Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Vicele Rumînescu, şef peste condamnaţii puşi să muncească în folosul comunităţii

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 3099

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Ianuarie_2351_2-3-rumanescu.jpgAutorităţile de la Godeni au identificat lucrările la prestarea cărora îi pot face utili pe condamnaţii la pedepse cu suspendare, care conţin obligaţia de a efectua muncă neplătită în slujba comunităţii, şi pe cei cărora instanţa le-a convertit amenzile în ore la coada măturii. La finalul anului, a fost adoptată o hotărâre de Consiliu Local, care precizează cu claritate tipurile de activităţi ce pot fi depuse de persoanele aflate în situaţia descrisă. Programul va fi urmărit de vicele Dorel Rumînescu, „pricopsit” cu forţă de muncă ocazională din rândul celor pe numele cărora a fost emisă o hotărâre judecătorească ce-i obligă să muncească în contul pedepselor aplicate. 

Secundul lui Ion Pădureanu a fost desemnat să repartizeze sancţionaţilor acţiunile pe care le vom enumera în continuare, în timp ce secretarul Primăriei Godeni, Elena Iorga, este obligată să îndeplinească atribuţiile de comunicare în relaţia cu Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş. Iată la ce munci vor fi puşi condamnaţii, conform celor votate de consilierii locali, la şedinţa din 19 decembrie 2018: întreţinerea uliţelor şi a drumurilor de acces în satele comunei, prin pietruire/balastare; întreţinerea şanţurilor din zona instituţiilor publice, prin decolmatarea lor; reparaţii şi întreţinerea reţelei de alimentare cu apă; igienizarea albiei Râului Bughea, în satele Godeni, Coteşti şi Capu Piscului; întreţinerea şi împrejmuirea parcurilor de joacă; lucrări de montare a hidranţilor pe teritoriul localităţii; lucrări de igienizare a spaţiilor şi terenurilor aparţinând domeniului public al comunei (reparaţii, zugrăvit, împrejmuiri, curăţirea terenurilor de resturi vegetale, etc.); tăierea vegetaţiei care afectează reţelele electrice sau vizibilitatea pe drumurile locale; lucrări de desfundat, curăţit podeţe şi canale în zonele în care acestea traversează DJ 732C, prin decolmatarea depunerilor materiale din aluviuni; deszăpezirea şi împrăştierea materialului antiderapant pe uliţele şi drumurile comunale, pe timp de iarnă; tăierea şi depozitarea lemnelor de foc necesare în sezonul rece, la Primărie, şcoli şi grădiniţe; igienizarea şi întreţinerea terenului de sport din satul Godeni; lucrări de igienizare la Căminele Culturale; igienizarea şi întreţinerea fântânilor publice; orice alte lucrări de întreţinere şi reparaţii ale bunurilor din domeniul public şi privat al comunei.

Pătru, şeful ADP Câmpulung, mulţumit de deszăpezirea de la Godeni    

Anumite lucrări şi domenii din programul a cărui aplicare va fi supravegheată, la fel ca în anii trecuţi, de viceprimarul Rumînescu, au fost preluate în alocuţiunile lor de consilieri, la „diverse”. Deszăpezirea, de pildă, pe care consilierul local Bogdan Pătru, actualul director al ADP Câmpulung, a apreciat-o ca eficientă în ceea ce priveşte maniera de acţiune. Nu-i împărtăşeşte întru totul părerea colegul Nelu Nicola, care a solicitat, la acel moment, să se mai ducă nisip şi sare în satul Malu, în punctul „La Troiţă”. De asemenea, defrişarea copacilor crescuţi peste firele de curent electric. Aşa cum era salcâmul care risca să cadă, la o localnică pe nume Maria Vişoiu, pe strada Râului, reclamat de consilierul Gheorghe Savu. „Am chemat echipa CEZ - spunea primarul Pădureanu -, au întrerupt curentul, s-a defrişat acel salcâm, iar, în următoarele zile, va fi tăiat cu ajutorul unei autoscări de la ISU.” 

Tot şeful ADP-ului câmpulungean a sesizat chestiunea funcţionării iluminatului public după un program neadecvat. „Dimineaţa, se stinge foarte devreme, ţinând cont că, la ora 6.00, este întuneric şi tocmai atunci pleacă oamenii la muncă.”, a afirmat consilierul Pătru, la întrunirea de luna trecută. 

Al patrulea subiect inspirat oarecum din lista prezentată: montarea hidranţilor, operaţiune propusă de Ion Livezeanu a fi întreprinsă în regim de urgenţă în satul Coteşti. „Am achiziţionat hidranţii necesari, urmând a primi şi piesa de legătură specială pentru montarea hidranţilor pe reţea.”, a anunţat şeful Executivului, în completarea căruia Laurenţiu Soare a lansat altă recomandare: „Ţinând cont de faptul că, în ultima lună, au fost trei incendii, propun o acţiune din partea Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, prin deplasarea la gospodăriile oamenilor, pentru a le aduce la cunoştinţă măsurile de prevenţie împotriva incendiilor şi obligaţia curăţirii coşurilor de fum.”

Din cauza datoriilor, nu poate obţine adeverinţă de la Primărie, ca să se racordeze la curent  

Căci tot a venit vorba de amenzi, care, în cazul unora, sunt convertite de magistraţi în ore de muncă în folosul comunităţii, suplimentar ordinii de zi a existat o intervenţie în Consiliul Local, este adevărat, fără legătură cu subiectul discutat şi aprobat. Cazul prezentat în faţa aleşilor locali nu se încadrează în situaţia tranşată de Legislativul comunal, dar se referă tot la un datornic la bugetul local. Care cum a venit aşa a şi plecat, autoritatea locală neavând cum să-l ajute în condiţiile existenţei unui debit la Primărie. Un cetăţean, Daniel Mălăncioiu, a venit înaintea reprezentanţilor comunităţii, la dezbaterea acestora din 19 decembrie 2018, cu o problemă generată de restanţele acumulate. „Am nişte datorii şi amenzi la Primărie. Am cerut o adeverinţă de rol, pentru a mă racorda la energia electrică şi nu mi s-a eliberat din cauza datoriilor pe care le am la Primărie.”, a reclamat acesta, fiind lămurit de conducătorul localităţii că nu se poate face nimic pentru el. „S-a stabilit la şedinţa de Consiliu să nu se elibereze documente persoanelor cu datorii către Primărie, cu excepţia celor necesare pentru eliberarea actelor de identitate sau pentru probleme de sănătate.”, a susţinut Ion Pădureanu, din ale cărui explicaţii se înţelege că petentul n-are decât o cale de ieşire din impas: să stingă obligaţiile din urmă dacă vrea actul de care depinde branşarea la curent electric. 

The most visited gambling websites in The UK