Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Ca să lege satul Loturi la reţeaua Câmpulungului, primarul Miriţă a avut nevoie de 18 avize de la Consiliul Judeţean!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1586

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Aprilie_2374_Clipboard08.jpgDupă Liviu Ţâroiu, şi Tudorel Vasile Miriţă le-a expus consătenilor ce plănuieşte să întreprindă în 2019 din banii lor, în completarea cărora vin finanţările guvernamentale şi europene. Şi la Schitu Goleşti, multe dintre lucrările planificate de administraţia publică locală sunt în faza de execuţie, amploarea lor determinând o durată mai consistentă, până la finalizare. Şi-apoi etapele birocratice, consumate până la obţinerea banilor şi desemnarea constructorilor, influenţează determinant termenul de derulare a unei investiţii. 

=Obiectivul care deschide agenda de lucru a autorităţilor locale vecine este reţeaua de canalizare menajeră, cu staţie de epurare, în comună, aflată în stadiul de execuţie. Contractul în valoare de 9.293.000 lei este susţinut din bugetul de stat, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, şi din bugetul local, care are obligaţia unei contribuţii proprii.

=Tot în faza de execuţie este şi lucrarea prin care se reabilitează Căminul Cultural din satul Schitu Goleşti, printr-o finanţare europeană, obţinută în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, în completarea căreia vine bugetul local. Valoarea proiectului: 2.180.000 lei. 

=Bugetul local susţine o lucrare în sumă de 870.000 lei, prin care se execută un pod peste Valea Poienari, în punctul Costea. 

=190.000 lei, din banii locuitorilor comunei, sunt consumaţi pentru proiectarea şi execuţia racordării sistemului de apă Loturi la conducta municipiului Câmpulung. 

=În localitatea învecinată continuă investiţiile în extinderea reţelei de gaze naturale, în 2019 intenţia fiind de a acoperi mai multe artere din satele Schitu Goleşti, Lăzăreşti şi Valea Pechii. Alocarea din bugetul acestui an se cifrează la 250.000 lei. 

=Şcoala veche Lăzăreşti este inclusă într-un proiect de 390.000 lei, de reabilitare şi modernizare a „clădirii socio-culturale”, destinaţia pe care o va avea edificiul transformat cu fonduri europene, furnizate prin GAL - P.N.D.R., şi fonduri locale. 

Următoarele investiţii pe care le vom prezenta au ca sursă de finanţare bugetul local al comunei. Iată în continuare căror investiţii programate în acest an vor servi taxele şi impozitele locuitorilor din Schitu Goleşti:

=Împrejmuirea Şcolii Gimnaziale nr.1 Schitu Goleşti: 50.000 lei (execuţie); 

=Execuţia unor copertine la staţiile mijloacelor de transport în comun, pe DN73 Piteşti - Câmpulung: 40.000 lei (execuţie); 

=Extinderea reţelei de gaze naturale în Valea Neagră şi satul Loturi: 50.000 lei (proiectare/consultanţă);

=Pod peste Râul Târgului, în punctul Linioara: 50.000 lei (expertiză/proiectare/consultanţă);

=Expertizare şi studiu de fezabilitate pentru consolidarea şi supraînălţarea grupului sanitar de la Şcoala Gimnazială nr.1 Schitu Goleşti: 10.000 lei (expertiză/proiectare); 

=Sala de sport în satul Schitu Goleşti, realizată prin Programul „Săli de sport”, finanţat de Compania Naţională de Investiţii: 5.000 lei (obţinerea avizelor pentru utilităţi);   

=Canalizare menajeră în comuna Schitu Goleşti, etapa II: 40.000 lei (actualizarea proiectului, consultanţă, avize); 

=Canalizare menajeră în satele Valea Pechii şi Loturi: 20.000 lei (consultanţă, avize).

Înainte de dezbaterea publică oficială, de la Primărie, cu cetăţenii, o primă discuţie pe marginea listei de investiţii făcută publică de primar, pe pagina sa personală de socializare, s-a închegat în mediul on-line. Vă redăm în cele ce urmează ce dorinţe au cetăţenii care au lecturat propunerile investiţionale ale acestui an şi ce le răspunde conducătorul localităţii oamenilor interesaţi de bunul mers al lucrurilor la Schitu Goleşti.

=Luminiţa Dumitraş: „Sperăm ca racordarea la reţeaua de apă pentru satul Loturi să fie printre primele obiective. Cum aţi promis, că până la Paşte va fi gata.” 

=Vasile Tudorel Miriţă: „S-a început execuţia la canalizare menajeră şi la podul peste Valea Poienari. Pentru schimbarea sursei de apă la Loturi, mai avem 7 avize de obţinut, din cele 18 cerute de Consiliul Judeţean şi apoi putem trece la execuţie, iar execuţia se poate face în maxim 10-14 zile. Încercăm să facem investiţia cât mai repede, numai că, vedeţi şi dumneavoastră, nu depinde totul de noi.” 

=Iulian Guşoi: „Domnule primar, reţeaua de canalizare a apelor reziduale, de când? Şi dacă este în proiect şi Orăşelul Miner! Mulţumesc anticipat pentru răspuns!” 

=Vasile Tudorel Miriţă: „Avem în această etapă finanţare pentru staţia de epurare dimensionată pentru 4.000 de locuitori, adică Schitu Goleşti, Lăzăreşti şi Costiţă, şi 7 km de colector central pe stânga DN 73 Piteşti - Câmpulung. Urmează să depunem documentaţie de finanţare pentru colectorul central pe dreapta DN 73, uliţele laterale şi Costiţă. Important este că am început lucrarea, pentru că acum se lucrează la staţia de epurare. Odată începută, lucrarea trebuie finalizată.” 

=Mădălina Pavelescu: „Şi costumele populare pentru Ansamblul „Hora”?” 

=Vasile Tudorel Miriţă: „Constructorul va începe reabilitarea Căminului Cultural imediat după Paşte şi o să discutăm să facem dotările. Mă refer, în special, la costumele populare, care pot fi achiziţionate în acest an.” 

=Ancuţa Rădoi: „Să sperăm că o să se rezolve odată cu apa în Loturi! Este cel mai important, nu? Fetiţa mea cea mică a făcut infecţie urinară cu E-coli de la ea, a stat 7 zile cu temperatură 40 din cauza apei! Noi vă înţelegem că nu se poate face cât baţi din palme, dar, totuşi, e de un an aşa!” 

=Vasile Tudorel Miriţă: „Am spus şi mai înainte că depindem de alţii, de avize, nu e vorba de bani, pentru că aceştia sunt, încercăm să trecem la execuţie până în Paşte sau imediat după sărbători şi sper că pot conta încă o dată pe înţelegerea dumneavoastră.” 

=Ramona Elena: „Să sperăm, domnul primar, că proiectul de canalizare în Valea Pechii este real. Pe hârtie este minunat, însă până nu vedem utilajele în lucru... Oricum, mult succes şi „Doamne, ajută!” 

=Vasile Tudorel Miriţă: „Îl vom depune pentru obţinerea finanţării, care înseamnă 5 milioane lei.” 

=Gabi Priboianu: „Dar drumul în Loturi, domnul primar, nu este prins în lista de proiecte. Se vede că avem un consilier numai cu numele şi să ia salariu, atât, altceva nimic.” 

=Vasile Tudorel Miriţă: „Din păcate, anul acesta nu avem finanţare pentru drumuri. Cu banii de dezvoltare putem susţine doar acele lucrări care în lista de investiţii sunt în execuţie. Pentru Loturi, în afară de rezolvarea problemei apei potabile, vom depune documentaţii pentru finanţare privind introducerea reţelei de gaze şi canalizarea Loturi - Valea Pechii.” „E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK