Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

În afara lucrării plătite de Ministerul Dezvoltării, prin care se reabilitează drumul de legătură între satul Godeni şi Mărcuş, Firma căreia primarul Ţâroiu i-a anulat licitaţia pentru podul din Tabaci execută extinderea alimentării cu apă în Godeni

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2813

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_februarie_2357_Clipboard10.jpgAceeaşi firmă din Piteşti, care a lăsat baltă, la Câmpulung, lucrarea de reabilitare a podului din Tabaci, forţându-l pe Liviu Ţâroiu să anuleze licitaţia, a prins un contract puţin spus atractiv la Godeni: extinderea reţelei de alimentare cu apă în satul Godeni. G&M Road Building Engineering a câştigat în faţa celorlalte 13 firme interesate de lucrarea în Muscel, graţie preţului cel mai scăzut. Motivul pentru care amintim despre acest succes al SRL-ului care a dezamăgit în municipiu, ridicând pretenţii post-licitaţie, legate de organizarea de şantier, despre care Liviu Ţâroiu susţinea că n-are cum să i le suporte, îl constituie împrospătarea cifrelor investiţiei, la cerinţa Ministerului Dezvoltării Regionale, care achită „nota de plată”.                     

S-au actualizat cifrele investiţiei de extindere a alimentării cu apă

O normă similară celei cu drumul Olteanu, adoptată la prima reunire a aleşilor pe 2019, a privit actualizarea cifrelor investiţiei de extindere şi reabilitare a sistemului de alimentare cu apă în satul Godeni. O lucrare plătită tot de Ministerul Dezvoltării Regionale, prin P.N.D.L., la a cărei punere în practică autorităţile locale contribuie cu 236.727,70 lei. Din aceşti bani se suportă proiectarea şi asistenţa tehnică: studiile de teren - 23.8000 lei; cheltuielile pentru obţinerea de avize, acorduri şi autorizaţii - 5.000 lei; proiectarea - 154.700 lei (studiu de fezabilitate/DALI şi deviz general - 35.700 lei, verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie - 11.900 lei, proiect tehnic şi detalii de execuţie - 107.100 lei); organizarea procedurilor de achiziţie - 11.900 lei; asistenţa tehnică (dirigenţie de şantier) - 29.750 lei; comisioane, taxe, cote legale, costuri de finanţare - 11.577,70 lei. 

Bugetul de stat suportă „grosul” investiţiei, care se ridică la un total general de 2.925.130,53 lei, din care 2.688.402,84 lei provin de la Ministerul Dezvoltării Regionale. Iată ce destinaţie au aceşti bani: cheltuieli pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului - 449.140,20 lei; cheltuielile pentru investiţia de bază: construcţii şi instalaţii - 1.817.364,80 lei, montaj utilaj tehnologic - 10.798,18 lei, utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale cu montaj - 364.499,95 lei. Iar din categoria altor cheltuieli, organizarea de şantier - 18.940,20 lei şi cheltuielile diverse şi neprevăzute - 27.659,50 lei.

Valoarea construcţiilor şi a montajului se ridică la 2.285.445,20 lei. Actualizarea cifrelor s-a produs în contextul derulării lucrării, unele intervenţii desfăşurându-se pe timp de iarnă, conform hotărârii constructorului. Cu o iarnă înainte, pe durata căreia şantierul fusese oprit, investiţia se afla în stadiul introducerii în totalitate a „ţevăriei”.      

14 firme au râvnit contractul    

Investiţia de alimentare cu apă a fost, judecând după concurenţă, cea mai râvnită de constructori şi cea mai aşteptată de localnici. Reţeaua de apă, la fel ca drumul Olteanu, reprezintă un succes al Executivului condus de Ion Pădureanu în Programul Naţional de Dezvoltare, apa, în P.N.D.L. 1, drumul, în P.N.D.L.2. Contractul de extindere şi reabilitare a sistemului de alimentare cu apă în satul Godeni a fost câştigat, pe 23 mai 2017, de firma G&M Road Building Engineering. SRL-ul piteştean a oferit un preţ de 2.277.461,10 lei. În condiţiile în care valoarea estimată a contractului a fost de 2.558.945,06 lei, câştigătoarea a fost la distanţă de 281.483,96 lei de suma cu care lucrarea a fost scoasă la licitaţie. Ce atrage atenţia la această investiţie a edililor de la Godeni este nu atât suma consistentă, reprezentând finanţare atrasă, cât numărul mare de firme care şi-au dorit contractul. 14 la număr, dintre care s-a detaşat un SRL, care a prins o lucrare frumuşică şi la Câmpulung. G&M Road Building Engineering trebuia să fie constructorul podului din Tabaci, care, în 2018, în loc să-şi instaleze şantierul, existând finanţarea integrală în bugetul anului trecut, a pierdut contractul, iar banii au primit alte destinaţii. Şi la Godeni, la fel ca la Câmpulung, contractul a fost încredinţat societăţii care a oferit preţul cel mai scăzut. 

S-au înscris la licitaţia ţinută cu doi ani în urmă: Acvafor Proiect SRL, din Piteşti; Aqva Termo Sanit SRL, din Curtea de Argeş; Argif SA, din Piteşti; Coniz Romarg SRL, din Piteşti; Electrovâlcea SRL, din Râmnicu Vâlcea; Promek Tools SRL, din Bascov; Roloplast Tehnoconstruct SRL, din Geamăna; Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL, din Mioveni; Ratelen Construct SRL, din Cetăţeni; G&M Road Building Engineering, din Piteşti; Sercop AND SRL, din Câmpulung; Serv Construct Star 96 SRL, din Piteşti; Tehnomontaj Construct SRL, din Bucureşti; Zeus SA, din Piteşti. Iniţial, au fost 16, dar Isihia Impex SRL, din Perişor, s-a retras, la fel şi Valah Construct Grup SRL, din Piteşti, ultima alegând să participe la procedură ca membru asociat, cu operatorul economic care a şi fost declarat câştigător de comisia de evaluare formată din Mădălina Gabriela Preda, în calitate de preşedinte, Simona Pătru şi Iuliana Venera Niculescu. 

În mare, lucrarea constă în: reabilitarea reţelei de distribuţie (3.309 metri); extinderea reţelei de distribuţie (3.288 metri); cămine de vane, golire, aerisire/dezaerisire, cămine de golire, subtraversări; hidranţi (13 bucăţi); sursă de apă cu cheson, două pompe; două rezervoare Polstiff cu capacitatea totală de 160 metri cubi; staţie de tratare (clorinare) + staţie de pompare; staţie de repompare cu rezervor tampon 5 metri cubi. La capătul a doi ani, firma câştigătoare trebuie să onoreze obligaţiile contractuale, predând Primăriei o reţea de apă nou-nouţă în satul Godeni. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK