Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Ţâroiu l-a certat pe patronul Bănăţeanu pentru halul execrabil în care oamenii săi se mişcă pe şantierul parcului din Vişoi

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2320_parcuri-taroiu.jpgRitmul de lucru bătrânicios al ADP-ului, ca pretext de transferare a directorului Liviu Popescu la Primărie, ca urmare a unui pseudo-concurs cu câştigător cunoscut, a fost dublat de criticile la adresa unui privat care moşmondeşte de câteva luni în Vişoi, la construcţia unui parc de joacă, în vecinătatea bisericii de lemn. Muştruluiala publică a lui Liviu Ţâroiu la adresa constructorului o fi având legătură cu apartenenţa politică a patronului Nicuşor Bănăţeanu, liberal în convingeri, dar nici acesta nu depune mari eforturi pentru a le arăta câmpulungenilor că primarul n-are dreptate. Marţea trecută, după conferinţa de presă a şefului Executivului, am mers pe şantierul dintre blocuri, pentru a verifica dacă sunt întemeiate reproşurile acestuia. Nu numai că Ţâroiu n-a minţit în privinţa stadiului nepermis de înapoiat în care se află o lucrare de al cărei rezultat copiii cartierului trebuiau să beneficieze în această vară, dar n-a fost suficient de dur în caracterizarea activităţii de pe şantierul încremenit. Cel puţin, până la data conferinţei de presă, 18 septembrie 2018. După ce că primarul a întârziat cu câţiva ani un proiect conceput înainte de instalarea interimatului format din Ţâroiu-David la conducerea Câmpulungului, acum îl întârzie un executant ai cărui oameni se fac că muncesc, spre supărarea părinţilor, ai căror copii ţopăie pe străzile circulate de maşini.

Din cinci muncitori, trei lucrau, doi vorbeau la telefon

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2320_parcuri2.jpg

Marţi, la ora prânzului, când am ajuns, direct de la conferinţa de presă a lui Ţâroiu, în zona aşa-zis de lucru, nu lucra nimeni pe terenul scormonit, în privinţa căruia avem îndoieli că va căpăta aspectul final până la sfârşitul anului. Şi să fie cald şi frumos până la Crăciun, la halul în care „avansează” cei patru muncitori pe care i-am găsit retraşi într-un colţ, la umbră - o fi fost pauza de masă -, nicio şansă să asistăm la inaugurarea lui în 2018. Liviu Ţâroiu dădea ca termen de finalizare 15 octombrie, dar, în mod cert, n-a vizionat „baletul” în şlapi, cu telefonul lipit de ureche, care a luat locul lucrărilor de construcţie a parcului. Nici n-am coborât bine din maşină, că lumea de la balcoane a început să strige să-i fotografiem cum stau degeaba pe nefericiţii trimişi să onoreze contractul cu Primăria al firmelor asociate N&G Agricola Ind Invest SRL şi DFS Center Grup SRL. Număraţi, patru inşi, atât cuprindea echipa de lucru, care, la vederea musafirilor nepoftiţi, şi-au urnit şezuturile trântite pe iarba verde şi au pus în mişcare unicul utilaj care umplea cu pământ alveolele în care, probabil, va fi plantată flora ornamentală. Şoferul utilajului, cu ţigara în gură, asigura singura mişcare de pe frontul de lucru, asistat de trei colegi, dintre care unul, după ţinută şi atitudinea de total sictir, lăsa impresia că e pe litoral. Târşâind leneş nişte papuci lejeri, de plajă, prin ţărâna şantierului, insul nu s-a sinchisit să mimeze munca nici pozat şi expus astfel în faţa patronului şi a primarului, care a comandat lucrarea făcută în dorul lelii. 

Altul sorbea cu nesaţ postările pe ecranul telefonului, în timp ce un al treilea se prăpădea de râs, cu coatele proptite în coada lopeţii, doborât de un chef nebun de muncă. Şi-a făcut apariţia şi al cincilea muncitor, al cărui zel a impus alt ritm cât a durat şedinţa foto. Însă, din cei cinci, doar trei prestau, ceilalţi doi continuându-şi nestingheriţi de prezenţa presei convorbirile telefonice. Păcat că primarul n-a vizionat demonstraţia de dispreţ deplin a angajaţilor lui Nicuşor Bănăţeanu, ca să vină ceva mai inspirat la adresa firmei liberalului, aflată într-un parteneriat cu un abonat al Primăriei în materia locurilor de joacă, apropiat şi lui Andrei, apropiat şi lui Ţâroiu. DFS Center Grup SRL, din Piteşti, care n-a ratat niciun contract de amenajare ori de reparare a unui loc de joacă din Câmpulung. 

Ne oprim aici cu descrierea unei zone dezolante, cu unelte de lucru împrăştiate peste tot - cel puţin, aşa se prezenta săptămâna trecută, înainte să deschidă gura primarul şi să se plângă -, unde a fost dislocat insuficient personal, pentru a se încadra în ultimatumul dat: 15 octombrie. Până pe 15 octombrie, bănuim că 2018, mai sunt trei săptămâni, şi numai David Copperfield poate transforma pârloaga din prezent în investiţie cu panglică inaugurală, gata de tăiere. „Ne mişcăm destul de greu. Nu ştiu ce se întâmplă, dar o să discutăm, căci ceva li se întâmplă tuturor societăţilor cu forţa de muncă. De aceea, ne mişcăm foarte, foarte, foarte greu. Trebuia să fie gata de două luni şi am produs doar disconfortul de a lua locul de joacă şi a nu mai pune nimic în loc. Sperăm să-l finalizăm cel târziu până în 15 octombrie (n.r. nu se ştie anul).”, l-a bombănit Liviu Ţâroiu pe liberalul care nu-l ajută deloc să-şi îmbogăţească lista de realizări pe 2018. 

Am urmărit stadiul lucrărilor şi ieri, 24 septembrie, neschimbat faţă de acum o săptămână. La ora 9.30, meşterea la nişte borduri un singur muncitor, iar în jur erau înşirate aceleaşi ustensile de lucru.

„O s-o iau de gât pe doamna directoare”

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2320_parcuri3.jpg

După patronul căruia Ţâroiu i-a făcut un bine nepronunţându-i numele, a urmat la smotoceală directoarea Căminului cu program prelungit de lângă Policlinică, Florentina Roşca, în a cărei subordine funcţionează Grădiniţa Grui. Locul de joacă din acest cartier nu numai că arată rău, dar este şi periculos pentru micii destinatari. „Am primit o semnalare de la un cetăţean şi am trimis acolo să-l refacă. Dar o s-o iau de gât pe doamna directoare, la figurat, nu la propriu. Este al grădiniţei. Că se mai joacă şi alţi copii după amiaza… dar este pentru copiii de la grădiniţă. Putea fi refăcut în această vară, dar dacă nu-mi semnalează! Dacă îi trebuie bani sau dacă trebuie să i-l repar!”, a comentat acesta atitudinea pasivă a managerului din învăţământul preşcolar. 

Fiind la acest subiect, n-a omis nici celelalte parcuri din municipiu, în care se produc schimbări. „Am făcut două locuri de joacă cu covor elastic, în Grui şi Vişoi, pe bază de tartan. Vrem şi vom face sigur Grădina Publică, tot în această toamnă, printr-o sponsorizare a Holcim. Suntem în curs de semnare a contractului de sponsorizare de aproximativ 16.000 de euro, pentru turnarea acestor covoare elastice.”, a declarat Liviu Ţâroiu. Săptămâna trecută, parcul din Grui a fost închis, căci trebuia să se întărească primul strat turnat. 

La sfârşitul săptămânii trecute, asfaltul elastic a fost gata să primească prichindeii din Grui, care s-au distrat, dar nu în aparatele clasice, pe care le ştiau, ci în cele ale noului bâlci instalat în vecinătate. După toaletă şi în locul fostei centrale termice, au fost amplasate două saltele elastice, un tobogan gonflabil, un carusel cu „căluşei” şi altul cu „lanţuri”, doi saci de box şi un stand unde arunci cu mingea în nişte cutii goale de conserve şi, în funcţie de câte dobori, primeşti un cadou. O frumuseţe!

 

The most visited gambling websites in The UK