Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Curajosul Ţâroiu îşi testează adrenalina colindând hrubele Primăriei care stau să cadă

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 423

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2316_Clipboard02.jpgConstatând diferenţe între situaţia din teren şi cea din evidenţele Primăriei, privitoare la o clădire centrală, Executivul lui Liviu Ţâroiu a solicitat Consiliului Local să îndrepte eroarea. Adică să aprobe modificarea unei hotărâri locale, din august 1995, referitoare la constituirea domeniului public şi privat al municipiului, corectând informaţiile despre casa şi terenul din Negru Vodă, nr.214, poziţionate lângă sediul firmei Service Cold. Proprietatea aflată la intersecţia arterei principale a Câmpulungului cu străduţa care duce către târgul de fructe şi legume va fi supusă formalităţilor de întocmire a cadastrului, după cum a anunţat primarul, la întrunirea legiuitorilor locali de la sfârşitul lunii august. Şi anume că municipalitatea a început procedura de cadastrare a imobilelor sale, în vederea includerii lor în viitoare proiecte de reparaţii. În cazul imobilului despre care relatăm, autorităţile nu sunt convinse 100% că structura de rezistenţă a construcţiei permite reparaţiile necesare asigurării unor spaţii de locuit chiriaşilor Primăriei. Dar vor contracta un proiectant pentru a le edifica dacă merită sau nu investiţia.

Primăria este mai avută decât se ştia. Casa şi terenul de lângă firma Service Cold sunt mult mai mari în teren decât în evidenţe  

„Am trecut la întocmirea cadastrului pentru toate proprietăţile municipiului Câmpulung., a anunţat Liviu Ţâroiu la întrunirea oficială a aleşilor municipali din 30 august 2018. Pentru cele pe care le ştim. Constatăm că au fost diferenţe faţă de ceea ce a fost înscris acolo (n.r. în anexele Hotărârii Consiliului Local nr.29 din 31 august 1995) şi trebuie să le actualizăm. Nu pot să vin cu toate… am vorbit şi data trecută (n.r. când s-a produs actualizarea solicitată de Spitalul Municipal) de ce nu vin cu toate. Pe parcurs ce le constat, vin cu ele. Şi acum am constatat o diferenţă de suprafeţe şi la teren, şi la clădiri.”, a explicat şeful Executivului apariţia acestei noi hotărâri pe ordinea de zi. 

Argumentaţia primarului Ţâroiu n-a privit, însă, situaţiile în care imobilele au fost omise complet din inventarul bunurilor publice, cum a fost cazul fostului poligon auto, din vecinătatea Matriţelor, a cărui lipsă a fost descoperită datorită cererii patronului unei şcoli de şoferi de a concesiona cei 2.000 de metri pătraţi. Revenind la clădirea situată peste drum de sediul Distrigaz, suprafaţa terenului din categoria „curţi construcţii”, rezultată din măsurătorile cadastrale, este de 347 de metri pătraţi, incluzând şi terenul de sub clădire, iar cea a casei, de 250 de metri pătraţi. Suprafeţe mult mai mari decât cele cuprinse în norma aprobată în timpul mandatului de primar al lui Sorin Buta, în care atât construcţia la sol, cât şi pământul aferent măsurau 184,20 metri pătraţi. 

Recentele măsurători, întreprinse pe 26 iulie 2018, au scos la iveală greşeala, care i-a împins pe angajaţii Primăriei la verificări, intuind că sunt nule şansele de a găsi în teren o suprafaţă identică, până la virgulă, a curţii cu cea a casei. Aşa a reieşit că pământul este cu aproape 163 de metri pătraţi mai mare decât se ştia, iar casa, cu 66 de metri pătraţi.  

Deşi intenţiile declarate ale primarului Liviu Ţâroiu sunt însoţite de o nuanţă de scepticism în privinţa şanselor de salvare a clădirii, ea a fost trecută pe lista imobilelor publice şi private, incluse în „Programul multianual privind creşterea calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor din Câmpulung, prin reabilitarea anvelopei acestora (faţade şi acoperişuri)”. Pentru susţinerea acestor planuri, prin care edilii intenţionează să îmbunătăţească imaginea centrului, s-au prevăzut în bugetul local aproximativ 400.000 de lei. Dar ca să-şi pună proiectele în aplicare, Executivul are nevoie de întocmirea documentelor cadastrale, în vederea intabulării la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. 

Această procedură de intabulare a dreptului de proprietate privată al municipiului trebuie să o parcurgă locuinţa din strada Negru Vodă, nr.214, sens în care s-a solicitat votul Consiliului Local, mai cu seamă că s-au constatat diferenţele despre care relatăm. Întrebat, în plenul şedinţei din 30 august 2018, dacă mai poate fi reabilitată casa aflată într-o stare de distrugere care pe mulţi i-ar ţine la distanţă, Liviu Ţâroiu a precizat că aceasta va fi o temă de lucru pentru proiectantul la ale cărui servicii va apela. „O să pun un proiectant să vadă dacă poate fi reabilitată. Este nefolosită la această oră. Parterul este încă locuit, căci etajul este dezastru. Eu am fost în ea. Dar o să fac un proiect de reabilitare, nu de demolare. Ţi-e şi frică să urci, dar mă rog. Eu sunt mai curajos şi am urcat.”, a afirmat primarul Ţâroiu, mare amator de senzaţii tari generate de hrubele municipale. 

 

The most visited gambling websites in The UK