Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Ionel Dulamă a făcut publice contractele cu finanţatorii şi constructorii lucrărilor de la Rucăr

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1740

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2338_6-7-rucar-asfalt.jpgÎn condiţiile în care peste 90% dintre Primăriile muscelene fac dovada unei lipse totale de transparenţă în activitate, prin neîndeplinirea obligaţiei de a face comunicarea în spaţiul public măcar a hotărârilor luate la nivelul administraţiei publice locale, Ionel Dulamă continuă să posteze, pentru cei interesaţi, contractele celor mai importante investiţii de la Rucăr. Atât contractele încheiate cu instituţiile finanţatoare, cum sunt Ministerul Dezvoltării Regionale sau Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, cât şi cele parafate cu proiectanţii şi constructorii. Gestul edilului rucărean este într-o totală opoziţie cu atitudinea omologilor care nu catadicsesc să aducă la cunoştinţa publicului măcar ce votează Consiliul Local, pentru ca locuitorii să aibă habar de legile locale. Nu mai vorbim că, la Câmpulung, nici măcar consilierii locali nu au acces la contractele Primăriei, încheiate pe bani publici, deşi i le-au cerut lui Liviu Ţâroiu, în nenumărate ori, la şedinţele de Consiliu. De curând, Ionel Dulamă a expus în mediul virtual, cea mai facilă cale de transmitere a informaţiilor către cetăţenii familiarizaţi cu tehnologia, o „stivă” de documente ale lucrărilor de esenţă din localitate: drumurile comunale, pentru reabilitarea cărora a accesat bani europeni, şi reţeaua de canalizare, cu staţia de epurare aferentă, susţinută din fonduri alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Pentru acest din urmă obiectiv, conducerea Consiliului Judeţean l-a dat ca exemplu pe Ionel Dulamă în faţa colegilor primari din Muscel, pentru operativitatea cu care a fructificat programul de finanţare, în timp ce alţii abia se dumireau cu ce se „mănâncă” PNDL.                                              

Ratelen Construct, asfaltator de drumuri şi la Rucăr 

„Pentru mai multe informaţii cu privire la stadiul lucrărilor din comuna Rucăr, vă invit să consultaţi contractele de finanţare, proiectare şi execuţie pentru asfaltare şi canalizare - staţie de epurare, prin fonduri europene sau fonduri proprii”, menţionează şeful Executivului de la Rucăr. Noi am extras câteva repere din documentaţia stufoasă prezentată de edil, care a ilustrat informarea cu imagini ale finalităţii în teren ale unuia dintre proiectele privind căile de acces de pe teritoriul comunei.

Unul dintre contractele expuse public, în integralitatea documentelor, este cel privind proiectarea şi execuţia lucrărilor, încheiat în primăvara acestui an, pe 12 aprilie 2018, între Comuna Rucăr, reprezentată prin primarul Ionel Dulamă, şi Asocierea firmelor Ratelen Construct SRL şi HVID Consulting Group SRL, având ca lider de asociere societatea din Cetăţeni. De altfel, semnatar al contractului din partea asocierii câştigătoare a contractului este administratorul de la Ratelen Construct, George Răuţoiu. Acesta s-a angajat să asigure, în cadrul investiţiei, şi proiectarea, pe lângă derularea lucrărilor de modernizare a mai multor drumuri comunale şi locale din Rucăr. Preţul convenit de părţi pentru serviciile prestate pe durata celor 18 luni (trei luni - proiectarea, cincisprezece luni - asfaltarea), s-a ridicat la 2.831.354,78 lei.   

Canalizarea o plăteşte Ministerul Dezvoltării 

În luna iunie a anului 2015, comuna musceleană accesa o finanţare importantă prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, Subprogramul „Modernizarea satului românesc”, Domeniul „Realizare/extindere/modernizare a sistemelor de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate”. Ionel Dulamă, ca primar al localităţii beneficiare, a semnat contractul cu Sevil Shhaideh, ministrul de la acel moment al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de coordonator al PNDL. Din bugetul ministerului pe 2015, Rucărului i se acorda o finanţare în sumă de 25.000 lei, pentru realizarea obiectivului „Reţea nouă de canalizare şi staţie de epurare”. Cei 25.000 lei, obiectul contractului parafat în urmă cu trei ani şi jumătate, constituiau o finanţare parţială a investiţiei a cărei valoare totală se cifra la 23.378.455 lei. Lucrarea urma să fie finanţată eşalonat, pe ani, în funcţie de alocaţiile bugetare anuale. 

Nu după mult timp, s-au semnat şi actele adiţionale la contractul din 9 iunie 2015. Cel mai important, cel cu numărul 2, datat 3 noiembrie 2015, parafat între aceiaşi parteneri, ministrul Shhaideh şi primarul Dulamă, modifică ce era mai important: obiectul şi valoarea contractului. Adică alocarea Ministerului Dezvoltării Regionale urca la 22.629.112 lei pentru sistemul de canalizare al comunei. Altfel spus, prin actul adiţional, se suplimenta finanţarea ministerului cu suma de 22.518.344 lei.   

Un an mai târziu, pe 11 octombrie 2016, sunt contractate serviciile de proiectare şi lucrările de execuţie ale investiţiei constând în reţea nouă de canalizare, cu staţia de epurare aferentă. Câştigătorul contractului: Iridex Group Construcţii SRL, cu sediul în Voluntari, judeţul Ilfov. Valoarea lucrării, pentru care, prin contract, a fost convenită o durată de 48 de luni, s-a ridicat la 19.129.527,72 lei din care TVA, 3.188.254,62 lei. 

Drumurile comunale, rezolvate cu ajutor de la AFIR 

Pentru drumuri, s-au căutat soluţii de finanţare şi din fonduri europene, nu numai locale. În vara anului 2017, pe 30 august, mai precis, Ionel Dulamă semna cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale  - Centrul Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 3 Sud Muntenia contractul pentru acordarea ajutorului financiar nerambursabil în condiţiile Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală. Localitatea musceleană solicita finanţarea nerambursabilă pentru proiectul de „Modernizare a drumurilor comunale de interes local, în comuna Rucăr”. Valoarea totală eligibilă care face obiectul finanţării nerambursabile de către AFIR este de maximum 3.845.182,07 lei, echivalentul a 847.143 euro. 

Contractul de servicii, datat 12 aprilie 2018, s-a încheiat cu firma Tehno Consulting Solution SRL, din Pantelimon, care s-a angajat să furnizeze Primăriei partea de proiectare (proiect tehnic, detalii de execuţie şi asistenţă tehnică din partea proiectantului), pentru investiţia de modernizare a drumurilor comunale de interes locale în comuna Rucăr. Preţul proiectării s-a cifrat la 65.001,08 lei, la care se adaugă TVA-ul aferent în sumă de 12.350,21 lei. 

The most visited gambling websites in The UK