Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Deszăpezirea pică pe vicele Dorel Rumînescu, ajutat de consilierii din fiecare sat

  • Written by Claudiu VIȘAN
  • Hits: 794

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2336_deszapezire-godeni.jpgSpre deosebire de autorităţile câmpulungene, care au luat de bună prognoza meteo cu încă patru săptămâni cu vreme de primăvară sau început de toamnă, la Godeni, aleşii au aprobat, la întrunirea lunară, Planul de intervenţie la deszăpezire în sezonul rece 2018-2019. Hotărârea adoptată la şedinţa din 29 octombrie, o şedinţă prezidată de consilierul Constantin Dorcioman, prevede că deszăpezirea drumurilor publice administrate de Consiliul Local al comunei se va realiza cu mijloace proprii. Iar lucrările de degajare a zăpezii de pe arterele comunale vor fi susţinute cu fondurile alocate în bugetul local special cu această destinaţie. 

Drumurile publice cele mai vulnerabile la înzăpeziri sunt nouă la număr

Planul avându-l ca autor pe viceprimarul Dorel Rumînescu se prezintă astfel:

„Reţeaua de drumuri comunale, străzi şi uliţe, administrată de Consiliul Local Godeni, este în lungime de 39,7 km. Importanţa economică-socială a menţinerii drumurilor în stare de viabilitate în timpul iernii impune stabilirea unui program de măsuri precise de acţiune a utilajelor şi a oamenilor angrenaţi în prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice. La întocmirea Planului de intervenţie s-a avut în vedere că activitatea de deszăpezire va fi executată de către Primăria Godeni, cu utilajele şi echipamentele proprii, respectiv un tractor, un buldoexcavator cu lamă şi plug, precum şi cu firmă specializată, prin încheierea unui contract de prestări-servicii. Împrăştierea manuală a materialului antiderapant va fi executată cu beneficiarii de ajutor social.

Consiliul Judeţean Argeş va asigura materialul antiderapant, precum şi deszăpezirea pentru porţiunea de Drum Judeţean 732C, de la intrarea în comuna Godeni, prin punctul Lăzăreşti - care traversează satul Capu Piscului - satul Coteşti - punct pod Godeni - satul Godeni - satul Malu, iar pentru celelalte drumuri, materialul antiderapant se va asigura din bugetul local, până la data de 1 noiembrie 2018. 

Pentru asigurarea unei circulaţii normale a autovehiculelor şi a pietonilor, pentru buna desfăşurare a aprovizionării populaţiei şi a societăţilor comerciale din comuna Godeni, ca urmare a ninsorii sau a manifestării unor fenomene meteorologice periculoase, pentru iarna 2018-2019, se întreprind următoarele: =îndepărtarea zăpezii de pe drumurile publice ale comunei se realizează cu utilajele Primăriei; =combaterea alunecuşului se face utilizând materiale antiderapante (nisip, zgură, etc.) sau amestec de sare şi nisip; =împrăştierea materialelor antiderapante se va face manual şi cât mai uniform posibil, pe suprafaţa părţii carosabile, pentru a evita formarea de gropi şi denivelări; =în zone critice, cum ar fi: intersecţii, curbe, drumuri în pantă, materialul antiderapant va fi împrăştiat în cantităţi mai mari; =pe zonele din pante sau rampe se amplasează depozite mai mici de materiale antiderapante, pe marginea drumului, pentru a se putea acţiona în situaţii deosebite; =lucrările de deszăpezire în comună se efectuează sub comanda şi îndrumarea viceprimarului comunei, sprijinit, în satele componente ale comunei, de consilierii locali din respectivele sate. 

Atunci când se impune activitatea de deszăpezire şi de contracarare a îngheţului şi poleiului, programul de lucru este nenormat, intervenindu-se încontinuu, până la înlăturarea efectelor înzăpezirii. În comuna Godeni, drumurile publice cele mai vulnerabile la înzăpeziri sunt: =în satul Godeni: drumul Godeni-Malu, drumul comunal Proculeşti, drumul comunal Popeşti, drumul comunal Marghitoi; =în satul Coteşti: zona Centru - Biserică; =în satul Capu Piscului: zona Centru - Biserică; zona Centru - bazinul de apă, drumul comunal DC 10 Schitu Goleşti - Capu Piscului; =în satul Malu: zona Centru - Biserică.

Pentru iarna 2018-2019, în condiţii de iarnă grea, este necesară suma de 20.000 lei, repartizată proporţional cu lungimea de drumuri de deszăpezit, pe fiecare drum. Pentru realizarea acţiunilor de deszăpezire se vor utiliza sume cu această destinaţie, prevăzute în bugetul local, aprobat prin H.C.L. nr.8/16.02.2018, şi din bugetul anului 2019.”

Intervenţia Consiliului Judeţean în această iarnă este cerută şi pe drumul spre Malu  

În plen au existat câteva nelămuriri ale liberalului Ion Aldea, care a vrut să ştie dacă: „Consiliul Judeţean va asigura materialul antiderapant şi deszăpezirea şi pe drumul către Malu. Sau se vor opri la pod, cum au făcut cu asfaltarea?” „Normal este să asigure deszăpezirea până la Bughea - a replicat primarul Ion Pădureanu -, dar, dacă nu vor putea urca la Malu, eu trebuie să intervin şi să facem deszăpezirea drumului.” În opinia lui Aldea, care a ridicat şi problema drumului agricol „Sub Râpă”, acesta ar trebui curăţat de zăpadă tot de administraţia publică locală, „pentru că este o variantă de circulaţie foarte bună, drumul spre Malu fiind plin de gropi. Pe unde a trecut firma cu apa, au rămas gropi, s-a rupt asfaltul.” „Este drum agricol şi nu ar trebui deszăpezit.”, a pus punct dialogului şeful Executivului.             

 

The most visited gambling websites in The UK