Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Căminele Culturale din Nămăeşti şi Bilceşti, renovate în totalitate

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 863

b_400_250_16777215_10_images_2308_camine.jpgLocuitorii satelor Nămăeşti şi Bilceşti, din Valea Mare Pravăţ, vor avea în curând Cămine Culturale, modernizate la standarde europene. Lucrările de reabilitare ale clădirilor sunt aproape de finalizare. 

Ion Boncoi: „Alţii nu au acasă aşa!”

b_400_250_16777215_10_images_2308_camine2.jpgClădirea în care va funcţiona de anul acesta Căminul Cultural Nămăeşti a necesitat reparaţii capitale, dat fiind faptul că este o clădire veche, care a avut cu totul alte destinaţii până să intre în patrimoniul Primăriei Valea Mare Pravăţ. Numai anul acesta au fost alocaţi din bugetul local 135.000 de lei, pentru modernizarea edificiului situat la urcarea spre chiliile de la Mănăstirea Nămăeşti. Clădirea are faţadă şi acoperiş noi, iar interiorul a fost recompartimentat. A fost organizată o bucătărie, dotată modern, rămânând ca edilii să mai aducă mobilierul. În exterior, a fost creată o cale de acces spre parcarea de lângă clădire, dar şi spre toaleta publică din spatele Căminului Cultural.

„Avem parcare ca lumea! Cum era şi cum e acum?! Am făcut ditamai bucătăria! Erau nişte uşi de tablă… le-am desfiinţat să facem totul în condiţii. Alţii nu au acasă aşa! Construcţia e de prin 1965-1970. A avut o sumă de destinaţii: magazin sătesc, cârciumă. Am cumpărat-o noi, am modificat-o, am înnădit-o, unde era magazinul universal. Am mai înălţat ferestrele, că erau urâte. Am schimbat iluminatul. Mai avem să luăm mobilier, mese, scaune, să facem ca lumea. O să aducem şi veselă, tacâmuri. Eu mă bucur de ceea ce fac şi îmi place să fac. Pe afară s-a pus mozaic, că are aderenţă. O să vină montată şi o balustradă. În spate, am făcut locuri de parcare. Era înainte o mizerie… Mai avem să deschidem toaletele, să găsim un om care să aibă grijă de ele, să ia bani, să taxeze. Nu vreau profit la Primărie, doar să se achite lumina şi apa. Am vorbit cu familia Bălăşoiu, care are chioşcul aici, să facem un contract de prestări servicii şi să vedem cum o rezolvăm. A costat cam un miliard o sută, două, cam aşa. Amenajează cei de la firma lui Marius, care a fost la Cotescu, dar lucrează foarte bine, suntem mulţumiţi, a făcut la lucrări în prostie în Valea Mare.”, ne-a descris primarul Ion Boncoi investiţia de la Nămăeşti.

Imediat cum a fost montat, parchetul din Căminul Cultural Bilceşti s-a umflat

b_400_250_16777215_10_images_2308_camine3.jpgŞi Căminul Cultural din satul Bilceşti arată la fel de modern precum cel de la Nămăeşti. Numai că, aici, parchetul din lemn masiv, nou bătut, s-a umflat. La momentul când am fost la Bilceşti, pardoseala era vălurită, lamelele de parchet fiind ridicate ca nişte dune. Primarul ne-a asigurat că lucrarea este în garanţie, iar firma care s-a ocupat de amenajarea Căminului Cultural va remedia defecţiunea, căreia nu i s-a găsit o cauză. 

„Avem în proiect şi amenajarea curţii. Acum am făcut canalizarea şi am băgat bazinul, fosa septică, de 8.500 litri. La anul, vreau să pun umbrele la intrări, să fie protejate scările. Am deschis ferestrele, pentru că se flambează parchetul, podeaua. Nu ştiu ce are, s-a făcut valuri. Probabil, din cauza lipsei aerisirii. E turnată şapă betonată, carton asfaltat, righeli şi apoi parchetul, din lemn masiv de fag. Unde s-a ridicat, îl scoate şi pune planbandă. Oricum, s-a mai tras de când e aerisită încăperea, nu putem lăsa deschis, nesupravegheat, pentru că e aparatura, microfoanele, staţia audio. E luat şi mobilierul, numai bucătăria trebuie dotată. Am făcut încălzire centrală pe curent, să nu avem probleme cu lemnele. Şi aici (arătând către un tabloul electric), am făcut adresă, tot, am plătit 100 de milioane pentru alimentarea cu 380V şi, cică, durează un an… Bă, ştiu că ţi-am dat banii, fă-mi lucrarea repede, nu mai sta. Eu, când mă apuc de o lucrare, vreau să o finalizez. Nu stau să încep şi una, şi alta, să nu termin nimic. Una şi bună. Să vină alţii mai buni ca mine să facă ce am făcut eu.”, ne-a declarat edilul Boncoi.

Primarul s-a lăudat că este în grafic cu lucrările promise în campania electorală din 2016, dând asigurări că va candida şi la următoarele alegeri, în 2020. Cel mai rău îi pare lui Boncoi că îmbătrâneşte, după ce pe 27 iulie a împlinit 72 de ani, amintindu-ne că e la cârma comunei de când avea 52 de ani. 

 

The most visited gambling websites in The UK