Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Următoarele proiecte ale lui Ţâroiu: reabilitare între Policlinică şi fosta Sticlărie şi reparaţia esplanadei de la Piaţa Mare

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2504

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2336_6-7-taroiu.jpgAleşii municipali au fost convocaţi din nou de primarul Liviu Ţâroiu la o şedinţă extraordinară, programată pentru ieri după amiază, având de dezbătut şi aprobat trei urgenţe ale municipalităţii. Două propuneri de investiţii, pentru care sunt gata D.A.L.I.-urile (documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie), şi o a treia, pentru care se pregăteşte efectuarea D.A.L.I. Cea mai importantă lucrare priveşte Bulevardul „Pardon”, inclus într-un proiect de reabilitare întins de la Policlinică, până la fosta Sticlărie şi, pe partea cealaltă, până la Bărăţie. Importantă ca distanţă acoperită de proiect, dar, mai ales, ca valoare: peste 75 de miliarde de lei vechi, punând la socoteală şi partea de proiectare. La fel de necesară este şi a doua intenţie a municipalităţii, care priveşte continuarea amenajării urbanistice realizate la Piaţa Mare cu esplanada din dreptul spaţiilor comerciale de la parterul blocurilor. Costurile sunt de puţin peste 6 miliarde de lei vechi, după aprecierea proiectantului. Al treilea vot era solicitat de Liviu Ţâroiu pentru documentaţia necesară renovării unei clădiri a Primăriei de pe strada cu Sera, pentru care pe lista de investiţii a acestui an era prevăzut să se întocmească un proiect tehnic, iar autorităţilor le trebuie D.A.L.I. Din cauza orei înaintate la care s-au purtat dezbaterile în plen, raportat la ora închiderii ediţiei, ce au vorbit şi decis aleşii  vom prezenta în ediţia viitoare a ziarului nostru. 

Peste 7,5 milioane de lei, costurile estimate ale reabilitării pe tronsonul Policlinică - fosta Sticlărie  

Prima cerinţă lansată de Executiv, spre aprobare, Consiliului Local a constat în aprobarea documentaţiei tehnice, aflate în faza de D.A.L.I., pentru investiţia de „Reabilitare a străzilor Negru Vodă şi Republicii, de la intersecţia cu strada Poenaru Bordea, până la intersecţia cu strada Petre Zamfirescu”. Odată cu documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie, aleşilor li se solicita votul şi pentru indicatorii tehnico-economici ai lucrării, pe care vi-i prezentăm în continuare, pentru a afla cum arată, în linii mari, următorul proiect al lui Liviu Ţâroiu, de îmbunătăţire a aspectului centrului. Valoarea totală a reabilitării cuprinse între Policlinică şi fosta Sticlărie se ridică, potrivit devizului general, la 6.340.141,12 lei, la care se adaugă TVA, 1.192.187,22 lei, rezultând un total de 7.532.328,34 lei. Din această valoare, construcţiile şi montajul se cifrează la 6.433.737,86 lei, suma cu TVA.

Durata de execuţie a intervenţiilor în teren a fost estimată de proiectant la 24 de luni. Referatul lui Bogdan Popescu, de la Compartimentul Investiţii - Achiziţii al Primăriei Câmpulung, prezintă, în linii mari, ce presupune lucrarea: „Proiectul începe de la intersecţia străzilor Republicii şi Petre Zamfirescu (n.r. zona Sticlărie) şi a străzilor Negru Vodă şi Mihai Eminescu (n.r. zona Bărăţie) şi se sfârşeşte la intersecţia străzilor şi Poenaru Bordea (n.r. zona Policlinică). Obiectul acestui proiect este modernizarea infrastructurii rutiere, a reţelei de alimentare cu apă şi a reţelei electrice. Trotuarele se vor realiza cu următorul sistem rutier: 3 cm pavaj ornamental; 5 cm nisip. Sistemul rutier este următorul: 4 cm mixtură asfaltică stabilizată tip MAS 16; 6 cm binder de criblură tip BAD 22.4; frezare straturi asfaltice minimum 10 cm.

Se propune păstrarea, adiacent pastilei centrale, de o parte şi de alta, a două fluxuri de circulaţie auto de lăţime 3,50 m, unul pentru strada Negru Vodă, cu păstrarea sensului spre Nord, şi celălalt pentru strada Republicii, cu păstrarea sensului spre Sud. Celelalte benzi carosabile, de lângă trotuarele din părţile laterale ale bulevardului pietonal, folosite astăzi pentru parcare, vor fi repavate cu piatră naturală. Prin acest proiect se va realiza infrastructura necesară pentru trecerea în subteran a instalaţiilor de telefonie, cablu TV şi date, pe ambele părţi ale bulevardului.”

Esplanada spaţiilor comerciale de la parterul blocurilor de la Piaţa Mare, apreciată la peste 600.000 lei  

Următoarea D.A.L.I., pentru care Liviu Ţâroiu avea nevoie de votul Consiliului Local, privea o lucrare care continuă amenajarea urbanistică realizată la Piaţa Jurământului şi pe tronsonul cuprins între fosta Sticlărie şi Bărăţie, până la „Dinicu Golescu”. „Reabilitarea spaţiilor pietonale pe strada Piaţa Jurământului” este denumirea investiţiei pentru care s-a întocmit documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie, supusă atenţiei Consiliului Local, la şedinţa de aseară. Îmbunătăţirea aspectului zonei de spaţii comerciale aflate peste drum de Piaţa Mare, lângă blocurile din vecinătate, va costa, după estimările specialistului autor al D.A.L.I., 605.488 lei, din care construcţiile plus montajul, 395.437 lei. În cel mult cinci luni de la debutul lucrării, tronsonul pietonal ar trebui să arate impecabil. 

Raportul Investiţiilor, care explică proiectul de hotărâre, descrie zona vizată de proiect: „Strada Piaţa Jurământului este mărginită pe latura de Nord de blocurile A3 şi A4, blocuri care au spaţii comerciale la parter. Accesul spre şi dinspre aceste spaţii comerciale se face prin intermediul unei platforme mozaicale cu o lăţime de 4-5 m, construită odată cu blocurile. Platforma este construită pe material de umplutură care, în timp, a suferit tasări, fapt ce a dus la fisurarea şi degradarea acesteia. Accesul pe platformă se face prin intermediul unor scări amplasate din loc în loc, fără amenajări speciale pentru persoane cu dizabilităţi. Obiectul acestui proiect îl reprezintă reabilitarea platformei pietonale din zona străzii Piaţa Jurământului, platformă care deserveşte traficul pietonal şi accesul pietonal către spaţiile comerciale de la parterul blocurilor A3 şi A4, înlocuirea mozaicului existent cu pavaj din granit antiderapant, amenajarea de rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi şi a cărucioarelor pentru copii şi îmbunătăţirea sistemului de iluminat.”

Ordinea de zi este încheiată de propunerea de înlocuire a unei documentaţii cu alta, pentru investiţia de „Modernizare şi extindere a imobilului situat în strada Maior Gâldău, nr.28”. Iniţial, planurile erau de întocmire a proiectului tehnic, care va fi înlocuit cu o documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie - D.A.L.I. „

The most visited gambling websites in The UK