Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Recomandare pentru Liviu Ţâroiu ca să-i ţină pe tineri acasă Bugetul pe 2019 să cuprindă cât mai multe alocări pentru creşterea calităţii vieţii

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2772

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Martie_2365_Clipboard16.jpgÎn perspectiva, sperăm, cât mai apropiată a dezbaterii şi aprobării bugetului Câmpulungului, primarul Liviu Ţâroiu a primit o primă propunere publică de alocare financiară: creşterea calităţii vieţii orăşenilor, prin investiţii care să-i ajute pe oameni să se bucure de puţinul timp liber la ei acasă. Şi nu numai în timpul liber, căci calitatea vieţii priveşte tot ceea ce facem în fiecare zi, fie la serviciu, fie în familie. După Liviu Ţâroiu, de anul trecut, de când a reuşit punerea în practică a continuării proiectului „Krezulescu” - de la Bărăţie, până la „Dinicu” -, s-au făcut nişte paşi spre atingerea dezideratului sugerat de colegul de partid, Nicolae Dumitrescu. Altfel spus, dacă ceva s-a îmbunătăţit, vizual şi funcţional, în Câmpulung, cu alţi ochi priveşte omul oraşul în care trăieşte. Iar astfel de proiecte menite să aducă optimismul pierdut în sufletele celor legaţi de locul de baştină continuă, anunţă primarul, cu Bulevardul „Pardon” şi Băile „Kretzulescu”, ambele cu debutul programat în această vară. 

„În bugetul pe care îl veţi proiecta, să alocaţi cât mai mulţi bani pentru activităţi de creştere a calităţii vieţii omului”

Calitatea vieţii la care se referea consilierul Dumitrescu presupunea ca omului nu numai să-i placă ce vede în Câmpulung, ci să-i şi placă să facă ceva în Câmpulung. O idee despre creşterea calităţii timpului petrecut în localitatea noastră s-a desprins, indirect, chiar din dialogul despre garaje. Căci tot spunea şefului Executivului că nu le dărâmă dacă nu pune nimic în loc. Dacă pe terenurile ocupate de magherniţe - cele cu spaţiu mai generos - s-ar amenaja zone verzi, chiar la scară mai mică faţă de parcul din vecinătatea Bisericii de Lemn, se bifează un procent îndeplinit din obiectivul sugerat de Dumitrescu. Şi nu trebuie să facă doar Primăria, căci sunt şi cetăţeni care vor să se implice. Cu condiţia ca Primăria să-i implice, mobilizând asociaţiile de proprietari în proiecte comune de gospodărire a împrejurimilor blocurilor de locuinţe. 

Reţinem ideea mai multor spaţii verzi şi mini-parcuri ca posibil de realizat, în vederea creşterii calităţii vieţii localnicului care n-are bani de ieşit în afara ţării. Mulţi n-au posibilităţi nici de ieşit în afara Câmpulungului. Sigur, sunt şi câmpulungeni pretenţioşi, care doresc mult mai mult decât o bancă, o masă de table ori de şah în vecinătatea casei. Numai că, vorba aleşilor, nu mai sunt bani în buget pentru un divertisment inspirat din Occident. Dar iată cum a decurs schimbul de opinii în Consiliul Local, la şedinţa din 28 februarie 2019, finalizat cu recomandarea lui Liviu Ţâroiu de a i se transmite idei pe acest subiect.

„Am citit un studiu social pentru România - şi-a început alocuţiunea Nicolae Dumitrescu -, de care am rămas stupefiat. 60% dintre tinerii cu vârsta între 16 şi 24 de ani doresc să plece în continuare în străinătate. Toată lumea se va întreba de ce. Pentru că salariile, cum-necum, au crescut, sunt bunicele. Sunt firme în care omului i-ar rămâne în mână bani cum îi rămân şi în afară, după ce plăteşte chirii şi celelalte. Problema este de altă natură. Calitatea vieţii. Toţi tinerii au spus aşa: primim bani, dar nu se compară ce este în ţară cu ce e în afară. De ce am adus în discuţie acest lucru? O să apară discuţiile despre buget. V-aş ruga să aveţi foarte mare grijă. Alocaţi cât mai mulţi bani pentru acest ADP, sperând într-o revigorare a lui, şi pentru toţi cei care participă la toate activităţile acestui oraş, pentru creşterea calităţii vieţii. Copiii nu mai sunt ca acum 40-50 de ani, când ieşea în străinătate unul din 500. Acum ies 400 din 500, cu părinţii, în vacanţă. Ei văd ce e afară. Când vin în ţară şi văd ce-i aici, fac diferenţa. Şi-atunci spun: ce să caut eu aici? Numai aşa putem face. Este o sugestie. Dacă puteţi, în bugetul pe care îl veţi proiecta, să alocaţi cât mai mulţi bani pentru activităţi de creştere a calităţii vieţii omului. Pe el nu-l interesează că noi facem un pod, în cinci ani, sau un bloc, în următorii cinci ani. Pe el îl interesează că trăieşte acum şi vrea curăţenie, vrea parcări, vrea şi el să trăiască bine ca afară. De aceea se spune: „Vrem o ţară ca afară!” Haideţi să gândim în acest buget şi asemenea chestiuni, ca să facem ceva pentru creşterea calităţii vieţii.”, astfel a sunat cea mai pertinentă şi atotcuprinzătoare propunere pentru bugetul lui 2019. 

În replică, Liviu Ţâroiu a susţinut că-i aşteaptă pe toţi colegii consilieri cu sugestii. Asta pentru că „n-o să ştiu numai eu ce să fac în Câmpulung. Nu căutaţi bani în excedent - a pus acesta problema banilor -, căci sunt alocaţi tuturor proiectelor care sunt în lucrări. O sumă mai mare o aştept de la bugetul de stat, căci ne-au promis că ne dau nişte bani. Până nu mi-i dau… dacă aveţi idei, puneţi-le pe hârtie şi transmiteţi-le, ca să le am în vedere.”, i-a sfătuit acesta pe consilieri. N-ar fi rău ca apelul acestuia să-i privească şi pe cetăţeni, cărora, la dezbaterea publică - puţinilor care vin la dezbaterea publică -, li se prezintă un buget aproape bătut în cuie. 

Magda BĂNCESCU

The most visited gambling websites in The UK