Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Şeful ADP înlocuieşte panseluţele cu gardul viu, economic şi nepretenţios

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1341

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Aprilie_2378_Clipboard04.jpgO noutate a programului ADP, începând cu anul 2019, comunicată de directorul Bogdan Pătru, la dezbaterea publică a bugetului local, o constituie plantele ornamentale, care vor înlocui modestia florală a spaţiilor verzi, atât de departe de ceea ce oferă ochiului, în această perioadă, Piteştiul. Dacă, în municipiul reşedinţă de judeţ, este o încântare să te plimbi prin centru şi nu numai, unde ai parte de o explozie de culoare şi prospeţime, semn de primăvară şi de sărbători, Câmpulungul nostru continuă să deprime cu nişte sărăcii de panseluţe, concurate de sălbatica păpădie strecurată până şi prin crăpăturile asfaltului de la „Iepuraşul”. Trist, neglijent şi în stilul ADP-iştilor, cărora noul şef şi-a propus să le schimbe atitudinea, în sensul de a munci cu sârgul care le-a lipsit cât au fost lăsaţi în plata Domnului. Pe viitor, Pătru intenţionează să aducă ceva schimbări în obiectul muncii Serei, în sensul de a cultiva mai mult gard viu, mai economicos şi mai puţin pretenţios. Cu atât mai mult cu cât municipiul stă jalnic până şi la gard viu, iar noi cutezam să visăm cu ochii deschişi la „simfonia” piteşteană, pe care ne-am dori-o reprodusă, fie la o scară mai mică, şi la Câmpulung.

„Dacă facem economii la salarii, la alte capitole, vom putea face lucrări suplimentare pe parcursul anului, la solicitările cetăţenilor”

„Programul are deja unele modificări, căci ne-am apucat de treabă în oraş.”, a afirmat directorul Bogdan Pătru, care a punctat din agenda de lucru câteva intervenţii mai importante. Aşa cum sunt reparaţiile la cele două poduri, Calea Braşovului şi Turn, care vor continua în 2019, rămânând de acoperit câteva zone. „S-a încheiat partea de carosabil a parcării pe strada Alexandru cel Bun - anunţa acesta, la începutul săptămânii trecute -, urmează trotuarele aferente şi aleile de acces în bloc. În Grui se asfaltează parcări de domiciliu şi se fac şi marcările pentru locurile de parcare. Ca să începem o dată distribuirea către cetăţeni. Pe investiţii, avem bani alocaţi pentru executarea unui covor asfaltic pe pasarela pietonală de la Autogară. Aleile în Parcul „Kretzulescu” nu le mai dăm constructorilor, le facem noi, cu personalul propriu.” 

Pătru s-a referit şi la necesitatea unui al doilea cilindru compactor. „Cel pe care îl avem este destul de bătrân. Vrem să lucrăm în două, trei puncte o dată şi, în lipsa acestuia, trebuie să micşorăm volumul de lucru, pentru că nu avem posibilitate de compactare a asfaltului. Şi o maşină de marcat, nu neapărat profesională, dar cu care să putem marca într-un mod foarte bun toate străzile laterale, alei secundare, locuri de parcare în oraş, cu eficienţă sporită. Avem de executat trotuare pe ambele poduri, podul Braşovului şi podul Turn. Şi peste tot unde ne solicită cetăţenii. Ne-am apucat de esplanada de la Balada şi mergem până la intersecţia cu strada care duce la Şcoala 7. Pe partea de toaletări de pomi, o să opresc acţiunea, pentru că au plecat în vegetaţie pomii şi există riscul să-i uscăm.”

În acest context, a anunţat şeful ADP schimbarea strategiei de lucru la Seră. „În privinţa plantelor pe care le vom cultiva la sera de flori, vom merge mult pe gard viu, arbuşti ornamentali, care nu necesită investiţii pe timpul iernii, de încălzire cu gaze a serelor, ceea ce ne creează costuri foarte mari. Municipiul stă foarte rău la gardul viu, foarte mult este deteriorat, poate aşa oprim parcările ilegale pe spaţiul verde.”, a încheiat Bogdan Pătru, pe care Liviu Ţâroiu l-a completat cu un comentariu referitor la suprafaţa de spaţiu verde, insuficientă, pentru a respecta norma de verdeaţă impusă de UE pe cap de locuitor. În opinia primarului, norma de 28 mp s-ar putea să fie atinsă dacă nu-i pune la socoteală pe cei plecaţi în afară. „Extinderea parcărilor este un pic dificilă, căci noi trebuie să ţinem şi la spaţiul verde, şi la parcări. Programul nu e bătut în cuie… salariile le au oricum asigurate. Dacă facem economii la salarii, la alte capitole, vom putea face lucrări suplimentare pe parcursul anului, la solicitările cetăţenilor.”, a precizat Ţâroiu.

Unde şi ce prestează subordonaţii lui Ciortan 

Calendarul de lucrări propuse detaliază sarcinile cuvenite lucrătorilor de la Serviciul Întreţinere Spaţii Verzi, Administrare Cimitir, Salubritate. Ţinând cont că aici activează doi şefi noi, unul ales de Liviu Ţâroiu, în persoana lui Ion Ciortan, care conduce serviciul, iar celălalt, adus de Bogdan Pătru, dintre colaboratorii săi mai vechi, bugheanul Dănuţ Ceapraz, pus şef la Formaţia Salubritate, nu vedem niciun motiv pentru care înşiruirea de lucrări să nu-şi găsească corespondent în realitate. Ce conţine planificarea în domeniul spaţiilor verzi, vom prezenta în continuare, pentru ca cetăţenii din cartierele cuprinse în program să urmărească dacă angajaţii serviciului public se ţin de treabă. 

8Cartier Pescăreasa - Apa Sărată: tuns, săpat, muşuroit trandafirii; udat, cosit, greblat spaţiile verzi; revopsit bordurile; tuns şi aliniat arbori şi arbuşti, peluza de gard viu, ori de câte ori va fi nevoie; măturat străzile. 

8Cartier Gară - Colegiul „Dinicu Golescu”: toaletat arborii şi arbuştii; tuns gardul viu şi cosit, plivit, de câte ori va fi nevoie; spălat, nivelat, semănat gazon; plantat flori de sezon, circa 100.000 de fire; udat de câte ori va fi nevoie; curăţenie la caseu şi măturat străzile.

8Cartier Tabaci: săpat şi plantat flori de sezon, circa 100.000 de fire; semănat gazon; tuns, cosit iarba şi gardul viu, plivit şi udat florile de câte ori va fi nevoie; revopsit bordurile; curăţenie la caseu şi măturat străzile.

8Spital - Piaţă: toaletat pomii; săpat, plantat flori de sezon, circa 220.000 de fire; tuns, cosit iarba şi gardul viu, plivit şi udat florile, de câte ori va fi nevoie; montat coşuri de gunoi şi repararea celor vechi; tuns, muşuroit trandafirii; curăţenie la caseu şi măturat străzile.

8Parcul Ştefănescu: vopsit pomii cu var; vopsit băncile şi reparat mobilierul parcului şi locului de joacă; cosit, greblat, de câte ori este nevoie; măturat străzile. 

8Bulevardul „Pardon” şi Grădina Publică: toaletat pomii şi arbuştii; plantat pomi; cosit, tuns gradul viu, greblat de câte ori este nevoie; adus pământ, semănat gazon; curăţenie la caseu şi măturat străzile; repararea băncilor existente; repararea mobilierului şi locurilor de joacă. 

8Zona Centru: săpat, plantat flori de sezon, circa 300.000 de fire; toaletat pomii; tuns, muşuroit trandafirii; tuns gardurile vii şi arbuştii, de câte ori va fi nevoie; cosit, udat, tuns gardul viu, de câte ori va fi nevoie; reparat mobilierul locurilor de joacă; curăţenie la caseu şi măturat străzile.

8Cartier Schei: toaletat pomii, văruit, cosit, de câte ori va fi nevoie; tuns gardul viu; plantat flori de sezon, circa 5000 de fire; curăţenie la caseu şi măturat străzile.

8Cartier Grui: plantat arbori şi arbuşti; reparat mobilierul parcurilor şi locurilor de joacă; plantat flori de sezon, circa 30.000 de fire; cosit şi tuns gardurile vii, de câte ori va fi nevoie; semănat gazon; montat bănci noi şi coşuri de gunoi; curăţenie la caseu şi măturat străzile.

8Cartier Vişoi: toaletat arborii şi arbuştii; vopsit băncile şi reparat mobilierul parcurilor şi locurilor de joacă; cosit şi tuns gardurile vii, ori de câte ori va fi nevoie; plantat flori de sezon, circa 50.000 de fire; montat bănci noi şi coşuri de gunoi; amenajarea parcului din zona Bisericii de Lemn; curăţenie la caseu şi măturat străzile. 

8Cartier Flămânda - Colegiul Pedagogic „Carol I”: plantat flori de sezon, circa 1.000 de fire; toaletat arborii şi arbuştii; cosit şi tuns gardurile vii, de câte ori va fi nevoie; vopsit băncile şi reparat mobilierul parcurilor şi locurilor de joacă; tuns şi cosit, de câte ori va fi nevoie; curăţenie la caseu şi măturat străzile.

8Cimitirul Flămânda şi Cimitirul Eroilor: tuns, muşuroit trandafirii; săpat, plantat flori de sezon, circa 6.000 de fire; tuns gardurile vii şi cosit de câte ori este nevoie; parcelarea şi extinderea cimitirului; curăţirea zilnică, curăţenia la caseu şi măturatul străzilor aferente cimitirului; amenajarea de alei pietonale.

8Lucrări care se vor executa în Seră: se va asigura materialul floricol necesar, circa 700.000 de fire; se va asigura confecţionarea de aranjamente florale pentru zilele festive naţionale şi locale. 

Acum că am prezentat ce au de muncă subordonaţii lui Ciortan, apelaţi la superiori cum constataţi o abatere de la program. Ori de câte ori va fi nevoie. „E.M.”  

The most visited gambling websites in The UK