Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

“Balada” meşterilor lui Badea. Lucrarea, urmărită de şeful de la Drumuri, viceprimar şi directorul ADP

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2463

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Martie_2370_Clipboard15.jpgAsfaltarea, reluată la „Balada”, vineri, după trei zile de pauză  

Reparaţiile pietonalului în zona „Balada”, începute luni, 18 martie, au continuat vineri, 22 martie, întreruperea fiind cauzată de cele trei zile ploioase, care au împiedicat turnarea asfaltului proaspăt pe o suprafaţă ajunsă sub orice critică. Echipa de lucrători ai serviciului public al Consiliului Local a demarat lucrarea de la papetăria din colţ, cu intenţia de a pune la punct aleea până la foişorul tablagiilor. Din câte am înţeles de la coordonatorul ADP-ului, viceprimarul Mărgărin Blidaru, şi breteaua de legătură între Balada şi artera către Şcoala fostă nr.7, ambele denumite „George Topârceanu”, urma să beneficieze de acelaşi tratament de îmbunătăţire a suprafeţei carosabile. Cu atât mai mult cu cât calea de acces nu are nici măcar trotuare, o carenţă imposibil de îndreptat, din cauza îngustimii carosabilului. Dacă mai sunt şi maşini parcate pe margine - şi sunt în permanenţă - de-abia se strecoară un autoturism printre ele, exclus ca un şofer să se petreacă cu altul pe strada mică, dar gălăgioasă. De asfaltat, n-a fost niciodată asfaltată de la construcţie, chit că mărgineşte două blocuri cu multe scări, multe apartamente şi, pe cale de consecinţă, multe automobile, care au nevoie să ajungă la parcările de reşedinţă. În fine, suntem asiguraţi că o vom vedea reparată tot în cadrul serialului „După 30 de ani”, a cărui acţiune a cuprins în episoadele derulate până acum toaletarea arborilor ornamentali, negustată de toată lumea, defrişarea bătrânei sălcii de la „Balada”, a brazilor care dădeau palpitaţii administratorilor de asociaţii, cu cereri depuse la Ocolul Silvic, decopertarea plăcilor de asfalt şi ciment fărâmiţate de vreme şi vremuri şi o curăţenie mulţumitoare, cu durată de ordinul orelor, la ce „faună” needucată populează Vişoiul. 

Dar cel mai urmărit episod al filmului de acţiune, care rulează de două săptămâni în afara fostului cinematograf, este cel oferit de asfaltatorii ADP-işti, care, vineri, au revenit în zonă, pentru a continua ce au început luni. În prima zi a săptămânii trecute, au ajuns cu covorul bituminos până la colţul cinematografului, după care reparaţia s-a oprit, dând emoţii localnicilor că „asta a fost tot”. Suspendarea lucrului a fost cauzată de ploaie, ne-a asigurat viceprimarul Mărgărin Blidaru, care, la două zile distanţă după ce a liniştit lumea, prin intermediul ziarului nostru, că echipa va reveni la „Balada”, i-a şi trimis pe muncitori la „locul faptei”. Şi ce fapte urmau! 

Scările pline de gropi şi denivelări, ieşite „praf şi pulbere” de sub gheaţa acestei ierni, care s-a topit foarte greu, din cauza umbrei de aici. Aproape toată iarna, această suprafaţă a fost acoperită de “sticlă”, întreţinută de apa prelinsă de pe acoperişuri, care îngheţa în timpul nopţilor geroase. Iar ziua, nici gând să se ia! De aceea nu este de mirat că pietonalul s-a stricat atât de rău, iarnă după iarnă, mai cu seamă că, primăvara, nu s-a mişcat un deget pentru corectarea stării lui. Ca o ironie, scările ornamentale de la Poştă, de care ADP nu s-a atins niciodată de la construcţia lor în perioada comunistă - şi bine a făcut! -, arătau mai bine decât treptele esplanadei de la „Balada”, reabilitate, în urmă cu câţiva ani, de serviciul Primăriei. Locul arăta groaznic, lucrarea efemeră fiind dovada materialelor proaste folosite şi a manoperei superficiale.

Vineri, acţiunea s-a mutat la scările din dreptul spaţiilor comerciale, de la supermarketul „Paloma”, până la Poşta Vişoi şi staţia de taximetre. Întreg tronsonul, ciuruit şi acoperit de straturi peste straturi, la cârpeala anterioară, a fost frezat şi o parte din el, şi asfaltat. În ultima zi lucrătoare a săptămânii, nu s-a încheiat lucrarea programată, dar utilajul lăsat în zonă era semn că intervenţiile supravegheate de inginerul Bogdan Ion Badea, de la Sectorul Drumuri şi Poduri al ADP Câmpulung, urmau să continue. Luni, 25 martie, au continuat, într-adevăr, cu scările de la Poştă, unde nu fusese realizată decât panta de rulare pentru persoanele cu dizabilităţi. Acestuia i s-au alăturat, cu rol de supraveghere, viceprimarul Mărgărin Blidaru şi şeful ADP, Bogdan Pătru, abordaţi de consilierul local Ionel Dumitrache, care voia două coşuri de gunoi la scara lui. N-au lipsit spectatorii din rândul taximetriştilor, al „abonaţilor” la băncile şi masa acoperită şi al locatarilor de la ferestrele sub care se derula asfaltarea, martori ai unei reparaţii dispuse după o aşteptare care dăduse în resemnare că nu se va face nimic într-o zonă care este chiar centrul Vişoiului. Bine că s-a făcut şi acum şi să dea Domnul să ţină! M.B.

The most visited gambling websites in The UK