Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primarul Turturică, reclamat la ANI că ar fi incompatibil

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 677

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_februarie_2359_Clipboard18.jpgO posibilă incompatibilitate în care s-ar găsi primarul de la Bălileşti, Cătălin Turturică, constituie subiectul unei întrebări pe care unul dintre deputaţii argeşeni a înaintat-o preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate, Bogdan Stroe. Adresa destinată, pentru clarificare, A.N.I., pe 19 decembrie 2018, avea ca termen de răspuns 11 ianuarie 2019. Dacă autorul ei, liberalul Dănuţ Bica, a intrat în posesia lui, n-avem de unde şti, dar pe site-ul Camerei Deputaţilor, unde este prezentată corespondenţa parlamentarilor cu diversele cabinete şi instituţii ale Guvernului, interpelarea este lipsită de lămuriri din partea destinatarului. Politicianul argeşean solicită informaţii despre stadiul soluţionării sesizării cetăţeanului Gheorghiţă Livezeanu, din comuna Bălileşti, pe care l-a avut prezent la una dintre audienţele sale ţinute în calitate de deputat. 

Musceleanul a venit la cabinetul parlamentar al liberalului şi i-a solicitat sprijinul ca să afle dacă şi cât au avansat lucrătorii Agenţiei Naţionale de Integritate cu studiul aspectelor sesizate on-line, încă din toamna anului 2016, legate de primarul de la Bălileşti. Mai precis, cetăţeanul a reclamat, în luna octombrie 2016, că Victor Cătălin Turturică s-ar afla într-un eventual conflict de interese, pe care cetăţeanul îl descrie astfel, conform întrebării înaintate în scris de Bica instituţiei cu atribuţii în domeniu. „Petiţionarul a menţionat că solicitarea sa a fost motivată de faptul că domnul Victor Cătălin Turturică a contrasemnat, în anii 2010-2012, perioadă în care deţinea funcţia de secretar al Primăriei Bălileşti, un număr de cinci contracte de prestări servicii/furnizare, care au fost încheiate între Primăria Comunei Bălileşti, în calitate de beneficiar/achizitor, şi SC Serv Consult Intermed SRL Bălileşti, în calitate de prestator de servicii/furnizor, societate reprezentată legal de către soţia sa, doamna Alina Turturică, care deţinea funcţia de administrator. 

De asemenea, domnul Livezeanu a precizat că, odată cu sesizarea, a transmis la A.N.I. şi copiile contractelor respective. Prin urmare, având în vedere faptul că, până în prezent, solicitantul nu a primit din partea instituţiei pe care o conduceţi niciun răspuns la sesizarea sa, vă rog să-mi comunicaţi care este stadiul soluţionării acesteia şi care este punctul dumneavoastră de vedere cu privire la situaţia semnalată, informaţii pe care, la rândul meu, să le transmit domnului Livezeanu.”, îi scrie Dănuţ Bica şefului A.N.I. Răspunsul solicitat în scris de acesta, în urmă cu două luni, se lasă aşteptat pe portalul Camerei Deputaţilor, unde este obligatoriu să însoţească întrebarea parlamentarului înaintată acum două luni. Dar ţinând cont că musceleanul din Bălileşti îl aşteaptă de doi ani şi jumătate… probabil că la fel vor sta lucrurile şi în cazul lui Bica, învăţat să nu-i fie băgate în seamă doleanţele de către miniştrii interpelaţi. „E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK