Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Şi-a luat cel mai performant sistem de supraveghere video, ca să vadă tot ce mişcă în comună, dar Boncoi nu ştie să pună în funcţiune monitorul central

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2326

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Aprilie_2375_Clipboard15.jpgCa să ştie tot ce mişcă în comună, la jumătatea lunii noiembrie, primarul de la Valea Mare Pravăţ, Ion Boncoi, a dispus modernizarea şi completarea sistemului de monitorizare video, investiţie pentru realizarea căreia a cheltuit 116.668,84 lei. În sarcina câştigătorului, o firmă din Câmpulung, Electroproiect Ind 2004, au intrat următoarele echipamente: NVR 64 CH-4K Ultra HD (1 buc.), camere video 8 MPx - cu zoom motorizat (2 buc.), kit alimentare cu tensiune de 220V, de la reţeaua naţională (29 buc.), hard disk 6 TB-NVR (8 buc.), rack echipamente (1 buc.), cameră video de supraveghere a traficului (6 buc.), cameră video IP 8 MPx (21 buc.), televizor Ultra HD -4K  (1 buc.), router (1 buc.). Între timp, montajul lor a fost realizat, noile camere fiind puse în funcţiune. Mai precis, 29 de camere video în funcţiune şi ar mai fi loc de şapte, ca să se umple întreg spaţiul monitorului principal, de dimensiuni considerabile, care ocupă mare parte a unuia dintre pereţii sălii de Consiliu Local.

“Filme de acţiune”, în sala de Consiliu Local         

Marţi, 9 aprilie 2019, primarul Ion Boncoi, asistat de secundul său, Nicolae Ceauşescu, a făcut o prezentare pentru jurnaliştii care l-au vizitat, ca să-i vadă „jucăria”. Şi ce „jucărie”! Cu înregistrări de o claritate impecabilă, dezvăluind, fără urmă de îndoială, identitatea şoferilor aflaţi în tranzit, atât de performante sunt camerele care oferă imagini calitative. Şi, cu siguranţă, de folos, spre deosebire de sistemul de monitorizare al Câmpulungului, cu care nu se depistează niciun infractor, din cauză că, şi să fie surprins în acţiune, nu poate fi identificat. Nu e problema lui Boncoi, unde noul sistem îi pune pe tavă toate informaţiile de care are nevoie. Cu condiţia să înveţe să-l manevreze. 

Când au ajuns ziariştii la Valea Mare Pravăţ…, hai să le arate minunăţia! Numai că primarul nu ştia de unde se porneşte. „N-aveţi o telecomandă?”, a venit întrebarea firească a unuia dintre membrii echipei de filmare, care a apăsat un buton şi s-a umplut ecranul de imagini surprinse în 29 de puncte ale comunei, în intersecţii şi zone cu edificii şcolare, culturale şi bisericeşti, din toate satele şi toate văile, cum sunt denumite multe dintre căile de acces ale comunei. În timp ce rula acţiunea pe fiecare dintre cele 29 de ecrane funcţionale ale monitorului central, publicul urmărea, de pildă, cum tractorul Primăriei se deplasa cătinel către „bază”, cu o bicicletă în remorcă. Probabil, a luat pe cineva la ocazie, au glumit spectatorii. Sau cum un cetăţean ducea tacticos gunoiul la pubele. „Vino să-l vezi pe taică-tu!”, au strigat şefii Primăriei la o angajată. La intrarea spre stadion, într-o intersecţie în formă de „Y”, două pensionare s-au găsit să stea de vorbă în mijlocul drumului şi nici că s-au clintit nici când maşina cu pâine s-a opintit să se strecoare pe lângă ele, în spaţiul şi aşa strâmt fără „obstacole”, care să-l îngusteze mai tare. 

La Biserica Valea Mare… o fi fost şi ajutorul camerelor, o fi fost şi ajutorul divin, cert este că un rudar care a furat trei telefoane din curtea unui enoriaş, aflată peste drum de locaşul de cult, a fost descoperit graţie ochiului vigilent. Şi câte şi mai câte „nimicuri” cotidiene au rulat în biroul aleşilor, cât a ţinut prezentarea oferită pentru presă de Boncoi şi Ceauşescu. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK