Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Drum Construct Logistik, o firmă obişnuită cu drumurile Muscelului, asfaltează DC 44 Văcarea

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 773

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Ianuarie_2349_6-7-vacrea.jpgSpre sfârşitul toamnei şi începutul iernii, primarul Gheorghe Matei, de la Mihăeşti, a încredinţat câteva contracte consistente, pentru lucrări planificate în următoarea perioadă. Cum drumurile se numără în partea de sus a topului doleanţelor cetăţenilor, o astfel de investiţie are programată şi acest primar muscelean, care a bătut palma cu patronul de la Drum Construct Logistik, pentru suma de 516.460 lei. Aceasta este valoarea serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de reabilitare a unui drum comunal în satul Văcarea. Constructorul, cu sediul social în Miceşti, familiarizat cu drumurile din Muscel, unde a mai avut lucrări în trecut - fiind o mai veche cunoştinţă a primarului de la Valea Mare Pravăţ -, are în sarcină: „servicii de proiectare, întocmirea documentaţiilor tehnice: avize/acorduri/autorizaţii, asistenţa tehnică din partea proiectantului, execuţie de lucrări şi organizare de şantier, pentru investiţia „Reabilitarea DC 44 Văcarea, pe o lungime de aproximativ 900 metri liniari, în comuna Mihăeşti, judeţul Argeş”. Serviciile şi lucrările se vor presta conform DALI, ce va fi pus la dispoziţie de autoritatea contractantă. Categoria drumului: Drum comunal DC 44; Clasa tehnica IV; Lăţime parte carosabilă: 4 m; Lăţime platformă drum 5 m; Lăţime acostamente 2x0.5 m; Tip structuri rutiere: suple, suprafaţa aproximativă: 6.200 metri pătraţi. Soluţia propusă de reabilitare a DC 44 Văcarea constă în realizarea unor lucrări de intervenţii: îmbrăcăminte din mixturi asfaltice (BA 16 sau BAPC 16 de 6 cm grosime), strat de piatră spartă de minimum 12 cm grosime şi minimum 10 cm balast, pentru completarea celui existent.” Achiziţia lucrării de aproape 111.000 euro a fost întreprinsă pe 29 noiembrie 2018. 

Prometeu, din Schitu Goleşti, constructorul staţiei de tratare a apei din Valea Popii 

Câteva zile mai târziu, pe 5 decembrie 2018, primarul de la Mihăeşti a contractat şi serviciile de dirigenţie de şantier pentru construcţia staţiei de tratare a apei în satul Valea Popii. Servicii încredinţate, la preţul de 771 lei, unei firme din Piteşti, Infra Consulting AMO SRL, care asigură dirigenţia de şantier la lucrări de înfiinţare de reţele de canalizări, apă, drumuri, parcuri, alei, construcţii civile şi industriale. La Mihăeşti, prin lucrările supravegheate de partenerul de Piteşti, se realizează o construcţie amplasată în perimetrul intravilan al comunei, satul Valea Popii. Este vorba despre o clădire cu regim de înălţime parter. „Va fi alcătuită din zidărie portantă, care are în componenţă fundaţii continue sub pereţi, pereţi din zidărie de cărămidă de 25 cm grosime cu samburi din beton armat şi centuri de beton armat. Pardoseala este din beton armat. Şarpanta este din ţevi rectangulare, grinzi de 120/60/3 şi pane de 60/40/3 mm. Închiderile exterioare se execută din zidărie de cărămidă de 25 cm grosime, peste care se execută tencuieli clasice de 2,5 cm grosime. Finisajele interioare constau în tencuieli şi gletuiri la pereţi şi zugrăveli lavabile. Finisajele exterioare constau în tencuieli obişnuite la pereţi cu mortar de ciment cu var şi zugrăveli lavabile de exterior. Tâmplăria este din pvc cu geam termopan pentru ferestre şi uşi din pvc. Utilităţi: energie electrică, branşare la reţeaua existentă.”, este descrierea investiţiei, conform portalului pe care îşi fac, electronic, cumpărăturile primarii şi restul bugetarilor. 

Lucrarea propriu-zisă, construcţia staţiei de tratare a apei, a fost câştigată, pe 28 noiembrie 2018, de o firmă musceleană. Prometeu, din Schitu Goleşti, este executantul investiţiei, la preţul de 51.387 lei. 

Sorin Buta asigură dirigenţia de şantier pentru lucrarea de canalizare de la Drăghici, proiect cu o valoare de peste 84 de miliarde de lei vechi  

De departe, cea mai importantă lucrare scoasă la licitaţie anul trecut de Primăria Mihăeşti - dintre toate achiziţiile întreprinse, nu doar pe partea de utilităţi, în care se încadrează cea despre care vom relata - este cea privind „Canalizarea apelor uzate menajere şi staţie de epurare în satul Drăghici”, proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale. Execuţia lucrărilor a fost licitată la pachet cu serviciile de proiectare în fazele de proiect tehnic şi detalii de execuţie şi cu asistenţa tehnică din partea proiectantului. Câştigătorul contractului în valoare de 8.416.722,53 lei este Valah Construct Grup, din Piteşti, care va pune în practică un proiect amplu, estimat a se derula pe parcursul a 36 de luni, plus două luni, proiectarea.    

