi apoi să stea să facă verificarea cu ce are de dat, eventual, acea persoană către stat. Pentru că statul a luat banii contribuabililor, i-a luat cu două mâini şi acum stă, din păcate, pentru contribuabil, statul să verifice: ia, să vedem, ai tu cumva datorii la stat? Că, poate, la acea vreme, când am luat taxa, poate că nu aveai.”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici.

Proiect PSD - Mandatele primarilor şi consilierilor judeţeni să crească la cinci ani

39 de parlamentari PSD au depus, pe 17 aprilie, un proiect legislativ care prevede ca durata mandatului aleşilor locali să crească de la patru la cinci ani. Iniţiatorii, printre care şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, fostul ministrul al Educaţiei, Liviu Pop, senatorul Şeban Nicolae, dar şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, argumentează că o astfel de măsură ar duce la realizarea proiectelor asumate, scrie Mediafax. Promotorii susţin că proiectele de finanţare europene nu pot fi finalizate într-un mandat de patru ani, iar echipei care preia următorul mandat îi este greu să ducă la bun sfârşit proiectul în derulare. „În prezent, durata mandatului în situaţia descrisă la motivul proiectului legislativ este de patru ani. Majoritatea proiectelor de finanţare europeană au o durată estimat standardizată de cinci ani. Este greu pentru o echipă să vină, să preia din mers şi să finalizeze cu succes, prin mps-uri potrivite, proiectul aflat în derulare. Modificarea propusă, în sensul arătat de prezenta expunere de motive nu generează costuri imputabile bugetului consolidat al statului, bugetelor locale, cât şi terţilor, părţi active, pasive şi reactive în societatea românească”, se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Astfel, PSD propune ca mandatul primarilor şi consilierilor locali sau judeţeni să fie egal cu cel al preşedintelui României, respectiv de cinci ani. „În legislatura românească, mandatul aleşilor locali, conform articolului 24, alin 1 secţiunea 2, din Legea nr. 215/2001-Legea Administraţiei Publice Locale, stabileşte durata mandatului în cazul primarului, al consilierilor locali şi consilierilor judeţeni, la o perioadă de patru ani de la data scrutinului. Situaţia reală, întâlnită în activitatea administraţiilor locale/judeţene, arată că perioada de timp consfinţită de legiuitor nu permite, în contextul biocratic, realizarea proiectelor asumate. Având în vedere practica întâlnită în ceea ce priveşte mandatul preşedintelui României, unde perioada de exercitare a funcţiei, conform rezultatului de la alegeri, este de cinci ani, implementarea acestei perioade şi în cazul primarilor, al consilierilor locali şi consilierilor judeţeni se susţine fără echivoc, creează o responsabilitate suplimentară şi aduce în zona de decizie o perioadă de timp suficientă îndeplinirii obligaţiilor asumate”, se mai arată în proiectul legislativ. Senatul este prima Cameră sesizată în acest sens.

 

The most visited gambling websites in The UK