Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primăria scoate la licitaţie un spaţiu în zona Hotelului Regal şi unul la parterul „blocului rechinilor”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1230

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_februarie_2355_6-7-spatii-primarie.jpgAutorităţile au început anul cu chef de a lua bani. Nu mult, ce-i drept, dar conform devizei primarului nostru, care nu se îndură să scape un leu. „Luăm de colea ceva, de colea ceva” sunt vorbele cu care le-a închis gura aleşilor care solicitau desfiinţarea chioşcului funcţional la “Romarta” şi sub contract în vigoare cu Primăria, din raţiuni de interes public, nefiind o pierdere chiria prea mică. „Ceva-ul” pe care se pregăteşte să-l încaseze proprietara unor spaţii disponibile în centru provine din închirierea lor către câştigătorii licitaţiilor publice. Unul dintre acestea este situat pe strada Republicii, nr.20-22, în zona Hotelului „Regal”, pentru a fi mai uşor reperată amplasarea lui, şi serveşte unei activităţi de comerţ, ca majoritatea de pe latura cuprinsă între casieria Akta şi florăria din capăt. Închirierea se face pe o durată de cinci ani, cu drept de prelungire pe acelaşi termen, dacă se respectă clauzele contractuale. Hotărârea supusă atenţiei aleşilor la întrunirea de ieri stabileşte un preţ de pornire al licitaţiei de 277,86 lei/lună şi un pas al licitaţiei de 20 de lei. Criteriul de atribuire îl reprezintă preţul cel mai mare oferit. 

Pentru 8,24 mp, la Regal, licitaţia pleacă de la 277,86 lei/lună, iar pentru cei 24,84 mp, la „blocul rechinilor”, de la 221,72 lei/lună     

Potrivit studiului de oportunitate, suprafaţa închiriată la parterul imobilului din zona A, zona centrală a municipiului, măsoară 8,42 mp. „Imobilul în care se află spaţiul care se va închiria are regim de înălţime P+1, are structura de rezistenţă din stâlpi şi grinzi din beton armat, pereţi din zidărie de cărămidă, planşee din beton armat, acoperiş tip şarpantă, cu învelitoare din tablă. Starea de întreţinere a spaţiilor este satisfăcătoare.”, informează caietul de sarcini.      

„Locatarul are voie să amenajeze spaţiul interior conform necesităţilor acestuia, dar fără afectarea structurii de rezistenţă a imobilului. Sunt permise lucrări de compartimentare uşoare, igienizare, zugrăveli, etc.) Pentru orice amenajare interioară sau exterioară a spaţiului care face obiectul închirierii, locatarul va solicita în scris, în mod obligatoriu, acordul locatorului.”, prevede studiul ataşat proiectului de hotărâre. La încetarea contractului de închiriere, dotările şi amenajările vor rămâne în proprietatea municipalităţii, fără vreo pretenţie din partea chiriaşului.    

Celui care va câştiga licitaţia „îi este interzis să deterioreze starea fizică a spaţiului închiriat sau să execute modificări structurale ale acestuia. În caz contrar, locatarul va suporta toate cheltuielile necesare aducerii spaţiului la forma sa iniţială, în termen de cel mult 30 de zile de la data constatării situaţiei. Se permite amenajarea spaţiilor cu destinaţie specială, conform reglementărilor legale în vigoare. Investiţia se va realiza în conformitate cu prevederile certificatului de urbanism şi va fi asigurată pentru gardul 7 de seismicitate. Înainte de începerea execuţiei, vor fi obţinute toate avizele şi acordurile de la instituţiile abilitate, conform legislaţiei în vigoare. Arhitectura va fi în concordanţă cu ambientul arhitectural zonal. Accesele vor fi realizate astfel încât să se asigure circulaţia în zonă. Prin soluţiile adoptate se va asigura protecţia clădirilor învecinate, precum şi protecţia mediului. Activităţile care se vor desfăşura după realizarea investiţiei vor fi organizate astfel încât să nu perturbe liniştea publică.”, redăm din studiul de oportunitate al închirierii pregătite de Primărie. 

În cazul în care chiriaşul rămâne în urmă cu plata obligaţiilor la bugetul local, i se percep majorări la un nivel stabilit la 2%/lună, urmând ca pentru întârzierile la plata chiriei ce depăşesc şase luni să se procedeze la retragerea închirierii, fără a fi necesară intervenţia instanţelor judecătoreşti.   

Licitaţie pentru 25 de metri pătraţi, disponibili la parterul „blocului rechinilor” 

A doua închiriere, tot prin licitaţie, cu câştigător previzibil, se produce ca urmare a disponibilizării unei suprafeţe prin restrângerea spaţiului în care funcţionează Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş, la parterul „blocului rechinilor”. La sfârşitul anului trecut, consilierii au acceptat să modifice contractul de închiriere având ca beneficiar instituţia judeţeană, ai cărei lucrători solicitau o suprafaţă mai mică. Amintim că, în luna noiembrie 2018, preşedintele George Caval şi directorul general Simion Zanfir i-au transmis primarului Liviu Ţâroiu o adresă, prin care i-au solicitat „actualizarea contractului de închiriere, cu începere de la 1 decembrie 2018, dintre Primăria Câmpulung şi CCIA Argeş - Filiala Câmpulung, prin diminuarea suprafeţei doar la cea ocupată în prezent (birou 6 m/3,5 m şi hol intrare 4,5 m/3,5 m; total 36,75 m).”  

Pentru folosinţa imobilului de la parterul blocului A9, scara B, din strada Negru Vodă, nr.121 A („blocul rechinilor”), între Primărie şi Camera de Comerţ s-a încheiat, pe 1 februarie 1999, un contract de închiriere, prelungit în mai 2015, pe o perioadă de şapte ani. „Camera de Comerţ a avut un spaţiu mai mare şi solicită unul mai mic. Suntem de acord să modificăm contractul. Spaţiul care rămâne îl vom scoate la licitaţie şi-l vom închiria altor persoane care doresc.”, a precizat, în timpul şedinţei din 20 decembrie 2018, Liviu Ţâroiu. 

Pentru ce a rămas de la Camera de Comerţ există o cerere de închiriere din partea firmei Negru Vodă Turism Invest SRL. Cerere depusă cu o săptămână înainte de şedinţa de Consiliu din 20 decembrie 2018. După ce au votat ce au dorit cei de la Camera de Comerţ, o suprafaţă închiriată mai mică, ce a rămas de la aceştia a făcut obiectul altei hotărâri votate în aceeaşi zi: închirierea prin licitaţie publică a spaţiului, constând în birou şi cotă parte din holul de acces, la parterul blocului A 9, scara B, din strada Negru Vodă. 

Ca solicitantul să nu fie lăsat în aşteptare, la următoarea întrunire în plen, documentele necesare organizării licitaţiei - studiul de oportunitate, caietul de sarcini şi modelul orientativ al contractului de închiriere - au şi ajuns pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de ieri după amiază. De data aceasta, avem în materialul de şedinţă informaţiile care au lipsit în decembrie, referitoare la suprafaţa care se va închiria: 24,84 mp, din care un birou de 17,48 mp şi cota parte din holul de acces, 7,36 mp. Preţul de pornire a licitaţiei este de 221,72 lei/lună, iar pasul de licitaţie, 50 lei. Obligaţiile câştigătorului licitaţiei sunt cele enumerate la cazul precedent.

The most visited gambling websites in The UK