Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Consilier nou la Schitu Goleşti. Al treilea care înlocuieşte un coleg demisionar

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 513

Cei mai nestatornici aleşi sunt de la Partidul Ecologist Român  

    

De la sfârşitul lunii august, aleşii locali de la Schitu Goleşti au un coleg nou. La o lună distanţă de hotărârea de Consiliu din 31 iulie 2018, privind încetarea, prin demisie, a mandatului de consilier local al ecologistului Marius Marian Radu, înlocuitorul său a depus jurământul în faţa Legislativului localităţii. Înainte de a fi declarat oficial vacant locul la masa celor 15, conducerea Partidului Ecologist Român a trimis o adresă datată 24 iulie 2018, prin care a solicitat validarea mandatului lui Liviu Ionuţ Neagoe, electrician de meserie, liber profesionist la data alegerilor locale din 5 iunie 2016. În urmă cu doi ani, aflat pe locul cinci pe lista de candidaţi, acesta i-a avut înaintea lui pe Grigoriţă Maurel Boghez, tehnician silvic, Cristian Şipoteanu, inginer de mediu, tot silvicultor ca celălalt, Sorinel Istrate, mecanic auto, şef de secţie, şi Marian Marius Radu, inginer în construcţii, director de producţie. Au prins locuri în Consiliu Boghez, Şipoteanu şi Istrate, ultimul fiind candidatul PUR la funcţia de primar la Schitu Goleşti.

Liviu Ionuţ Neagoe, validat în funcţia de ales la şedinţa ordinară din 28 august 2018, a intrat în Consiliul Local ca urmare a demisiei lui Marian Marius Radu. Accederea acestuia din urmă în Legislativul localităţii se produsese tot ca efect al renunţării la funcţie a unui coleg. Este vorba despre Sorinel Istrate, omul nr.1 al partidului, care şi-a măsurat puterile cu fostul secretar al Primăriei Schitu Goleşti, Vasile Tudorel Miriţă. Pe 25 iulie 2017, locul de consilier local al lui Istrate a fost declarat vacant, fiind ocupat, o lună mai târziu, la întrunirea din 29 august 2017, de Marian Marius Radu. Cu o lună înainte să împlinească un an de mandat, Radu a repetat gestul tovarăşului de partid, eliberând locul în Consiliu pentru Neagoe, despre care rămâne să mai povestim dacă-l prinde sau nu anul în administraţia publică locală. 

Reprezentantul Partidului Ecologist Român a umplut şi golul lăsat de camaradul demisionar în Comisia de specialitate nr.3 pentru activităţi social-culturale, culte, învăţământ, sănătate, familie, muncă şi protecţie socială, protecţie a tinerilor, tineret, sport, alături de Liviu Florian Cioacă, Marciel Palaghiu, Costel Ionel Copăescu şi Ion Tudor.

„Robinetul” demisiilor s-a deschis prin plecarea PSD-istului Ion Solomon, a cărui decizie a fost cu adevărat una surprinzătoare, fiind alesul căruia îi aparţinea cea mai pronunţată opoziţie. Fost pretendent la funcţia de primar al comunei, Somolon s-a retras din Consiliu după zece luni de mandat, demisionând la sfârşitul lunii martie 2017. Pe 25 aprilie 2017, s-au derulat formalităţile privitoare la disponibilizarea locului în tabăra PSD, iar, luna următoare, pe 30 mai 2017, a revenit la masa Legislativului Bogdan Florinel Dorobanţu, înscris pe lista de supleanţi a partidului pentru funcţia de consilier local. Dorobanţu a completat şi Comisia de specialitate privind activităţi economico-financiare, administrarea domeniului public şi privat comunal, amenajarea teritoriului şi urbanism, din care făcea parte alesul demisionar, alături de Cristian Şipoteanu, Florian Pătraşcu, Iulian Duţă şi Nicolae Dorinel Oprescu. „E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK