Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Cu cheltuieli de peste un sfert de miliard de lei vechi, renovarea biroului secretarului Ramona Simion bate decorarea de sezon a instituţiei

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2229

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2343_4-5-cheltuieli2.jpgComparând cu bradul răruţ din holul Primăriei, parcă mai făţos este cel din plastic din Grădina Publică, aliniat trendului naţional. La mai toate casele mari am remarcat că, în 2018, se poartă ţuguiul, natural ori ba, modă pe care o respectă şi Câmpulungul. Autorităţile care au dispus de personal au reconstituit ţuguiul din crengi de conifer adevărat, altele, mai „comode”, aidoma municipiului nostru, au preferat varianta rapidă a montării unuia cumpărat de-a gata ori închiriat de la firme care fac profit zdravăn plimbând bradul. În 2018, nişte buzoieni au făcut bani la Câmpulung, de unde ar fi încasat aproape 300 de milioane de lei vechi pentru butaforia din plastic, graţie căreia a fost salvat de la măcel un arbore sănătos, crescut în câteva decenii. Oricât de tare i-ar blama tradiţionaliştii pe ai noştri că nu s-au învrednicit, cu pădurea grămadă pe noi, să decoreze parcul central după obicei, slavă Domnului că li s-a dat mintea de pe urmă să nu mai taie copacul pentru o lună şi un pic. Pentru ca apoi să-l mărunţească şi să-l pună pe foc. E bun şi-unul din plastic, care, pe bezna din Grădina Publică, nici nu se bagă de seamă. Dacă pentru cei de la Sibiu, incomparabil mai departe decât noi ca mentalitate şi dezvoltare a oraşului, a fost bună o structură metalică cu instalaţii luminoase, nu e cazul să strâmbe din nas tocmai câmpulungenii că au brad artificial. 

Şi-aşa e mai arătos decât decoraţiunea din holul Primăriei, pentru care s-a preferat argintiul betelii, al globurilor şi restului ornamentelor, printre care au scăpat câteva globuri roşii. Dar până să ajungem la bradul natural de la parterul instituţiei, avem de traversat tunelul luminat noaptea, amplasat invers faţă de anii trecuţi. Adică perpendicular pe intrarea în instituţie, nu paralel cu clădirea, cum s-a obişnuit până la intrarea zonei în şantier. Dar, nemaiavând loc de desfăşurare, a fost poziţionat pe direcţia intrării pe „tărâmul de vis”, către care sunt direcţionaţi contribuabilii. 

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2343_4-5-cheltuieli.jpg

Primul zâmbet îl primesc în capul scărilor de la Moşul scos la datorie, ca la sfârşit de an. Se potrivea finalului de 2018 unul costumat în salopetă, ca să dea impresia de muncă într-o zonă în care lucrarea putea continua cu elan, căci vremea nu e prăpăd. În fine, să nu ne facem inimă rea, când putem să ne lăsăm inundaţi de feeria modestă din Primărie, unde, după Moş, dăm de brad. Şi de alţi doi moşuleţi în aşteptarea camionului cu cadouri pentru angajaţii instituţiei. În capătul scărilor, care duc către etaj, a fost recreată scena Naşterii Domnului. Un tablou frumos, alterat de păsăroiul împăiat, care, chipurile, e parte din stema Câmpulungului şi ne reprezintă urbea. Că echipa de decoratori de sărbători chiar a asudat stau mărturie îmbrăcarea coloanelor şi a scărilor în ghirlande naturale de conifer şi pavoazarea lampadarelor din interior cu decoraţiuni de sezon, dar şi a uşilor celor mai importante birouri cu instalaţii luminoase. 

Ramona Simion a moştenit un Secretariat învechit. Cu tot cu Ghinea în el. Aşa că este împrospătat cu preţul a 25.439,26 lei   

Iar pregătirile nu se opresc aici, căci, dacă tot e perioadă de curăţenie înainte de Crăciun, primarul a dispus amenajarea totală şi înnoirea unuia dintre birourile importante ale instituţiei. Nu al său, nici al vicelui, deşi ei urmau după renovarea sălii de Consiliu, rezolvată imediat după alegeri. Persoana pentru care Liviu Ţâroiu şi-a trimis oamenii la cumpărături on-line este Ramona Simion, căreia 2018 i-a adus o mare realizare profesională, atinsă fără emoţii: funcţia de secretar al Primăriei Câmpulung. Pe 7 decembrie 2018, a fost iniţiată cumpărarea directă având ca obiect „amenajare interioară birou”, procedură care s-a finalizat pe 12 decembrie, la o valoare de 7.943,25 lei. Aşadar, aproximativ 80 de milioane de lei vechi sau 1.707,19 euro, pe care îi va încasa firma Cold-Ravel SRL, pentru lucrări de reparaţii şi vopsit cu lavabilă tavanul şi pereţii. De la aceeaşi firmă şi pentru acelaşi serviciu a fost cumpărat un scaun de birou negru, la preţul de 650 lei. 

Producătorul câmpulungean va livra Primăriei şi opt scaune tapiţate, la preţul de 4.799,98 lei, şi patru corpuri de mobilier din pal melaminat, cu dimensiunile 1000/2000/600, care costă bugetul public 7.170,22 lei. Iar lista de mobilier nou-nouţ nu se opreşte în acest punct. Cold-Ravel vinde Primăriei şi o masă rotundă cu blat dublu, cu dimensiunea 2000/2800, la preţul de 2.497,98 lei, şi un birou de colţ din pal melaminat, cu dimensiunea 2360/1300, la preţul de 2.377,83 lei. Renovările şi mobilierul depăşesc un sfert de miliard de lei vechi, valoarea investiţiei cifrându-se la 25.439,26 lei.    

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2343_4-5-cheltuieli-3.jpgZilele trecute, lucrarea de renovare a biroului numărului 2 din Primărie, ca importanţă a funcţiei, erau în desfăşurare, simţindu-se după miros şantierul din interiorul instituţiei. Miros de lac proaspăt pe parchetul pe care se vedea diferenţa între vechi şi nou. Plus că întreg mobilierul a fost scos în holul Primăriei. Departe de a contesta schimbările din interiorul Secretariatului, unde sesizăm că mai des se schimbă mobila decât oamenii. Simion a moştenit un birou învechit, cu tot cu Ghinea în el, care a devenit coleg de anticameră cu fosta lui secretară, pe care nu ezita s-o ocărască şi în public. Redecorarea Secretariatului a început imediat după pensionarea lui Nicolae Ghinea, când, ca primă schimbare, unul dintre pereţii anticamerei s-a umplut de dulapuri, probabil, cu rol de arhivă. În rest, au rămas birourile secretarei Nina Butculescu şi cel al secretarului Consiliului Local, lipsit de un ocupant oficial de un an, deşi am remarcat pe la şedinţele Consiliului Local că juristul Nicolae Crânguş suplineşte lipsa acestui angajat nerecrutat la concursul din acest an.

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2343_4-5-cheltuieli-4.jpg

The most visited gambling websites in The UK