Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primarul Marian Toader este îngrozit de gunoiul lereştenilor

b_400_250_16777215_10_images_2308_gunoi-leresti.jpgDupă prima jumătate a anului, în care Primăria Lereşti de-abia a atins jumătate din procentul impus de deşeuri colectate selectiv, primarul Marian Toader era din ce în ce mai dezamăgit de o parte a localnicilor cărora a ajuns să le cosească şi la poartă! Darămite să le ceară să sorteze gunoiul, ca să scape administraţia publică locală de sancţiunile care se plătesc tot din banii lereştenilor, cu care s-ar putea realiza ceva pentru comună. Conform unei mărturisiri recente a şefului Executivului de la Lereşti, două lucruri îi repugnă: sesizările şi reclamaţiile şi nerespectarea obligaţiilor privitoare la debarasarea de gunoiul menajer pe „căprării”. Asta pentru a scuti cea mai importantă instituţie a comunei de penalităţi pentru neîndeplinirea target-ului de 35% gunoi colectat selectiv. „Văd ce se bagă în tomberoane, ne spunea decepţionat primarul Toader. Pe şase luni avem 650 de tone de gunoi colectat din Lereşti. Suntem campioni pe judeţ. Şi selectat avem 12 tone. Nici 20%! Şi anul acesta trebuie să avem 35%! O să ne vină penalităţi. Vrem să trecem la colectarea individuală, din poartă în poartă. Acum, de bine, de rău, se bagă în tomberoane, dar o să-l găsim pe gârlă, prin canale, o să găsim saci aruncaţi pe marginea drumului.”, a anticipat acesta proporţiile dezastrului de care sunt capabili unii dintre consăteni, care vor încerca să micşoreze cantităţile predate operatorului de salubritate prin aruncarea resturilor pe domeniul public al localităţii. 

O parte din vină pentru atitudinea refractară a populaţiei o are însăşi autoritatea locală, care evită să aplice amenzi, deşi autorii unora dintre faptele reprobabile au fost surprinşi cu ajutorul sistemului de monitorizare video al comunei. „Am mers pe avertismente, pe educaţie, pe simţul civic şi bunul simţ. Dar…”, a lăsat acesta să se înţeleagă ineficienţa metodei, prea blânde ca să dea rezultate, care se va traduce în sancţiuni aplicate Primăriei. 

The most visited gambling websites in The UK