Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Concurs cu scandal, în comuna Cetăţeni

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Ianuarie_2351_2-3-cetateni.jpgComuna Cetăţeni şi-a înfiinţat propria societate pentru administrarea reţelei de apă. Postul de manager a fost ocupat în urma unui concurs, dar nu fără scandal, aşa după cum ne-au obişnuit aleşii locali din această comunitate.

Dacă, în Muscel, societatea de utilităţi Edilul CGA deţine monopol pe reţelele de apă din Câmpulung şi comunele limitrofe, există o localitate în care apa va fi plătită la o societate locală. Este vorba despre Cetăţeni. Reprezentanţii Primăriei au considerat că, astfel, banii nu vor mai pleca spre Câmpulung şi vor rămâne în localitate. Edilul Apă Cetăţeni este o societate nou înfiinţată, iar postul de conducere a fost scos la concurs. S-au înscris doi concurenţi, iar unul dintre aceştia nu avea dosarul complet, îi lipsea cazierul judiciar în momentul în care s-a încheiat termenul pentru depunerea actelor. 

Vineri, 11 ianuarie 2019, a avut loc şedinţa de examinare a dosarelor, iar o parte a consilierilor a vrut să treacă cu vederea lipsa cazierului judiciar, fapt ce a creat un adevărat scandal în rândul opoziţiei. În final, acesta a fost declarat respins, iar luni a avut loc interviul pentru ocuparea postului de manager al societăţii de utilităţi. 

„Având în vedere faptul că administratorul societăţii SC Edilul Apă SRL şi-a dat demisia, în luna decembrie, printr-o hotărâre a Consiliului Local s-a hotărât ca postul rămas vacant să fie ocupat de un nou administrator. Drept urmare, s-a demarat procedura, iar în luna ianuarie a fost afişat anunţul de ocupare a postului vacant de administrator prin concurs. În urma anunţului, şi-au depus dosarele doi candidaţi. După selecţia dosarelor, unul dintre candidaţi a fost admis, iar celălalt, respins. Motivul respingerii a fost lipsa la dosar a cazierului judiciar. Pe 14 ianuarie (n.r. 2019) a avut loc interviul candidatului rămas în concurs, în urma căruia doamna Dumitrescu Corina Ionela a obţinut 92 de puncte din 100, drept pentru care a fost declarată admisă.”, a precizat secretarul Primăriei Cetăţeni, Maria Corlet. 

Necesitatea înfiinţării noii societăţi a fost dată, după cum ne-a afirmat primarul localităţii, de procedura deficitară a colectării debitelor. „Eu, când am preluat comuna, am avut o imputaţie de la Curtea de Conturi de vreo 3 miliarde, pentru că oamenii au fost lăsaţi să plătească după bunul plac al fiecăruia. Cât putea, cum voia şi cât voia fiecare. Ce să mai, s-a terminat cu pomana asta, între ghilimele, de un pic de timp, eu a trebuit să pun lucrurile la punct. Am contorizat, am reuşit şi recuperarea sumelor de la cei care nu au avut montate apometre şi care nu au plătit. Nu reuşim să stopăm pierderile, pierderi datorate, în primul rând, defecţiunilor tehnice, iar în al doilea rând, cred eu, furturilor, un capitol care ne creează mari probleme. În momentul în care serviciul este preluat de o altă societate, preţul creşte şi dacă noi am prins investiţia asta aşa mare şi sperăm să punem la punct reţeaua de apă, atunci o putem menţine şi noi, să hotărâm asupra preţului şi calităţii vieţii oamenilor.”, a declarat primarul Claudius Ciobanu. Potrivit edilului, reţeaua de apă se va extinde în curând, iar numărul abonaţilor va ajunge la aproximativ 1.000. 

 

The most visited gambling websites in The UK