Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

După zeci de ani de aşteptări, Valea Bărbuşii va avea apă curentă

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2738

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_februarie_2359_Clipboard06.jpgLa începutul săptămânii, au debutat lucrările de alimentare cu apă pe strada Valea Bărbuşii. Operaţiunea vine după ce, în urmă cu cinci ani, administraţia locală a cheltuit 1,1 miliarde lei vechi pentru un puţ de 150 de metri adâncime, din care urma să se capteze apa şi să fie înmagazinată într-un bazin, iar prin cădere liberă să alimenteze câmpulungenii de pe Valea Bărbuşii. Dar, după finalizarea săpăturilor, când s-au recoltat probe de apă, s-a constatat că aceasta nu este potabilă. Şi, pentru că această arteră „rurală” s-ar putea să fie singura unde locuitorii n-au apă la robinete, Primăria a alocat bani pentru lucrarea de alimentare cu apă din reţeaua municipiului.

În bugetul din 2018 s-a alocat suma 2.943.215,10 lei (146.370 lei - proiectarea şi asistenţa tehnică; 2.796.845,10 lei - construcţii şi instalaţii), pentru extinderea reţelei pe strada Valea Bărbuşii, dar şi pe şoseaua de centură, pe strada Grigore Alexandrescu. Execuţia celor două tronsoane, care sunt incluse într-un singur lot, a fost câştigată, în urma licitaţiei de firma din Câmpulung, Sercop ADN SRL. În vara anului trecut, executantul a oferit preţul de 2.902.367,71 lei.

Şi, cum vă spuneam, pentru că vremea a permis, la treabă erau muncitorii firmei Cornea Ind. Construct, probabil, cea cu care colaborează Sercop pentru „dovedirea” numeroaselor lucrări pe care le-a contractat în municipiu. S-au început săpăturile de la intersecţia cu strada Grigore Alexandrescu, şoseaua de centură, joi, şanţul fiind făcut până aproape de depozitul de material lemnos al Primăriei. Se fac excavări pe o anumită distanţă, se fac racordurile şi imediat se acoperă, şi aşa până la capătul străzii, adică în zona unde este săpat puţul cu apă, care nu e bună de consum. 

Subiectul, dezbătut de Elena Lasconi

Subiectul a fost comentat pe Facebook de Elena Lasconi, membră a echipei Ştirile Pro TV şi proprietara unei case de vacanţă pe strada Valea Bărbuşii.

„Anul trecut, am declarat pentru libertatea.ro că e posibil să candidez la Primărie, în Câmpulung Muscel; le-am spus că nu mai pot să văd cum îşi bate joc de oraş şi de oameni actuala conducere. Eram supărată şi pentru că la mine pe stradă nu există nici măcar apă curentă. Astăzi (n.r. miercuri, 13 februarie), însă, SURPRIZĂ, pe strada mea au început să apară tranşee pentru o conductă de apă. Matematica mea e simplă: dacă printr-o declaraţie dată de la distanţă se pot urni lucrurile, de ce surprize o să avem parte dacă mă voi implica direct? Adică să concretizez candidatura.”, a scris bucureşteanca pe pagina de Facebook „Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel”, ataşând şi link-ul cu interviul despre care a menţionat, publicat pe 6 mai 2018. Mircea SIMIONESCU

The most visited gambling websites in The UK