Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Regulamentul parcărilor cu plată, completat cu abonamentele pe 3 şi 6 luni, de 200 şi 400 lei

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2475

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Aprilie_2373_Clipboard04.jpgDupă ritmul alert în care s-au mişcat autorităţile în chestiunea taxării parcărilor publice, impresia este că acestea din urmă vor produce bani pentru Primărie mai repede decât cele de reşedinţă. Chit că despre parcările de domiciliu, pentru care sunt planuri să fie puse la dispoziţia câmpulungenilor contra cost, a început să se vorbească încă din vara anului 2017, de când a fost „croşetată” prima variantă a regulamentului de taxare. În 2018, s-a modificat de câteva ori şi, într-un final, cu mare chin, a şi fost aprobat, primăvara trecută, fără, însă, a fi pus în aplicare. Şi asta din cauza executanţilor parcărilor. Şi din cauza celui privat, care a abandonat lucrarea la jumătate, în Vişoi, pe Alexandru cel Bun, după ce a executat partea de stradă care includea borduri, grămezi de borduri! Şi din cauza celui public, „decapitat” de Liviu Ţâroiu, pentru incapacitatea directorului de a grăbi o investiţie menită să stimuleze încasările la buget. Ca o paranteză, contractul cu particularul care şi-a lăsat baltă partenerul s-a soldat cu o întârziere a lucrării de o jumătate de an şi cu o sarcină în plus pentru ADP, care, săptămâna trecută, s-a instalat pe frontul de lucru de pe care a capitulat particularul căruia i s-a reziliat aranjamentul cu Primăria. 

Revenind la parcările publice, beneficiare de regulament aprobat în februarie, corectat şi completat în martie, acestea vor începe să fie taxate după achiziţionarea parcometrelor. Parcajul public este pus la punct în partea sudică a centrului, între „Bărăţie” şi „Dinicu Golescu”, amenajată anul trecut, şi, în mod cert, taxa va fi începe să fie colectată de aici. Probabil că, în zona centrală, doar sudul şi tronsonul cuprins între Primărie şi capătul de sus al Bulevardului „Pardon”, de la Biserica „Sfântul Nicolae”, se aplică taxa. Căci, potrivit afirmaţiilor primarului Liviu Ţâroiu, se gândeşte să interzică definitiv parcarea pe Negru Vodă, iar Republicii va fi închisă, la fel, permanent, pentru a i se da o destinaţie de relaxare şi agrement. Or acestea fiind intenţiile şefului Executivului, n-am înţeles harţa din Consiliu legată de banii care li se vor percepe deţinătorilor de prăvălii de pe bulevard. Ba să li se ia abonament, ba taxă de rezervare, care ar bloca locul cu pricina pentru alţi doritori. Când, de fapt, nici patronii, nici clienţii, conform unei teorii care rămâne să fie studiată mai intens, n-au ce să mai caute cu maşina pe bulevard. Doar dacă sunt în mişcare, exclus pentru staţionare. 

Până vom vedea cum va fi şi ce va fi la finalul proiectului de reabilitare a Bulevardului „Pardon”, începe taxarea parcărilor din centru, în zonele în care locurile au fost marcate. Reluăm tarifele pe care le veţi achita după punerea în operă a proiectului municipalităţii nevoită să investească în parcometre: 

8tarif: 1 leu/30 minute;   

8taxa orară, tariful fiind pe 2 lei/oră; 

8tichet de parcare de o zi: 6 lei/zi; 

8abonament lunar: 120 lei. 

„Abonamentele se eliberează de către ADP. Deţinerea unui abonament de parcare în Câmpulung nu presupune dreptul rezervării unui loc de parcare. Taxa se plăteşte în sistem de autotaxare, utilizând parcometrele amplasate în apropierea locurilor de parcare. Tichetul de parcare se va poziţiona, în mod obligatoriu, în interiorul vehiculului, pe bord, sub parbriz, de preferat, în suport special, astfel încât toate datele inscripţionate să fie vizibile din exterior. Dacă nu se poate identifica tichetul de parcare, se aplică sancţiunile prevăzute de regulament. Tichetul este valabil pentru întreaga durată de timp plătită, în intervalul 08.00-18.00, de luni, până vineri, iar sâmbătă, între 08-14.00, în toate parcările cu plată.”, după cum prevede regulamentul.

A doua variantă de achitare a taxei este prin SMS, care se realizează astfel: 

8Se trimite de pe telefonul mobil un mesaj text cu numărul de înmatriculare al autovehiculului la numerele de telefon indicate pe panourile de informare, amplasate în parcările cu plată;

8Într-un interval foarte scurt (secunde), clientul primeşte confirmarea operaţiei prin SMS, în sensul că s-a efectuat plata, indicându-se costul staţionării, ora şi minutul la care expiră timpul de parcare, pentru autovehiculul respectiv; 

8Verificarea plăţii se face on-line de către angajaţii SPADPP Câmpulung. 

Tarifele de parcare practicate pentru plata prin SMS sunt următoarele: 

830 minute: echivalentul în lei a 0,25 euro+TVA; 

8o oră: echivalentul în lei a 0,45 euro+TVA;

8o zi: echivalentul în lei a 1,40 euro+TVA.

Diferenţa dintre tariful prevăzut în regulament şi tariful prin SMS este compusă din comisionul operatorului de telefonie mobilă şi abonamentul numărului scurt utilizat pentru plata parcării. 

La şedinţa din 28 martie 2019, aleşii au fost de acord să introducă două variante de abonament, pe perioade mai lungi, avantajoase din punct de vedere financiar pentru plătitorii lor: abonamentul pe 3 luni, care va costa 200 lei, şi abonamentul pe 6 luni, cu o valoare de 400 lei.

 

The most visited gambling websites in The UK