Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Dacă Primăria preia Clubul Sportiv, al doilea teren va deveni sintetic

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 702

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2333_7-teren.jpgLa una dintre repetatele rectificări ale bugetului local din sezonul vară-toamnă, prin care capii Primăriei, în încercarea de a-i asigura executantului amenajării Pieţei Primăriei preţul integral al lucrării în acest an, au tăiat investiţii, puţin a lipsit ca să „zboare” de pe listă şi documentaţia unui obiectiv propus de PNL în 2017: teren de sport sintetic. Dacă nu s-a făcut în 2017, l-au propus şi în 2018. Al doilea an în care nu s-au întocmit studiile. Căci numai pentru studii, studiu de fezabilitate şi proiect tehnic, s-a prevăzut în bugetul local, doi ani la rând, o alocare de 40.000 de lei. Până la urmă, Liviu Ţâroiu s-a răzgândit şi a lăsat finanţarea în buget, având cu ce să-l plătească pe constructorul Pieţei Primăriei, după ce i s-au năruit planurile de reabilitare a podului din Tabaci, pe fondul anulării licitaţiei. A lăsat banii în buget, dar a „pierdut” terenul. Asta pentru că amplasamentul pe care era programată construirea bazei sportive, lângă bazinul de înot din Grui, va fi ocupat de viitorul bloc social al Primăriei. 

Deşi a discutat în particular cu primarul despre viitorul incert al proiectului propus de grupul PNL, unul dintre liberali l-a forţat să-şi prezinte versiunea în public: mai face sau nu mai face terenul şi de ce nu-l face, întrucât acesta este scenariul care se conturează tot mai pregnant pentru toată lumea. „Suntem în luna a unsprezecea şi mă gândesc să avem în vedere acest fapt, mai ales că am discutat de atâta timp, pentru a nu pierde şi anul acesta oportunitatea, pe care tot noi am putea-o crea în favoarea acestui demers. Ştiu că mi-aţi spus, înainte de şedinţă, că aţi auzit că există un proiect de hotărâre la nivel naţional, ca toate cluburile sportive departamentale sau care ţin de Ministerul Sportului să treacă în subordinea primăriilor. În eventualitatea în care acest lucru nu se va materializa, ce facem? Îi trecem din nou pentru la anul?”, l-a presat public Cristi Creţu pe Liviu Ţâroiu să spună, de faţă cu toată lumea, ce-i spusese lui între patru ochi.

„Pentru a face un SF, trebuie să localizăm un teren.”, a recunoscut şeful Executivului că nu mai are unde face terenul de sport, întrucât locul a fost sacrificat pentru blocul nevoiaşilor. Şi mai este un motiv pentru care nu vrea să prăpădească banii comunităţii. Dacă ministerul obligă Primăria Câmpulung să preia Clubul Sportiv, cu toate dotările şi personalul, unul dintre cele două terenuri poate căpăta destinaţia cerută de liberali. „Noi, ca unităţi administrative, am primit solicitarea din partea Ministerului Sportului să spunem dacă suntem de acord cu preluarea bazelor sportive la nivel de cluburi din zonele respective. Cele mai multe municipii, mai ales cele reşedinţă de judeţ, şi-au dat acordul. Am semnat şi eu un acord, cu condiţia să mi se spună cum ni se transferă cheltuielile de salarii pentru tot personalul cluburilor sportive, antrenori, sportivi, deplasări, competiţii. Am primit un răspuns că vor fi alocaţi banii de la bugetul de stat. Am discutat cu parlamentarii noştri privind această situaţie şi am verificat: este un proiect al Guvernului pentru cedarea acestor cluburi către UAT-uri. Pentru asta am tărăgănat puţin discuţia, căci, aşa cum am discutat şi cu dumneavoastră, ar fi foarte bine ca terenul pe care îl preluăm de la Clubul Sportiv să-l facem sintetic şi să-l menţinem pe cel Municipal ca teren cu iarbă. Atunci, suntem într-o mică aşteptare. Dacă voi şti sigur că acest proiect de hotărâre al Guvernului va ieşi, nu mai facem alt SF.”, este argumentaţia primarului, care sună pertinent.

Magda BĂNCESCU

The most visited gambling websites in The UK