Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Curând, se încheie lucrările de canalizare pe ultimele străzi din Lereşti lipsite de reţea. Rămâne necanalizată Pojorâta

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2328_23-leresti.jpg„Suntem pregătiţi, am luat nisip, am luat sare.”, îi asigură pe lereşteni primarul Marian Toader că nu rămân înzăpeziţi în caz că vremea întoarce foaia dintr-odată. El nu se gândeşte la iarnă, pe care şi-ar dori-o cât mai la distanţă de Muscel şi de acum înainte, fiindcă are în lucru reţeaua de canalizare în zonele din satul Voineşti lipsite de această utilitate. „Am luat prima tranşă de la minister şi am fost joi (n.r. 11 octombrie 2018) la Bucureşti şi am depus solicitare pentru a doua tranşă.”, a afirmat primarul, care se apropie de sfârşitul investiţiei prin care aproape întreaga localitate beneficiază de reţea de canalizare. Spunem „aproape”, deoarece a rămas fără acest sistem satul Pojorâta. Acolo, este o problemă, deoarece, pe bună dreptate, Consiliul Judeţean nu permite spargerea drumului reparat nu cu bani puţini. Şi atunci săpăturile trebuie executate pe margine, stânga-dreapta, dar nici aşa lucrările nu vor merge şnur, după cum anticipează şeful Executivului, deoarece unii s-au întins cu proprietăţile până în drum. Trebuie să-şi retragă gardurile un metru, ca să poată fi executate căminele canalizării, este provocarea ce-l aşteaptă pe Marian Toader. Şi este nevoie de reţea la Pojorâta, fiindcă la aşa case, aşa băi. Care poluează al naibii de tare deversând în râu. Primarul s-a declarat încântat de vilele care au luat locul bordeielor acoperite cu celofan, vile ridicate cu autorizaţii de construire eliberate de Primărie. „Ai noştri, 60-70% sunt proprietari.”, a adăugat acesta, care, spre deosebire de omologii din Muscel albiţi de minoritari, stă liniştit, fiindcă ai lui măcar sunt cuminţi. În caz că n-aţi mai avut drum spre Voina de curând, s-ar putea să vă închinaţi la vederea avuţiilor rudarilor, făcute „spetindu-se” fiecare cum a putut şi pe unde a putut. Avuţii care au făcut din cătunul Pojorâta un sat în regulă. De la un amărât de bordei apărut la marginea localităţii, în anii ’20-’30.

„De ce nu se opreşte circulaţia sau măcar de ce nu suntem avertizaţi că de la Biserica din Răceni nu se poate înainta?”

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2328_23-leresti2.jpgŞantierul din Voineşti a stârnit şi nemulţumiri în rândul unor localnici, după cum o arată sesizarea pe care am primit-o duminică, pe e-mail-ul redacţiei, din partea unei cetăţene. „Nu ştiu cât de mare interes prezintă ceea ce vă voi scrie, dar e un lucru care mă deranjează foarte tare, în ultimul timp, aici, în satul Voineşti. De mai bine de o lună, au început lucrările pentru canalizare pe strada Răceni, din satul Voineşti, comuna Lereşti (din câte am înţeles, din banii Primăriei, fără alte fonduri europene, lucru ce face ca lucrările să se mişte foarte încet). În urmă cu două săptămâni, a trebuit să trec cu maşina, pentru a culege merele bunicii, şi am constatat că nu se poate trece, deoarece strada este tăiată pe mijloc. Bun... se lucrează, dar de ce nu se opreşte circulaţia sau măcar de ce nu suntem avertizaţi că de la Biserica din Răceni nu se poate înainta, iar cei care au apucat acel drum pot ocoli pe uliţa Simăn? Dar, nu! Trebuie să ajungi în dreptul lucrărilor şi să constaţi că trebuie să întorci pe loc (nu ştiu cum se descurcă o maşină mai mare, pentru că strada e foarte strâmtă). Deoarece eram foarte indignată că a trebuit să ocolesc cu merele de câteva ori pe zi, realizând kilometri în plus, pe benzina mea, am relatat acest lucru pe grupul comunei Lereşti, dar nimeni nu a comentat, le e frică, probabil!

Astăzi (n.r. 21 octombrie 2018), după două săptămâni, lucrările au înaintat vreo 500 de metri sub aceleaşi condiţii: strada tăiată, ajungi în dreptul ei şi trebuie să întorci. Mai rău e şi de cei care vin dinspre Valea Mare, care, neştiind, ajung până acolo şi se întorc vreo patru kilometri, pentru a ocoli pe strada Roman...”, ne scrie cititoarea, supărată din cauza lipsei informării.        

 

The most visited gambling websites in The UK