„Proiectul cuprinde următoarele lucrări. Reţeaua de canalizare menajeră, în lungime totală de 10.525 m, va fi realizată din tuburi de PVC, cu diametrul Dn 250mm. Pe toata lungimea reţelei de canalizare, s-au prevăzut cămine de vizitare, cămine de rupere de pantă, în aliniamentul colectoarelor, la capete şi în intersecţiile dintre colectoare. Pentru dirijarea apelor uzate menajere în zonele unde nu a fost posibil transportul gravitaţional, a fost necesară amplasarea a două staţii de pompare a apelor uzate pe reţeaua de canalizare menajeră. Staţiile de pompare prevăzute sunt cu separator de solide, cu următoarele dimensiuni: #SPAU1, D = 2,00 m, H = 5,50 m; #SPAU2, D = 1,50 m, H = 3,00 m. Staţiile de pompare cu separare de solide sunt echipate cu 1A+1R pompe, cu capacitatea calculată în funcţie de debitul colectat şi de înălţimea de pompare necesară pe refulare. Pomparea apelor uzate către reţeaua existentă din sistemul de canalizare se va face prin intermediul conductelor de refulare, realizate din tuburi PEID PN 10 PE 100, având lungime totală de 1.755 m. Refacerea sistemului rutier se va realiza astfel încât structura rutieră după refacere să aibă cel puţin aceeaşi comportare cu a celei existente. Staţia de epurare actuală se va extinde în vederea preluării a unui surplus de apă uzată menajeră pentru capacitatea de: Qzi max = 941 m3/zi şi Qzi med = 722 m3/zi. Extinderea staţiei de epurare constă în amplasarea unei noi linii lângă cea existentă.”, este descrierea succintă a proiectului care se apropie, ca valoare, de 85 de miliarde de lei vechi. 

La jumătatea lunii noiembrie, Primăria Mihăeşti a încredinţat şi serviciile de consultanţă şi management de proiect pentru reţeaua de canalizare din satul Drăghici, beneficiară de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. „Serviciile constau în asistenţa beneficiarului în decontarea obiectivului de investiţii pentru care este semnat contractul de finanţare, astfel. Activităţile suport pentru managementul proiectului vor consta în: =asigurarea unei bune colaborări între unitatea administrativ-teritorială şi Ministerul Dezvoltării Regionale; =stabilirea procedurii interne pentru decontarea programului; =realizarea dosarului de investiţie; =conceperea tuturor documentelor specifice pentru decontarea lucrărilor şi corelarea lor cu etapele asumate prin contractul de finanţare; =elaborarea raportărilor lunare/trimestriale/finale către MDRAP; =participă la şedinţele de lucru oricând este nevoie; =asistenţa acordată UAT-ului în urmărirea şi gestionarea întregului proces de transfer pentru fondurile alocate de la bugetul de stat.”

Activitatea descrisă este asigurată de consultantul bucureştean IFNCONS Media, la un preţ de 17.255 lei. În schimb, dirigenţia de şantier a fost câştigată de firma fostului primar Sorin Gheorghe Buta, Global Proiect Consult SRL, la un preţ de 45.480,61 lei. Legat de aceeaşi investiţie, tot în luna noiembrie, s-a găsit şi specialistul care asigură serviciile de verificare a proiectului despre care relatăm. PFA Popescu Magda prestează această activitate contra unui preţ de 5.355 lei. Cu această sumă s-au achiziţionat serviciile de verificare tehnică de calitate a proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie pentru lucrarea de canalizare, la specialităţile: rezistenţă, instalaţii electrice, sanitare.     

Siacons Eurotrust a câştigat lucrarea de încălzire centrală la Căminul Cultural Furnicoşi şi Primăria Mihăeşti

De la firma câmpulungeană Siacons Eurotrust, primarul Gheorghe Matei a contractat, pe 4 decembrie 2018, lucrările de încălzire centrală la Căminul Cultural Furnicoşi. În contul celor 58.772,87 lei, preţul contractului prins de omul de afaceri Silviu Iacobescu, executantul s-a angajat să asigure beneficiarului centrala termică 45 kW, radiatoare din oţel, instalaţie termică. „Preţul ofertat cuprinde toate cheltuielile cu materialele, manopera, utilajele, transportul, taxele legale, cheltuielile indirecte şi profitul societăţii. Lucrările se vor executa pe baza unui deviz aprobat şi se vor factura în baza situaţiilor de lucrări acceptate de beneficiar.”, au convenit părţile. Căminul Cultural Furnicoşi are o suprafaţă de 326,68 metri pătraţi.

Înainte de acest contract, pe 27 noiembrie, Siacons Eurotrust a mai prins unul, în valoare de 18.704 lei, având ca obiect instalaţia de încălzire în sediul Primăriei Mihăeşti. Investiţia constă în „lucrări de modernizare a instalaţiei de încălzire existentă la sediul Primăriei Mihăeşti (parter şi etaj). Pentru modernizarea instalaţiei de încălzire se impune un necesar de 10 calorifere, la parter, şi 11 calorifere, la etaj, ce vor fi puse la dispoziţie de către beneficiar, la care se adaugă cheltuielile cu materialele şi manopera aferente.”, sunt o parte dintre termenii înţelegerii intervenite între şeful Executivului de la Mihăeşti şi constructorul câmpulungean. 

 

The most visited gambling websites in The UK