Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primarii Tarbă şi Secăreanu au comandat şi ei panouri ca să-i informeze pe săteni despre lucrările finanţate prin PNDL

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2787

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_februarie_2361_Clipboard12.jpg

După Vasile Leau, alţi doi primari din Muscel s-au pus la punct cu obligativitatea informării cetăţenilor cu privire la investiţiile finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale, care dă bani, dar vrea să se şi ştie că dă bani. Câţi şi pentru ce. Astfel, pentru a face publicitate gestului oficialilor care gestionează Programul Naţional de Dezvoltare Locală, primarii beneficiari de fonduri e musai să planteze panouri cu informaţii despre lucrările plătite de minister. Panouri care costă câteva zeci de milioane de lei vechi şi care rămân montate în dreptul obiectivelor susţinute financiar prin PNDL. Ca o paranteză, la Câmpulung, indicatorul de informare despre finanţarea podului de la Apa Sărată, situat până în fostul Liceu Minier, cum mergi spre Piteşti, a fost plantat de când! Şi reconstrucţia podului nu mai începe, deşi un prim termen apreciat autorităţi îl dădea finalizat în decembrie 2017. Iar lucrarea n-a demarat nici până în zilele noastre, deşi, la vară, se fac doi ani de când firma din Stoeneşti, Group Concif, aceeaşi care amenajează Piaţa Primăriei, a câştigat licitaţia. Conform lui Liviu Ţâroiu, constructorul n-ar avea ce să facă mai mult de şase luni în zona cu pricina, deşi este de deviat un drum, de demolat actualul pod şi construit din temelii unul nou. 

Important este că s-a pus indicatorul cu iz electoral, care îi informează pe cetăţeni cine plăteşte, cât plăteşte şi pentru ce plăteşte. Căci după încremenirea din zonă nu-ţi dai seama că acolo trebuia să existe un pod nou. La o ocheadă aruncată peste cele mai proaspete achiziţii în sectorul bugetar, am găsit comanda efectuată de autorităţile din Boteni, despre care am relatat în ediţia trecută. Pe 14 februarie 2019, prin intermediul site-ului de achiziţii publice, s-au cumpărat în localitatea condusă de Vasile Leau patru panouri informative despre lucrările derulate prin PNDL. Vânzătorul lor este Compania de Investiţii Stikarom, din Lereşti, care percepe un preţ de 714 lei pentru un panou. De unde rezultă un total de 2.856 lei pentru cele patru comandate de cumpărător.

Cumpărături din aceeaşi categorie au făcut, pe 18 februarie 2019, şi primarii de la Bughea de Sus şi Dâmbovicioara. Edilul Nicolae Tarbă a procurat un set care conţine două bucăţi de panouri de informare despre finanţarea proiectelor locale de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Contractul i-a fost încredinţat unei firme din Budeasa Mică, SC Idea Group SRL, care practică un tarif ceva mai ridicat decât furnizorul muscelean, câştigător la Boteni. Setul de două bucăţi a costat 1.702,17 lei, de unde rezultă un preţ per bucată de 851 lei. Iar dimensiunile panoului forex, cumpărat de Primăria Bughea de Sus, sunt aceleaşi ca ale produselor firmei Stikarom, vândute la Boteni, 2m x 1,2m. 

Cu producătorul din Lereşti colaborează şi primarul Dumitru Secăreanu, care a angrenat o cheltuială de 2.142 lei în acelaşi scop: trei panouri informative, a căror confecţionare a fost încredinţată, prin SICAP, Companiei de Investiţii Stikarom, care vinde panoul, după cum spuneam, cu 714 lei. Partenerul de contract al autorităţilor de la Dâmbovicioara s-a angajat să confecţioneze structura metalică uşoară reprezentând cadrul panoului, acoperită cu poliplan imprimat, conform machetei, la dimensiunea de 2m/1,2 m. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK