Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

O îngrijitoare sacrificată în favoarea unui registrator medical la Statistica Spitalului

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 713

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2334_2-3-ghica.jpgNicio şedinţă de Consiliu fără Spitalul Municipal Câmpulung, prezent pe ordinea de zi a întrunirii de la sfârşitul lui octombrie, cu două solicitări. Una de achiziţii pe care le are în plan unitatea medicală, cealaltă, referitoare la modificarea statului de funcţii, în sensul că un post de îngrijitoare în cadrul Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală se transformă în registrator medical la Serviciul de Evaluare şi Statistică Medicală. Unde au mai fost angajaţi alţi cinci registratori, toţi debutanţi, în anul electoral 2016, care au şi avansat, salarial vorbind, de atunci. Propunerea înaintată Consiliului Local a avut la bază Hotărârea Comitetului Director din 20 septembrie 2018 şi referatul doctoriţei Cristina Ghica, medic şef de Laborator de Radiologie şi Imagistică Medicală. 

„Este necesară angajarea unui registrator medical, care să îşi desfăşoare activitatea în cadrul Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală, având în vedere lipsa de personal mediu şi a volumului mare de lucru, atât pentru investigaţiile de la ecograf, ţinând cont că numărul medicilor de alte specialităţi (Cardiologie, Gastroenterologie, Chirurgie), care efectuează ecografii, este din ce în ce mai mare, cât şi a intrării în contract cu CAS Argeş, pentru computer tomograf. Precizăm că, în conformitate cu prevederile OMS nr.1224/2010 privind aprobarea normativelor de personal pentru asistenţa medicală spitalicească, registratorul medical se încadrează şi se normează la posturi fixe generale pe Serviciul de Evaluare şi Statistică Medicală şi se utilizează pe secţii/ compartimente/ laboratoare, în funcţie de necesităţi.”, este argumentaţia managerului Ion Grigore Stănescu înaintată autorităţilor locale, susţinută într-o adresă similară a dr.Cristina Ghica, pe fondul lipsei de personal şi a volumului mare de lucru la Radiologie.

Subiectul a fost discutat cu o lună înainte, în şedinţa Consiliului de Administraţie al Spitalului, care a avizat planurile Comitetului Director de a face mai multe angajări în perioada următoare: două posturi de asistent radiologie debutant la Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală, un post de medic rezident anul IV specialitatea Medicină de Laborator, un post de referent, cu studii medii, la Serviciul de Evaluare şi Statistică Medicală. Plus transformarea postului de îngrijitor într-unul de „conţopist”, despre care relatam.

 

The most visited gambling websites in The UK