Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Dacă CJ nu-l ajută pe Pădureanu cu 2,5 miliarde de lei vechi, nu se poate asfalta drumul din satul Malu

  • Written by Claudiu VIȘAN
  • Hits: 533

 

Un singur punct, constând într-o rectificare a bugetului local, a cuprins ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Godeni de la sfârşitul lunii septembrie. Modificarea cheltuielilor pe final de an a generat câteva nedumeriri în plenul Legislativului localităţii, nedumeriri legate de destinaţia banilor propuşi a susţine câteva nevoi ale administraţiei publice locale. 

De pildă, liberalul Ion Aldea a vrut să ştie la ce serveşte suma de 26.500 lei, cuprinsă în rectificarea propusă aleşilor pentru a o aproba. Potrivit explicaţiilor primarului Ion Pădureanu, banii vor fi folosiţi pentru achiziţionarea unei lame, necesară în operaţiunea de deszăpezire, pentru zidul de sprijin din satul Malu, pentru plata dirigintelui de şantier, dar şi pentru alte probleme care vor interveni pe parcurs. Ceva s-a păstrat şi pentru „susţinerea cultelor”, care vor fi protejate prin cumpărarea de camere video.

Aldea şi-a manifestat o curiozitate legată de comunitatea pe care o reprezintă în Consiliul Local şi anume dacă sunt prevăzute fonduri pentru asfaltarea uliţelor din satul Malu. Investiţia beneficiază de o susţinere financiară în valoare de un miliard de lei vechi, prevăzută la începutul anului, când s-a constituit bugetul local. În urmă cu o lună, când s-a ţinut şedinţa, primarul Pădureanu spunea că aşteaptă de la Consiliul Judeţean alte 2,5 miliarde de lei vechi, pentru a putea începe lucrarea. „Trebuie făcut ceva cu drumul de la Malu, e foarte bine că s-a pus piatră, dar o să se macine şi o să fie necesar să se repare mereu. Este o prioritate şi repararea acestui drum.”, a precizat consilierul Ion Aldea, care a pledat pentru reabilitarea măcar a unui tronson de 700 de metri. „O să insist la Consiliul Judeţean pentru alocarea banilor necesari.”, i s-a răspuns din partea şefului Executivului.

Dacă tot se discuta despre investiţiile din comună, au existat câteva întrebări legate de două lucrări finanţate de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice: stadiul lucrării de alimentare cu apă în satul Godeni şi debutul intervenţiilor de asfaltare a drumului Olteanu. În privinţa celei dintâi, la data discuţiilor, primarul spunea că aşteaptă tubulatura pentru puţ şi rezervoare, cât despre cea de-a doua, erau pregătite documentele, pentru a fi înaintate forurilor solicitante: situaţia de lucrări, la Inspectoratul de Stat în Construcţii, iar factura, la Ministerul Dezvoltării Regionale. 

În afara lucrărilor de infrastructură, finanţate fie din resursele locale, fie din banii guvernamentali, s-au lansat şi alte idei de achiziţii. Că tot se dezbătea o rectificare de buget! Bunăoară, consilierul Constantin Dorcioman a atras atenţia că oficialii Agenţiei Judeţene de Fotbal au solicitat împrejmuirea tribunei, ca să nu se mai pătrundă prin terenul de fotbal. Plus că trebuie reparat gardul şi cumpărate echipamente pentru fotbalişti. Şi scaune pentru Căminele Culturale, a adăugat Bogdan Sandu. Dacă pentru dotările propuse de cei doi sunt prevăzuţi bani în bugetul local, pentru sprijinirea culturii şi sportului, în schimb, tribuna nu poate fi modificată în sensul dorit de A.J.F. 

The most visited gambling websites in The UK