Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Statuia din Piaţa Primăriei a ajuns pe patinoarul din „Kretzulescu”

  • Written by Isabela FILIP
  • Hits: 775

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2321_12-statuie.jpg

Controversata statuie a lui Icar, care a stat zeci de ani în mijlocul Pieţei Primăriei, din 1982, până zilele trecute, a fost mutată, la începutul săptămânii, pe patinoarul din Parcul „Kretzulescu”. „Statuia din Piaţa Primăriei am dus-o provizoriu pe patinoarul din „Krezulescu”, până îi stabilesc locaţia. Trebuie să-i facem postament…, dar trebuia să eliberez terenul, ca să înceapă să facă instalaţiile pentru viitoarea fântână arteziană şi tot ce mai trebuie pe acolo.”, ne-a spus primarul Liviu Ţâroiu. Pe locul fostei fântâni arteziene, care n-a funcţionat niciodată, va apărea alta, iar în jur vor fi reamenajate spaţiile verzi, jardinierele, vor fi montate bănci şi va fi schimbat iluminatul public.

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2321_12-statuie2.jpg

Până se găsesc pietrari, se lucrează la esplanada de la CEC

După ce pietrarii, care aveau contract cu firmele Ratelen Construct şi Group Concif, cele care reamenajează Piaţa Primăriei, au plecat, placarea cu piatră naturală a trotuarului care coboară de la Policlinică spre Big a rămas nefinalizat. Până la găsirea altor meseriaşi, continuă lucrările cu realizarea esplanadei, care ţine de la Big până la Poliţie. „A fost o promisiune că vin nişte pietrari de lunea aceasta (n.r. 24 septembrie), acum s-a amânat pentru lunea următoare (n.r. 1 octombrie). Dar se munceşte la celelalte lucrări, la zidul de sprijin al esplanadei de la CEC, mai puţin la pus piatra. Au scos şi o parte din pavele, o alta am scos-o noi, plăcile le-am dus în şantier, că poate folosim din ele şi prin altă parte. Eu m-am interesat, am vorbit cu mai mulţi administratori de firme de construcţii din oraş, dar n-au pietrari. Am căutat şi prin Olt, aştept să primesc un răspuns, căci au lucrări în derulare, nu le pot anula, ca să vină la noi.”, ne-a mai spus edilul. 

The most visited gambling websites in The UK