Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

În noul buget sunt prinşi bani şi pentru continuarea DN 73, Piteşti-Câmpulung-Braşov

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2926

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_februarie_2360_Clipboard12.jpgParlamentul a adoptat vineri, 15 februarie, proiectul bugetului de stat pentru anul 2019. Bugetul răspunde nevoilor de dezvoltare ale României, prin demararea de investiţii de mare interes şi pentru judeţul nostru, prin adaptarea la nevoile administraţiei locale şi continuarea investiţiilor prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II, dar şi cu atenţie pentru acoperirea nevoilor de asistenţă socială ale românilor. Bugetul pe 2019 prevede o creştere de 54,9 la sută la Ministerul Transporturilor, o creştere de 64,6 la sută la Ministerul Sănătăţii şi o creştere de 46,7 la sută la Educaţie. S-au înregistrat 275 de voturi „pentru”, 122 „împotrivă” şi 2 abţineri.

Aşa cum transmite deputatul de Argeş Simona Bucura Oprescu, „bugetul prevede sursele necesare pentru toate aceste domenii, asigurând resurse în plus şi pentru administraţia publică locală şi judeţeană. Sunt prevăzute, în acest an, fonduri şi pentru creşterea pensiilor, a alocaţiilor pentru copii şi pentru vouchere de vacanţă şi de creşă, în condiţiile în care tichetele de vacanţă au condus, anul trecut, la o creştere a turismului intern cu peste 20 la sută.

De asemenea, plenul a mai decis, adoptând un amendament propus de liderul PSD, Liviu Dragnea, suplimentarea bugetelor Ministerului Sănătăţii şi CNAS pentru finanţarea programului privind vitamina D, a programului „Panorama”, care presupune testări prenatale ale femeilor însărcinate, programului de testare a markerilor tumorali şi programului „Diabet juvenil”.

Şi bugetul Ministerului Educaţiei a fost suplimentat pentru finanţarea programului „Masă caldă” în şcoli.

De asemenea, plenul a aprobat includerea în buget a sumelor necesare pentru finalizarea modernizării drumului naţional Piteşti - Câmpulung Muscel - Braşov, pentru reabilitarea Transfăgărăşanului şi a drumului Piteşti-Scoarţa, precum şi pentru demararea lucrărilor de construire a autostrăzii Piteşti - Sibiu şi a drumului expres Piteşti - Craiova (în ceea ce priveşte judeţul Argeş) şi pentru alte investiţii importante în infrastructură în alte zone ale ţării.” “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK