Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Imaşul municipal din Loturi va fi scos la licitaţie

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 338

Autorităţile câmpulungene se pregătesc să valorifice o păşune din Loturi, concesionând suprafaţa consistentă de 190.000 de metri pătraţi care aparţine municipalităţii. Pentru aceasta, Executivul avea nevoie de votul Legislativului municipal, ca să iniţieze procedura de licitaţie publică, ce presupune mai multe formalităţi. În primul rând, întocmirea unui raport de evaluare, în vederea stabilirii nivelului minim al redevenţei percepute de municipalitate, nivel care va fi aprobat de Consiliul Local. Urmează întocmirea de către angajaţii Primăriei a studiului de oportunitate, a documentaţiei de atribuire şi a caietului de sarcini, care vor sta la baza procedurii de concesionare a imaşului municipal.

Hotărârea de Consiliu, care conţine aceste prevederi, pregătită pentru şedinţa de ieri după amiază, a avut la bază cererile depuse la Primăria Câmpulung de doi cetăţeni din Schitu Goleşti. Mai corect, din partea unor asociaţii de profil, ale căror acţiuni sunt întreprinse prin intermediul preşedintelui şi ale membrilor interesaţi. Prima cerere, datată 9 ianuarie 2019, îi aparţine lui Florin Daniel Fătu, domiciliat în satul Loturi, deţinător al unei exploataţii de vaci, membru al Asociaţiei Crescătorilor de Animale din Schitu Goleşti. A doua solicitare, înaintată administraţiei publice câmpulungene pe 19 februarie 2019, îi aparţine lui Gheorghe Heroiu, al cărui demers a fost iniţiat în numele Asociaţiei Utilizatorilor de Păşuni Comunale şi Crescătorilor de Animale din comuna Schitu Goleşti. Ambele solicitări urmăresc concesionarea celor 190.000 de metri pătraţi de păşune în Loturi.

Parteneriatul municipalităţii cu asociaţia condusă de Gheorghe Heroiu datează de opt ani. În primăvara anului 2011, Consiliul Local a aprobat, printr-o hotărâre din 12 mai, validarea negocierii directe aferente concesionării izlazului din Loturi, negociere purtată cu Asociaţia Utilizatorilor de Păşuni Comunale şi Crescătorilor de Animale din Schitu Goleşti. A doua zi, 13 mai 2011, s-a şi încheiat contractul de concesiune, prelungit prin acte adiţionale, pe durata celor aproape opt ani, până pe 31 decembrie 2018. 

În prezent, autorităţile sunt gata să încheie un nou contract de concesiune, singura procedură aplicabilă în materia păşunilor, care se folosesc exclusiv pentru păşunatul animalelor şi producerea de furaje. „Consiliile Locale ale municipiilor dispun cu privire la iniţierea procedurii de concesionare până la data de 1 martie a fiecărui an. Raportat la situaţia juridică a terenului de 190.000 de metri pătraţi păşune Loturi, corelat cu legislaţia specifică în materie, poate face obiectul concesionării prin licitaţie publică.”, precizează raportul întocmit de inspectorul Daniel Safta, de la Compartimentul Agricultură, semnat de juriştii Ramona Simion, în calitate de secretar al municipiului, Mihaela Filipescu, şeful Serviciului Juridic, şi Nicolae Crânguş. 

Florin Daniel Fătu doreşte izlazul municipiului pentru a-l amenaja şi dezvolta păşunatul şi exploataţia de animale, organizată sub formă de Persoană Fizică Autorizată, care funcţionează cu 25 de vite, în timp ce cunoştinţa mai veche a autorităţilor noastre, Gheorghe Heroiu, intenţionează menţinerea colaborării având ca obiect cele 19 hectare. 

The most visited gambling websites in The UK