Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Ţâroiu a anunţat că-l obligă pe Cioacă să îmbrace cu o folie de protecţie spatele Casei de Cultură

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 858

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2320_spate-casa-de-cultura.jpgPotrivit lui Liviu Ţâroiu, nu s-a încheiat litigiul cu Ministerul Culturii şi Institutul Naţional al Patrimoniului, aşadar, situaţia predării-preluării Casei de Cultură „Tudor Muşatescu” nu s-a limpezit nici în 2018. La începutul anului viitor se fac 16 ani de când Palatul Culturii nu mai este, faptic, al Câmpulungului, intrând în cel mai păgubos şantier în care s-a aflat un monument istoric local, soldat cu urmări catastrofale. „O să fac o propunere - sper, la şedinţa din această lună - să-mi dea Consiliul aprobarea să demarăm procedura de a cumpăra şi partea cealaltă (n.r. parterul deţinut de Tiparg), ca să întregim clădirea.” Cea mai nouă informaţie legată de preţ dă o scădere a valorii cerute de omul de afaceri Marcel Proca, de la 400.000 de euro, la 300.000 de euro, aproape 14 miliarde de lei vechi, pentru o aripă a imobilului. „Sunt mai multe variante, pentru că el are un contract cu BCR, să preluăm noi contractul sau să negociem cu el ca să cumpărăm. Vedem ce soluţie îmi acceptă Consiliul. Dar ar fi bine s-o preluăm şi, atunci, am depune un proiect de finanţare a monumentelor istorice.”, a mai spus Ţâroiu, potrivit căruia Primăria nu plăteşte paza edificiului abandonat de constructor în primăvara anului 2010. „Am plătit destul.”, a încheiat acesta. 

Pentru spatele clădirii, unde, în urmă cu o săptămână, au rulat producţii cinematografice pe ecranul montat în parcarea de pe locul fostului teatru de vară, primarul a înnoit intenţiile rămase la stadiul declarativ, de a masca faţada prăpădită cu o folie, până la reluarea, nu se ştie în ce deceniu, a operaţiunilor de renovare. „Eu le-am propus mai înainte de asta (n.r. de evenimentul organizat de Fundaţia „Pro Patrimonio” în parcare) să cumpere o pânză, am crezut că au ei bani, ca să cumpere o pânză, cu care să îmbrace tot spatele clădirii. Dar o să-i dăm bani lui Cioacă şi o să-i cer să-şi pună o pânză.”, a precizat şeful Executivului. 

The most visited gambling websites in The UK